Komentáře
článku: 10. Zpráva z cesty za prací ANEB, JAK JSEM ZMĚNIL TERITORIUM
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Zobrazit komentáře:
podle času
Já se k Malakinovi připojuji s dotazem, proč jste zásadně změnil technologii, do té doby vynikajícího Dalešického piva. Za sládkování Jirky Kotýnka to bylo excelentní pivo, po Vašem nástupu se dalo těžko pozřít (to je mínění i naprosto drtivé většiny mých přátel a známých). Že by labutí píseň pivovaru Most?
Vezmu to postupně. Za sládkování J.Kotýnka byl v dalešickém pivovaru leda tak nepořádek, špína a žádná evidence. Týdenní tržby byly mizerné, nestačily ani na pokrytí základních potřeb provozu a každá várka byla sázka do loterie, jak to dopadne. Když jsem po třech letech z Dalešic odcházel, tržby byly téměř čtyřnásobné a kapacita pivovaru vytížená k horní hranici možností. Mě se nestalo, že by se musely úředně likvidovat zásoby nepoužitelného piva ze sklepa, naopak, po dalešickém pivu byla neuvěřitelná poptávka a to nejen v Brně. To, že Vám toto pivo nechutnalo, zřejmě pramení z jiných pohnutek, než chuťových, že?
A teď ke Klášteru. Píšete, že za poslední dva roky je lahvové pivo neustále zkažené. Já jsem pobyl v pivovaru toliko od ledna do října 2009 a nezaznamenal jsem žádnou reklamaci na lahvové pivo a to z tuzemského trhu, či z exportu. Netvrdím, že pivo, které není pasterováno, se někdy nemůže zkazit, ale musel bych o tom mít nějaký reklamační protokol. A ten bohužel (bohudík) žádný nebyl. Ono to bezvládné sezení na zadku, jak je zde tvrzeno, je jen slepý pohled zvenčí, který nevidí, co se všechno dělá a dělat musí, aby si jakýkoliv pivovar uchoval svůj tržní rajon. A není to jen záležitost výroby, tedy kvality.
A nakonec poznámka k Mostu. Je vidět pánové, jak zkreslené informace máte. Když se v roce 1988 zavíral Most, byl jsem již čtyři roky zaměstnán u zahraniční firmy, protože jsem tušil, kam bude politika majitele Mostu směřovat a tudíž nemám s tímto vůbec nic společného, to se laskavě obraťte na tehdejšího majitele.
A teď ke Klášteru. Píšete, že za poslední dva roky je lahvové pivo neustále zkažené. Já jsem pobyl v pivovaru toliko od ledna do října 2009 a nezaznamenal jsem žádnou reklamaci na lahvové pivo a to z tuzemského trhu, či z exportu. Netvrdím, že pivo, které není pasterováno, se někdy nemůže zkazit, ale musel bych o tom mít nějaký reklamační protokol. A ten bohužel (bohudík) žádný nebyl. Ono to bezvládné sezení na zadku, jak je zde tvrzeno, je jen slepý pohled zvenčí, který nevidí, co se všechno dělá a dělat musí, aby si jakýkoliv pivovar uchoval svůj tržní rajon. A není to jen záležitost výroby, tedy kvality.
A nakonec poznámka k Mostu. Je vidět pánové, jak zkreslené informace máte. Když se v roce 1988 zavíral Most, byl jsem již čtyři roky zaměstnán u zahraniční firmy, protože jsem tušil, kam bude politika majitele Mostu směřovat a tudíž nemám s tímto vůbec nic společného, to se laskavě obraťte na tehdejšího majitele.
Malakine,
uvítal bych, kdybys dotazy pokládal trochu s úctou a slušností k těm, kterým jsou adresovány. Pan Reska napsal pěkný článek a když jsem se jím dobře naladil, tak zase narážím na tvé agresivní výpady, a věř mi, že mě to narozdíl od informací pana Resky nikterak neobohacuje ani netěší.
