úvod
homepage

Komentáře

článku: 10. Zpráva z cesty za prací ANEB, JAK JSEM ZMĚNIL TERITORIUM

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

Útěk od rozdělané práce?, (Marek Kamlar, 02.12.2009 18:55) celé vlákno | reagovat
Pane Resko, když už je teď všem jasné - tedy nejen čtenářům SP, ale i Pivního.infa - kdo se skrývá za přezdívkou Terezka, tak toho využiju a zeptám se:

Když už jste takový odborník přes pivo, jak jste ve všech těch komentářích pod Offline rozhovorem s panem Tolarem na PI psal, tak proč jste neudělal něco s úpadkem lahvového Kláštera v dobách vašeho úřadování v tamním pivovaru (z článku jsem pochopil, že už tam nepracujete, tak proto píšu v minulém čase)? V posledních dvou letech jsem ho několikrát zkusil (jak Kláštera zakoupeného v hypermarketech, tak v malých nápojkách) a vždy byl zkažený. Copak je normální, aby bylo takové pivo nabízeno konzumentům? Copak byste to nedokázali nějak vyřešit? V Poličce, kde mají podobný problém, aspoň nesedí na zadku a něco s tím dělají - výměna piva v nápojkách každé dva týdny, nový dodavatel inertních plynů apod. - ale v případě Kláštera žádnou snahu nevidím, takže se ptám: Proč to? Chcete snad segment lahvového úplně zrušit nebo co za tím stojí? Proč je vaše točené tak dobré a lahvové tak špatné? Můžete nám to všem nějak vysvětlit?
Re: Útěk od rozdělané práce?, (Jiri.J, 02.12.2009 21:25) celé vlákno | reagovat
Já se k Malakinovi připojuji s dotazem, proč jste zásadně změnil technologii, do té doby vynikajícího Dalešického piva. Za sládkování Jirky Kotýnka to bylo excelentní pivo, po Vašem nástupu se dalo těžko pozřít (to je mínění i naprosto drtivé většiny mých přátel a známých). Že by labutí píseň pivovaru Most?
Re: Re: Útěk od rozdělané práce?, (zdenek.reska, 03.12.2009 15:19) celé vlákno | reagovat
Vezmu to postupně. Za sládkování J.Kotýnka byl v dalešickém pivovaru leda tak nepořádek, špína a žádná evidence. Týdenní tržby byly mizerné, nestačily ani na pokrytí základních potřeb provozu a každá várka byla sázka do loterie, jak to dopadne. Když jsem po třech letech z Dalešic odcházel, tržby byly téměř čtyřnásobné a kapacita pivovaru vytížená k horní hranici možností. Mě se nestalo, že by se musely úředně likvidovat zásoby nepoužitelného piva ze sklepa, naopak, po dalešickém pivu byla neuvěřitelná poptávka a to nejen v Brně. To, že Vám toto pivo nechutnalo, zřejmě pramení z jiných pohnutek, než chuťových, že?
A teď ke Klášteru. Píšete, že za poslední dva roky je lahvové pivo neustále zkažené. Já jsem pobyl v pivovaru toliko od ledna do října 2009 a nezaznamenal jsem žádnou reklamaci na lahvové pivo a to z tuzemského trhu, či z exportu. Netvrdím, že pivo, které není pasterováno, se někdy nemůže zkazit, ale musel bych o tom mít nějaký reklamační protokol. A ten bohužel (bohudík) žádný nebyl. Ono to bezvládné sezení na zadku, jak je zde tvrzeno, je jen slepý pohled zvenčí, který nevidí, co se všechno dělá a dělat musí, aby si jakýkoliv pivovar uchoval svůj tržní rajon. A není to jen záležitost výroby, tedy kvality.
A nakonec poznámka k Mostu. Je vidět pánové, jak zkreslené informace máte. Když se v roce 1988 zavíral Most, byl jsem již čtyři roky zaměstnán u zahraniční firmy, protože jsem tušil, kam bude politika majitele Mostu směřovat a tudíž nemám s tímto vůbec nic společného, to se laskavě obraťte na tehdejšího majitele.
Re: Útěk od rozdělané práce?, (Pudingo, 17.12.2009 23:37) celé vlákno | reagovat
Malakine,
uvítal bych, kdybys dotazy pokládal trochu s úctou a slušností k těm, kterým jsou adresovány. Pan Reska napsal pěkný článek a když jsem se jím dobře naladil, tak zase narážím na tvé agresivní výpady, a věř mi, že mě to narozdíl od informací pana Resky nikterak neobohacuje ani netěší.
Autorovi článku děkuji za zajímavé /převážně pozitivní/ postřehy z jeho cest a přeji mnoho energie k poznávání nových míst.
setkani, (jindřich chejn, 09.12.2009 21:54) celé vlákno | reagovat
Dobry den pane Rezka, pojedu v lednu kolem a rad bych se stavil na jedno. Budete tam jeste? Budete tam pres svatky? S pozdravem Jindrich Chejn
sachalin, (zdenek.reska, 10.12.2009 04:43) celé vlákno | reagovat
Dobrý den i Vám, přestože píšu podle Vašeho času po čtvrté hodině ráno. Jsem smluvně vázán pobytem pouze do 21.12. a pak jedu domů na svátky. Mým úkolem bylo rozjet vybudovanou technologii minipivovaru a provozně připravit všechny dohodnuté druhy piv, přičemž personál by se měl přiučit vše podstatné. Můj úkol je víceméně splněn, pivo zraje v tancích a já už pomalu pomýšlím na návrat. Protože vízum mám stále ještě platné, mohl bych v polovině ledna přijet zpět, ovšem bude to záležet na zakončovacích rozhovorech s GŘ firmy. Ale pokud bych tu už nebyl, bude tu můj kolega Roman Bočkarev a ten dostane informaci o Vašem možném příjezdu a pivovar Vám ukáže. Jedná se minipivovar LESNYJ DVOR - pozor, v nákupním centru City Mall právě otevřeli konkurenci, mikropivovar BUCHARIN na 250 litrů, ale to není moje aktivita. Teď jsem se tam byl podívat a ochutnat.
Zdravím do Česka.
Re: sachalin, (Jiří Kaňa, 10.12.2009 08:33) celé vlákno | reagovat
Konkurenční minipivovar Bucharin? Jestli je to podle TOHO Bucharina, tak tam by mi asi nechutnalo...
Re: Re: sachalin, (zdenek.reska, 10.12.2009 09:45) celé vlákno | reagovat
Opravdu nevím, proč někdo zvolil právě toto jméno, či se jedná jen o nějakou náhodu. Pivovar postavil a technologické postupy navrhnul nějaký Rakušan, blížší informace jsem nezískal a nabízeli za ostudně vysoké ceny tři druhy piva - světlé, polotmavé a tmavé, ale o tom v dalších článcích.
Zdravím do Čech.
Lahvový Klášter, (Kanec, 03.12.2009 15:51) celé vlákno | reagovat
Já lahvový Klášter piju pravidelně(11 a 12) a chodím i na čepovanou 11(hostinec U Vejra Bezděz,Pasáž Staré Splavy a Rybníček Doksy) a ani jednou jsem nenarazil na zkažené, či nějak jinak indisponované pivo.Klášter je proste ve všech svých podobách špička!!!!Mých 5 kláštěrských piveček denně to jen potvrzují!!!!
Vyhledávání