úvod
homepage

Komentáře

článku: A je to tady – máme se bát?

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
12
 Zobrazit komentáře: podle času

Strong a další , (Roman Holoubek, 21.07.2008 07:33) celé vlákno | reagovat
Strong jsem sháněl minulý týden lahvový v Ostravě a už nikde nesehnal.

Ad: Roman (už druhý zde) - zajímá mne a sleduji dění okolo pivovarnictví a to zejména z pohledu současné globalizace a ekonomiky. Proto si myslím, že pokud chce vláda prodat Budvar, tak jeho nejvyšší cena byla možná už včera, ale po fůzi InBev s AB už cena pravděpodobně klesne. Mám k tomu dostatek signálů. Ale je možné, že vše může nakonec být jinak.

Ad ladin: už dávno se v Ostravě vyrábí Staropramen, Měšťan i Braník pro Moravu.

Doplním: taktéž na Moravě prodávaný Gambrinus i Kozel jsou ze zdejší vody (Nošovice) a Prazdroj - ten je výjimka - ten se k nám na Moravu vozí z polských Tych. To aby si někdo nedělal iluze.
Re: Strong a další , (ladin, 26.07.2008 16:43) celé vlákno | reagovat
10. 7. jsem Strong sehnal v trebovickem tesku
Re: Strong a další , (Weetek, 27.07.2008 09:03) celé vlákno | reagovat
Ke svému překvapení jsem narazil na čepovaný Strong v Praze, na Legerově ulici v baru Legenda. Dokonce točený do originálních půllitrů velmi moderního vzhledu. Těžko říct, jak dlouho tam vydrží, je jednou z položek Staropramene, kterou tam točí.
Re: Strong a další , (Petr, 03.12.2008 17:07) celé vlákno | reagovat
Plzeň z Tych - to není pravda, stačí se jen podívat na zadní etiketu. Plzeň pro ČR se dělá v Plzni. Pokud se objeví odjinud, je to nezávislý dovoz.
Ostravar podle mě nezavřou, (emu, 16.07.2008 23:42) celé vlákno | reagovat
Vozit pivo z Prahy na Ostravsko se moc nevyplatí. Navíc kapacita na Smíchově taky není nafukovací... ale nevidím do toho, jen laický názor (podotým že pivovar na Smíchově už je dnes skoro v centru města a nemá se kam rozšiřovat)
Re: Ostravar podle mě nezavřou, (Libor, 17.07.2008 08:57) celé vlákno | reagovat
a nemá se kam rozšiřovat....
ako som raz počul - to je najväčší problém! Vo výhlade 5 rokov má skončiť Ostravar a vo výhlade rokov 10-tich prevedú výrobu aj zo Smíchova do novopostaveného gigapivovaru - myslím plánovaného na Ukraine....
Možno JPP, možno nie - však uvidíme
Re: Re: Ostravar podle mě nezavřou, (Jiří Kaňa, 17.07.2008 10:29) celé vlákno | reagovat
Teď ještě vykoumat, jak nahradit slad a chmel (místo chmelu nejlépe nějaké chmelové aroma), protože pánové, jak nám křivka růstu nepůjde pořád ve stejném sklonu nahoru a křivka stlačování nákladů stejným směrem dolů, tak to podnikání můžeme zabalit, to by byla krize, to by byla katastrofa.
Re: Re: Ostravar podle mě nezavřou, (emu, 17.07.2008 14:09) celé vlákno | reagovat
To snad ne proboha, děláš si doufám legraci ;-) vozit pivo z Ukrajiny do Prahy by se vážně vyplatilo... hele pivo nejsou auta nebo ledničky, pivo se musí se vařit v blízkosti spotřeby. Náklady na dopravu fakt nejsou žádná sranda, objem značný a cena relativně nízká.
Proto ani nevěřím v uzavření Ostravaru.
Re: Re: Re: Ostravar podle mě nezavřou, (Jiří Kaňa, 17.07.2008 14:45) celé vlákno | reagovat
No jasně, vozit vodu je drahý a bude to kvůli ropě čím dál dražší. Nicméně kdyby se na UA navařil nějaký 24-30° základ, ten by se ještě zahustil a koncentrát by se vozil na naředění sodovkou do CZ, tak by to taky nemuselo bejt marný. Takový Staropramen by pak byl pochopitelně podle původní nebo podle tradiční receptury!

Ale vzhledem k infrastruktuře a legislativním problémům mi to moc pravděpodobné nepřipadá. Polsko se mi v tomhle směru jeví mnohem perspektivněji.
Re: Staropramen se namůže rozšířit, (hroch, 21.07.2008 07:24) celé vlákno | reagovat
Ale staropramen se může jistě rozšířit. ještě víc do hloubky a do výšky. Ještě větší CKT.
Strong so weak, (JR, 18.07.2008 19:51) celé vlákno | reagovat
s tim Strongem, mi zaskočila houska co jsem zrovna přežvykoval. Takže při první příležitosti rozlučka s nejlepším pivem z Ostravaru. Je na nás moc dobrý na lůzáky průměrný, honem s tím pryč.
Re: Strong so weak, (Martin Jarošek, 20.07.2008 10:51) celé vlákno | reagovat
Já, navíc jako rodilý Ostravák jsem již ztratil iluze o lidském faktoru nadnárodních chemiček jako je Inbev apod..Tady nejde o kvalitní pivo, ale jen o kšeft.Sračky se klidně budou vařit na Ukrajině a k nám se následně vozit s příslušnými logy a etiketami ve stylu tradičních českých piv.Situace je tristní už dnes a bude ještě hůř. Pít podobné utrejchy je však každého svobodná volba.
Re: Strong so weak, (ladin, 20.07.2008 22:01) celé vlákno | reagovat
Se Strongem me prekvapilo, ze to trvalo tak dlouho. Jsou tu celostatne zname "specialy" Velvet a Kelt, do toho je cim dal vetsi snaha uvest na trh vlastnikovy "belgicke specialy" a vedle toho ma prezit lokalne znamy a neprilis propagovany Strong?

