Komentáře
článku: Fenomén tmavé desítky
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času
já jsem si nedávno dopřál i tuhle variantu poličského a musím říct,že byla skvělá!!!!(jak jinak,že?) :)
Opravdu, při zmínce o pivnici Hrom do police mi vypadl název dodávajícího pivovaru- Polička. Asi proto, že po svých mnohočetných návštěvách tohoto zařízení tuto informaci považuji podvědomě za nadbytečnou.
Jinak černé pivo na fotografii je skutečně olomoucký Moritz - vícestupňový 13° nebo dokonce 14° a obrázek jsem použil kvůli barvě moku, protože foto s tmavou desítkou nemám.
Jinak černé pivo na fotografii je skutečně olomoucký Moritz - vícestupňový 13° nebo dokonce 14° a obrázek jsem použil kvůli barvě moku, protože foto s tmavou desítkou nemám.
Tmavý Moritz je pokud vím 13°, uvařen byl ale jen jednou a to z důvodu malého počtu lažáckých tanků ve sklepě.
Neustále však čepují polotmavou jedenáctku (na můj vkus je sice pořád dost světlá), která je prudce - a to až nebezpečně pitelná
Neustále však čepují polotmavou jedenáctku (na můj vkus je sice pořád dost světlá), která je prudce - a to až nebezpečně pitelná
přesněji to byla Black Tereza 13°
Vyhledávání
Jen malé doplnění: Radegast Dark byl vyráběn v Mostě, v pivovaru, který byl Nošovickým v závěru činné kariéry koupen a dokonce nesl chvíli i označení Pivovar Radegast Most (nebo tak nějak). A pro úplné doplnění mimo téma dodám, že s v Mostě vyráběl i 18% Radegast Porter, výčepní Radegast a dokonce i Radegast Light (název light byl krátkou dobu po revoluci celkem moderní - také možné téma na článek).
A ještě jedno upřesnění k článku: Tmavá desítka v Hromu do Police je z pivovaru Polička.
PS: Nedá mi, ale vidím-li vaši fotku z Moritze s jejich tmavým pivem. To tmavé pivo (tuším, že třináctka), vařené v době mé návštěvy v Prostějově mi velmi chutnalo.