Komentáře
článku: Hospoda z druhé strany výčepu I. – Evidence piva
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času
Díky za doplnění a zajímavou zkušenost. Dva rozčepované sudy opravdu nejsou ideální. Myslím, že investice do (alespoň) základní průtokové evidence se dlouhodobě vyplatí.
Tento systém, kdy každý číšník (každá směna) má svůj sud (svoje sudy) je poměrně častý. Je to dáno tím, že se u nás poměrně často krade a tím pádem se nikomu nevěří. Je to velmi špatný systém, ale zdá se, že s tím nikdo nechce hnout. Já jako čistič trubek se snažím dělat osvětu, ale je to boj s větrnými mlýny. V dnešní době je problém sehnat do hospody spolehlivý personál. Takže se to řeší na úkor kvality piva.... Zoufám...
Vyhledávání
Přesnější by to bylo právě instalací průtokových měřičů.
Nicméně v některých restauracích se setkávám se dvěma rozčepovanými sudy. Každý číšník má svůj. Jinými slovy - sud rozčepovaný z pondělka je dočepován ve středu. Pokud navíc ženou pivo vzduchem - moc to na kvalitě takového piva nepřidá.