úvod
homepage

Homebrewáři se ptají na kvasnice... vytisknout článek

Přidáno: 16. února 2010  •  Autor: Honza Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 0 hodnotících Hodnotících: 0 počet zobrazení Zobrazeno: 9921x

V posledních dnech mi dorazily do schránky dva emaily, které se týkaly kvasnic a kvašení. Tak mě napadlo zeptat se na řešení vás, domácí vařiče piva.

Dotazy jsou jasné a já si je tu dovolím publikovat.

Chtěl bych Vás požádat o radu ohledně pivovarských kvasnic. Příští půl roku strávím ve Švédsku a rozhodl jsem se nespoléhat na tamní pivo, ale
vařit si své vlastní. Spolu s kamarádem hodláme vařit várky o objemu 150 litrů. Většinu problémů máme již vyřešenu, ale nejsme si jisti ohledně
kvasnic. Měl byste nějaké doporučení ohledně toho jaké kvasnice zakoupit (sušené, živé, popřípadě zkusit sehnat rovnou v pivovaru)? Přemýšlíme o
nákupu těchto kvasnic

http://www.domacimikropivovary.cz/e-obchod/suroviny/kvasnice/tekute-kvasnice/zive-kvasnice-typu-plzensky-lezak

a to ve množství 8 pytlíků. Bude to na jednu várku stačit? Bude je možné udržet kvašení-schopné po celou dobu (cca. 4 měsíce)? Jak bychom měli po
příjezdu postupovat abychom mohli co nejdříve začít vařit? Zatím se nám příliš nedařilo tyto kvasnice probudit, tak abychom měli husté chomáče o
kterých se většinou píše. Postupovali jsme podle návodu na obalu (prasknout pytlík s výživou, po pár hodinách dát do startéru, potom do
piva).

Byl bych vděčný za každou radu.

´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´
Dnes jsem poprvé vařil doma pivo. Myslím si, že jsem mladinu uvařil v pohodě. Dal jsem do ní tekuté kvasnice a pět hodin se
nic neděje. Nikde jsem se nedozvěděl, za jak dlouho se dá něco v mladině začít pozorovat.

Dále bych se chtěl zeptat jak se mám postarat o kvasnice, které jsou teď v mladině, abych je mohl použít i příště. Jako začátečník jsem se nechal zlákat "super
receptem" s použitím drahých kvasnic, tak bych je chtěl pořádně využít. Předem děkuji za odpověď.

Poradí někdo? Má někdo z vás podobné zkušenosti a jeho ochotný se o ně podělit? Děkuji předem.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 20 komentářů, poslední komentář: 25.04.2012 08:17 Komentovat
Re: Kvasnice nekvasí Petr Šlezar25.04.2012 08:17
Ano, jak píše Honza Had, je třeba sušené kvasnice před použitím hydratovat. Se spodníma...
Re: Kvasnice nekvasí Honza Had16.04.2012 08:54
Dej jim čas. Pokud se nerozjedou do 24hodin (nezapráší) ještě není všechno ztraceno....
Kvasnice nekvasí Martin15.04.2012 11:58
Ahoj,včera jsme uvařili pivo,kvasnice jsme měli sušené,krom toho že mi ujela ruka se...
Re: Re: Re: Re: Re: Kvasnice není problém Míla6513.02.2011 15:56
Nech ho být, je to vůl, který asi neuvařil ani krupicovou kaši a jenom blbě rejpe. Já to...
Staz vařičů hlt01.03.2010 07:00
Akce pro domácí vařiče piva......
Re: Re: Re: Re: Kvasnice není problém Petr Měrka21.02.2010 11:50
Memám v úmyslu dělat školu v Podskalské, hlavně kvůli nedostatku času. Ostatně ne...
Re: Kvasnice není problém Luboš21.02.2010 03:36
Kde se údaj o použití kvasnic 4x? Třeba v knize Technologie výroby piva a sladu od RNDr...
Re: Re: Re: Kvasnice není problém pata-pata20.02.2010 22:53
To je jeste horsi nez predtim jo a vase musi byt desne dobry,mel by jste si udelat pivovarskou...
Vyhledávání