Komentáře
článku: Cože, SLÁDEK?
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času
Sládek naštěstí není titul jako JUDr., takže snad nehrozí aféra podobná té plzeňské a infekce pivovarů falešnými sládky. Sládek především musí něco umět. Takže já bych sládka definoval jako člověka, opakovaně schopného uvařit pivo, které si je někdo jiný ochoten koupit.
mozna bych to doplnil jen o to, ze nejen uvarit pivo, ale postarat se o cely proces. Starat se o kvasnice, hlidat teploty a hlavne kdyz neco nejde jak ma, najit reseni...
Re: Re: Re: Otočím to zpět na pivovarnictví,
(Roman Holoubek, 14.10.2009 12:29)
celé vlákno | reagovat
Honzo, právě o to mě šlo. Bez urážky jsou mezi rychlokvaškami, které jsou v mnoha minipivovarech, schopní lidé dělající chutné pivo. Ale je tam také dost těch, kteří umí jen vařit dle receptu, spílat a sudovat dle návodu. Když je vše bez problémů - může jim to vyjít. Jakmile se objeví něco nestandardního, pak mají problém a jen 2 cesty řešení. Buď mají přítele po telefonu (dodavatele technologie a receptury), nebo to zmrší.
Co z toho vyplývá? Tady je bolístko velké chuťové nestability mnoha piv z minipivovarů a u některých z opakovaného vystavování nepitelného moku a medvědí služby pro celé odvětví.
Je to škoda, odborné školy ročně produkují několik desítek mladých lidí, proč nevyužívat je?
Co z toho vyplývá? Tady je bolístko velké chuťové nestability mnoha piv z minipivovarů a u některých z opakovaného vystavování nepitelného moku a medvědí služby pro celé odvětví.
Je to škoda, odborné školy ročně produkují několik desítek mladých lidí, proč nevyužívat je?
Jsem člověk, který prvotně má průmku elektro a jako "velký" praktik jsem šel na vejšku elektro. Později jsem poznal jinou realitu, tak jako ing, elektro přes praxi až montážní i ingenýrskou můžu posoudit kvalitu výuky. jako ing elektro po pokusu o VŠChT jsem si udělal jen pro zábavu a koníčka SPŠ v Poskalské a vím , průmka vám dá trochu přehledu, ale naučí tě jen částečně to co ví ten nejlepší kantor a ten v praxi většinou nebyl. Problém dnešního byznysu a´t pivovarnického tak jiného je že to řídí i na pozicích vlastně technologických ekonomové z vysokých škol, ty většinou neumí sečíst ani odečíst dvě tříciferná čísla z hlavy, odhadují výsledek z chybou padesát a podle toho vypadají všechny jejich rozhodnutí. Jinak já jsem po elektrofakultě šel na VŠChT a po semestru vyletěl a můj spolubydlící šel na VŠE a řádně neplzeňským způsobem udělal tu školu s pár uznanýma pčedmětama z ČVUT ta pět semestrů. Jen uměl technicky řešit problémy s informacema.
Prostě starý model- člověk zaujatý do problému se vzděláním, případně jiná škola, ale vzdělání si dodělá, ale hlavně praxe a chuť, ale hlavně ne lovec funkcí anebo lovec pozice(PLATU).
Prostě starý model- člověk zaujatý do problému se vzděláním, případně jiná škola, ale vzdělání si dodělá, ale hlavně praxe a chuť, ale hlavně ne lovec funkcí anebo lovec pozice(PLATU).
Vyhledávání
Ten kdo vystudoval střední odbornou či dokonce vysokou školu?
Nebo ten, kdo má letitou praxi z oboru?
Nebo snad ten, kdo prošel několikatýdenním kurzem, obdržel recepturu a jal se dělat pivo?