úvod
homepage

Komentáře

článku: Fenomén tmavé desítky

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Doplnění, (Roman Holoubek, 04.06.2009 06:23) celé vlákno | reagovat
Dobře psané. A jsem rád, že si někdo všiml i okrajového žánru tmavých výčepních piv.
Jen malé doplnění: Radegast Dark byl vyráběn v Mostě, v pivovaru, který byl Nošovickým v závěru činné kariéry koupen a dokonce nesl chvíli i označení Pivovar Radegast Most (nebo tak nějak). A pro úplné doplnění mimo téma dodám, že s v Mostě vyráběl i 18% Radegast Porter, výčepní Radegast a dokonce i Radegast Light (název light byl krátkou dobu po revoluci celkem moderní - také možné téma na článek).

A ještě jedno upřesnění k článku: Tmavá desítka v Hromu do Police je z pivovaru Polička.

PS: Nedá mi, ale vidím-li vaši fotku z Moritze s jejich tmavým pivem. To tmavé pivo (tuším, že třináctka), vařené v době mé návštěvy v Prostějově mi velmi chutnalo.
Re: Doplnění, (tomino, 04.06.2009 08:47) celé vlákno | reagovat
já jsem si nedávno dopřál i tuhle variantu poličského a musím říct,že byla skvělá!!!!(jak jinak,že?) :)
Re: Doplnění, (Martin Jarošek, 04.06.2009 11:39) celé vlákno | reagovat
Opravdu, při zmínce o pivnici Hrom do police mi vypadl název dodávajícího pivovaru- Polička. Asi proto, že po svých mnohočetných návštěvách tohoto zařízení tuto informaci považuji podvědomě za nadbytečnou.
Jinak černé pivo na fotografii je skutečně olomoucký Moritz - vícestupňový 13° nebo dokonce 14° a obrázek jsem použil kvůli barvě moku, protože foto s tmavou desítkou nemám.
Re: Re: Doplnění, (Petr Měrka, 08.06.2009 09:21) celé vlákno | reagovat
Tmavý Moritz je pokud vím 13°, uvařen byl ale jen jednou a to z důvodu malého počtu lažáckých tanků ve sklepě.
Neustále však čepují polotmavou jedenáctku (na můj vkus je sice pořád dost světlá), která je prudce - a to až nebezpečně pitelná
Re: Re: Re: Doplnění, (Petr Měrka, 08.06.2009 09:22) celé vlákno | reagovat
přesněji to byla Black Tereza 13°
Vyhledávání