Komentáře
článku: Saflager S-189
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé1 | 2 |
Zobrazit komentáře:
podle času
Mám stejnou zkušenost. Spodní kvašení se sušenými kvasinkami Saflager S-23 je poznamenáno následnou ovocnou příchutí v pivu. Spolehlivě mi pomohlo používání "tekutých/živých" kvasinek.
Používám S-23 ke spodnímu odkvašení kolem 12°C ležáckých světlých piv z koncentrátů a ovocnou příchuť necítím.
Mám taky podobný problém se sušenými kvasinkami. Nevím, jestli to je jejich vlastnost, nebo dělám někde chyubu (příprava kvasinek), ale při jejich použití má výsledné pivo různé "pachutě". Při použití "živých" kvasnic tomu tak nebylo. Tytojsou však pro mne nedostupné, už jen kvůli samotnému času vaření, který stanovuji v podstatě ihned :-)
Proto bych také rád uvítal nějaké další zkušenosti/rady ohledně použití různých sušených kvasnic.
Pivu zdar :-)
Proto bych také rád uvítal nějaké další zkušenosti/rady ohledně použití různých sušených kvasnic.
Pivu zdar :-)
Zdravím a se zájmem jsem přečetl tento článek. Dost mně právě šokovalo, že S23 "vyrábí" silnou ovocnou příchuť. Já tento problém řeším již delší dobu a pořád jsem si myslel, že je to sanitací. I několik známých odborníků mně utvrzovalo v tom, že se jedná o "zdivočelé" kvašení. Tak teď opravdu nevím, jestli to dělají tyto kvasnice a nebo kde je problém. Pivo. které jsem takto vyrobil se chová, skoro jako pivní šampus, nebo jak bych nazval.
Někomu to chutná, ale mně moc ne. Kdo s tím má zkušenosti ať se prosím vyjádří.
Ahoj všem framax
Někomu to chutná, ale mně moc ne. Kdo s tím má zkušenosti ať se prosím vyjádří.
Ahoj všem framax
1 | 2 |
Vyhledávání