Komentáře
článku: Homebrewáři se ptají na kvasnice...
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času
Ahoj,včera jsme uvařili pivo,kvasnice jsme měli sušené,krom toho že mi ujela ruka se chmelem a pivo už te´d je dost hořké,kvasnice i po provzdušnění nezačali kvasit,mám je v teplotě kolem 9 stupnů podle návodu.ale bohužel se mi nevytvořila za noc ani malá vrstvička pěny.něco je znatelné na dně nádoby takový mléčný zákal.co dělat když kvasnice nezačali do druhého dne kvasit?...přidat nové?....či dodat maltozu?...mám nechat otevřenou nádobu?pomoc prosím:)Takové práce a pak z toho budu mít hořké pito:D
Dej jim čas. Pokud se nerozjedou do 24hodin (nezapráší) ještě není všechno ztraceno. Předpokládám, že jsi vynechal 1.krok - hydrataci - vysypat sušené kvasnice do vlažné převařené vody a až po 20min je nalít do spilky.
Ano, jak píše Honza Had, je třeba sušené kvasnice před použitím hydratovat. Se spodníma sušenýma kvasnicema bývá větší problém než s tekutýma nebo se sušenýma ejlovýma. Hydratace se provede v poměru 10g sušených kvasnic na 100ml převařené vody ochlazené na 30-35°C. Nejprve jen nasypeš a asi po 15 min rozmícháš a necháš dalších 10-15 odstát. Pro zakvašení je pak důležité je nevystavit tepelnému šoku, proto je dobré postupně po troškách do nádoby, kde jsi je hydratoval, přilévat vychlazenou mladinu (předejdeš tak teplotnímu i osmotickému šoku). Kdybys měl víc dotazů napiš na info(zav.)pivnikvasnice.cz :-)
Vyhledávání