Já mám informace z pivovarů, že na trhu pracovní síli je přebytek lidí na pozice sládků a podsládků ve středních pivovarech i s vysokoškolským vzděláním i praxí. Ono pár uzavřených pivovarů a asi obměny na pracovních postech ve velkých pivovarech udělalo přetlak na pracovním trhu. Pak je otázka proč se tito lidi neženou do minipivovarů. 1.možná by do toho šli, ale do svého a nejdou do rizika investic.
2.možná je to náročnější na čas a přímou zodpovědnost
3. dají přednost zaměstnání ve "fabrice"- vždy je rozdíl jestli děláte ve firmě o čtyřech lidech a nebo šedesáti a víc.
A k dané otázce- neexistuje pracovní obor, kde by škola sama o sobě vytvořila odborníka. Vždy je to i o praxi a dalším samostudiu. A je to taky o tom s kým můžu svoje nové poznatky porovnat- zkušenější kolega v práci, který mě zaučuje, kolegové u spolupracujicí konkurence, přítel na telefon, praktický učitel.
Osobně si myslím, že zkušený sládek s praxí na 400hl varně by potřeboval několik várek na 5hl varně než by se bez ostudy podepsal pod vytvořené pivo v minipivovaru. Ono vaření i další fáze výroby- kvašení dokvášení, práce s kvasinkami, je v mini trochu jiné než ve velkém pivovaru.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
2.možná je to náročnější na čas a přímou zodpovědnost
3. dají přednost zaměstnání ve "fabrice"- vždy je rozdíl jestli děláte ve firmě o čtyřech lidech a nebo šedesáti a víc.
A k dané otázce- neexistuje pracovní obor, kde by škola sama o sobě vytvořila odborníka. Vždy je to i o praxi a dalším samostudiu. A je to taky o tom s kým můžu svoje nové poznatky porovnat- zkušenější kolega v práci, který mě zaučuje, kolegové u spolupracujicí konkurence, přítel na telefon, praktický učitel.
Osobně si myslím, že zkušený sládek s praxí na 400hl varně by potřeboval několik várek na 5hl varně než by se bez ostudy podepsal pod vytvořené pivo v minipivovaru. Ono vaření i další fáze výroby- kvašení dokvášení, práce s kvasinkami, je v mini trochu jiné než ve velkém pivovaru.