Autorovi článku děkuji za zajímavé /převážně pozitivní/ postřehy z jeho cest a přeji mnoho energie k poznávání nových míst.
uvítal bych, kdybys dotazy pokládal trochu s úctou a slušností k těm, kterým jsou adresovány. Pan Reska napsal pěkný článek a když jsem se jím dobře naladil, tak zase narážím na tvé agresivní výpady, a věř mi, že mě to narozdíl od informací pana Resky nikterak neobohacuje ani netěší.
Autorovi článku děkuji za zajímavé /převážně pozitivní/ postřehy z jeho cest a přeji mnoho energie k poznávání nových míst.
Dobry den pane Rezka, pojedu v lednu kolem a rad bych se stavil na jedno. Budete tam jeste? Budete tam pres svatky? S pozdravem Jindrich Chejn
Dobrý den i Vám, přestože píšu podle Vašeho času po čtvrté hodině ráno. Jsem smluvně vázán pobytem pouze do 21.12. a pak jedu domů na svátky. Mým úkolem bylo rozjet vybudovanou technologii minipivovaru a provozně připravit všechny dohodnuté druhy piv, přičemž personál by se měl přiučit vše podstatné. Můj úkol je víceméně splněn, pivo zraje v tancích a já už pomalu pomýšlím na návrat. Protože vízum mám stále ještě platné, mohl bych v polovině ledna přijet zpět, ovšem bude to záležet na zakončovacích rozhovorech s GŘ firmy. Ale pokud bych tu už nebyl, bude tu můj kolega Roman Bočkarev a ten dostane informaci o Vašem možném příjezdu a pivovar Vám ukáže. Jedná se minipivovar LESNYJ DVOR - pozor, v nákupním centru City Mall právě otevřeli konkurenci, mikropivovar BUCHARIN na 250 litrů, ale to není moje aktivita. Teď jsem se tam byl podívat a ochutnat.
Zdravím do Česka.
Zdravím do Česka.
Konkurenční minipivovar Bucharin? Jestli je to podle TOHO Bucharina, tak tam by mi asi nechutnalo...
Opravdu nevím, proč někdo zvolil právě toto jméno, či se jedná jen o nějakou náhodu. Pivovar postavil a technologické postupy navrhnul nějaký Rakušan, blížší informace jsem nezískal a nabízeli za ostudně vysoké ceny tři druhy piva - světlé, polotmavé a tmavé, ale o tom v dalších článcích.
Zdravím do Čech.
Zdravím do Čech.
Já lahvový Klášter piju pravidelně(11 a 12) a chodím i na čepovanou 11(hostinec U Vejra Bezděz,Pasáž Staré Splavy a Rybníček Doksy) a ani jednou jsem nenarazil na zkažené, či nějak jinak indisponované pivo.Klášter je proste ve všech svých podobách špička!!!!Mých 5 kláštěrských piveček denně to jen potvrzují!!!!
Vyhledávání
Když už jste takový odborník přes pivo, jak jste ve všech těch komentářích pod Offline rozhovorem s panem Tolarem na PI psal, tak proč jste neudělal něco s úpadkem lahvového Kláštera v dobách vašeho úřadování v tamním pivovaru (z článku jsem pochopil, že už tam nepracujete, tak proto píšu v minulém čase)? V posledních dvou letech jsem ho několikrát zkusil (jak Kláštera zakoupeného v hypermarketech, tak v malých nápojkách) a vždy byl zkažený. Copak je normální, aby bylo takové pivo nabízeno konzumentům? Copak byste to nedokázali nějak vyřešit? V Poličce, kde mají podobný problém, aspoň nesedí na zadku a něco s tím dělají - výměna piva v nápojkách každé dva týdny, nový dodavatel inertních plynů apod. - ale v případě Kláštera žádnou snahu nevidím, takže se ptám: Proč to? Chcete snad segment lahvového úplně zrušit nebo co za tím stojí? Proč je vaše točené tak dobré a lahvové tak špatné? Můžete nám to všem nějak vysvětlit?