úvod
homepage

Komentáře

článku: Pivní svět podle gigantů

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

Protestní akce proti uzavření kutnohorského pivovaru, (Honza Kočka, 22.06.2009 23:55) celé vlákno | reagovat
http://kutnohorsky.denik.cz/zpravy_region/kh_protest_pivovar20090617.html
Globalizace je pěkná mrcha , (mandis, 22.06.2009 22:55) celé vlákno | reagovat
Samozřejmě,že vzato čistě přes byznys, se Heineken chová standardně: zavře, co nevynáší a basta. Vždyť smyslem podnikání je zisk, žádná charita. Úspěch je klíčový a všechno se mu podřizeje. U Heinekenu, InBevu, SABMilera.
Jenomže věc může mít i druhý rozměr: práci a takový nesmysl jakým je tradice nebo pivní kultura. Nemám pocit, že jde o prázdný pojem. Což si uvědomili i mnozí Američané, když InBev kupoval jejich Anheusera. Bylo jim totiž jasné, že hlavně v St. Louis tím přijdou o kus historie. A stalo se. O (kvůli "optimalizaci" zavřených závodech nemluvě). Globalizace je pěkná mrcha - a bojím se, aby nám jednou nesežrala i Budějovický Budvar. Značka Budweiser se globalizuje - a proč pak tohle pivo vyrábět v Budějicích, když to snadno jde i v Číně...
Re: Globalizace je pěkná mrcha , (Tchoř, 22.06.2009 23:42) celé vlákno | reagovat
A napadá mne analogie s jiným českobudějovickým podnikem: tužky Koh-i-Noor Hardtmuth už jsou taky "Made in China", protože tam to jde snáze a levněji...
pivo přece vaří sládek, (poll, 22.06.2009 13:47) celé vlákno | reagovat
takže pokud jeden pivovar skončí a pivo z něj bylo dobré, tamní sládek se s největší pravděpodobností objeví někde jinde, tedy by jsme měli cestovat za sládky.

PH
Re: pivo přece vaří sládek, (hroch, 22.06.2009 17:35) celé vlákno | reagovat
Sládek sice pivo vaří, ale je mu většinou umožněno nakupovat jen takové suroviny, které jsou "cenově únosné" a technologie využívat tak aby to schválil ekonom. Takže dobrý sládek udělá stejně vynikajicí pivo v novém působišti jen když bude mít volnou ruku, a to bych tak slavně neviděl.
Je to jen formalita,, (Tchoř, 22.06.2009 15:29) celé vlákno | reagovat
ale Velké Březno a Ústí nad Labem - Krásné Březno nejsou jedno město. Na podstatě problému to ovšem nic nemění...
Pěkně napsáno, Honzo, hořká pravda...
Vyhledávání