Neverim v zanik celeho pivovaru, jen se v zajmu globalizace po Mestanovi zacne v Ostrave varit Branik, Staropramen,...

Po vice jak pul roce jsem se ted na tyden vratil do Ostravy a ziral jsem, ze i lide dlouhodobe na toto pivo navykli zacinaji hledat alternativy. Po ochutnani jsem pochopil. Desitka nepozivatelna, dvanactka jak od dalsich gigantu a Strong neurazi, ale ani nepotesi - to jsem netusil, ze ho piji naposled :-(
Proč by hodnota Budvaru klesala? , (Roman, 20.07.2008 21:16) celé vlákno | reagovat
Bavím se nad tím, jak někdo vyplkne, že spojením Inbev s AB ztratí český Budějovický Budvar na ceně (rozhodne-li se ho vláda skutečně prodat) a další to papouškují. A co, když to tak není?
Přece tomu, kdo trochu sleduje pivovarnictví musí být jasné, že InBev chtěl AB proto, že 1) získá hned 50 procent trhu s pivem v USA a že 2) získá silnou, prémiovou značku, které dosud InBevu chybí. Mezi světovou TOP desítkou nemá žádnou. Z Budweiseru, bude chtít stejně jako AB, udělat globální značku bez toho, aby mu v tom nějaký český Budweiser bráníl. Takže o ní bude stát "stůj co stůj". Proboha, proč by pak hodnota Budvaru klesala? Neřku-li, že se vůbec neví, jaká je. Nikdo se tím nezabýval. Těch 30 miliard, vypálených kdysi ministrem Římanem, bylo hodně od boku a přitom reálný základ to nemá žádný.
Hrůzná vize , (Jiri.J, 20.07.2008 11:54) celé vlákno | reagovat
Kdysi jsem četl v Kvasném průmyslu jakýsi překlad ze zahraničí (autora si bohužel nepamatuji), kde byla představena vize pivovarníctví a nápojového průmyslu za cca 30 let. Bylo to děsivé. Autor tvrdil, že prognóza je taková, že v budoucnu budou obrovské fabriky s gigantickými kvasírnami, které budou produkovat "víno", "pivo", součástí bude i distillerie a budou se dělat i pálenky a další svinstva. Tradiční výrobci piva zaniknou. Vycházel ze zkušeností se současnou dospívající generací a jejich vztahu k nápojové gastronomii.
Re: Hrůzná vize , (Jiří Kaňa, 20.07.2008 20:08) celé vlákno | reagovat
No vida, to se mi líbí! Zbývá už jen nějak upravit legislativu (nějaký chvályhodný vyšší zájem pro zdůvodnění se vždycky najde...)tak, aby byl znemožnen a v zárodku zmařen jakýkoli jiný pokus o vaření piva.
Budvar má šanci, má stále co nabídnout, (Zdeno, 16.07.2008 23:09) celé vlákno | reagovat
Budvar to bude mít proti brazilským "žiletkám", které řídí InBev a teď převezmou i AB, těžké. Ale není bez šance, což dokazuje stovku let i ve sporech s AB o ochrannou známku Budweiser. Značku, kvalitu i jasnou vizi český Budweiser totiž má. Nesmí ho však potopit jeho vlastník - Ministerstvo zemědělství, resp. český stát.
Nakonec pololetní výsledky, jak se o nich píše v sekci tiskových zpráv, to dokazují. Pivovar roste doma i venku, aniž by byl členem nějaké zahraniční pivovarské skupiny. Chce to ale mít nadprůměrné manažery a kvalitní produkt a značku. A to všechno Budějovický Budvar má.

Pro zamestnance A-B, (Honza Kočka, 16.07.2008 11:06) celé vlákno | reagovat
Pokud jste zamestatnanec Anheuser Busche, kouknete na http://budwatch.com/ :)
Je treba to brat s nadhledem:), (Honza Kočka, 16.07.2008 10:39) celé vlákno | reagovat
Komentar ke spojeni gigantu z Comedy Central. Asi si umite predstavit, v jakem duchu se to nese...
http://www.comedycentral.com/videos/index.jhtml?videoId=176176
Sračkovar, Shitbrew a Scheisebräu, (Martin Jarošek, 16.07.2008 09:56) celé vlákno | reagovat
Hurá!! Budou se vařit ještě větší stačky. Snad už to normální soudní lidé přestanou pít, neboť to může být závažné zdravotní riziko. Zarytým optimistům doporučuji degustaci dryjáku Budweisser nebo Michelob z produkce AB. Jen říkám to co pořád: Podporujte své lokální minipivovary a pak nás nákladné fúze chemiček nemusí zajímat.
12
Vyhledávání