úvod
homepage

Komentáře

článku: A je to tady – máme se bát?

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Ostravar podle mě nezavřou, (emu, 16.07.2008 23:42) celé vlákno | reagovat
Vozit pivo z Prahy na Ostravsko se moc nevyplatí. Navíc kapacita na Smíchově taky není nafukovací... ale nevidím do toho, jen laický názor (podotým že pivovar na Smíchově už je dnes skoro v centru města a nemá se kam rozšiřovat)
Re: Ostravar podle mě nezavřou, (Libor, 17.07.2008 08:57) celé vlákno | reagovat
a nemá se kam rozšiřovat....
ako som raz počul - to je najväčší problém! Vo výhlade 5 rokov má skončiť Ostravar a vo výhlade rokov 10-tich prevedú výrobu aj zo Smíchova do novopostaveného gigapivovaru - myslím plánovaného na Ukraine....
Možno JPP, možno nie - však uvidíme
Re: Re: Ostravar podle mě nezavřou, (Jiří Kaňa, 17.07.2008 10:29) celé vlákno | reagovat
Teď ještě vykoumat, jak nahradit slad a chmel (místo chmelu nejlépe nějaké chmelové aroma), protože pánové, jak nám křivka růstu nepůjde pořád ve stejném sklonu nahoru a křivka stlačování nákladů stejným směrem dolů, tak to podnikání můžeme zabalit, to by byla krize, to by byla katastrofa.
Re: Re: Ostravar podle mě nezavřou, (emu, 17.07.2008 14:09) celé vlákno | reagovat
To snad ne proboha, děláš si doufám legraci ;-) vozit pivo z Ukrajiny do Prahy by se vážně vyplatilo... hele pivo nejsou auta nebo ledničky, pivo se musí se vařit v blízkosti spotřeby. Náklady na dopravu fakt nejsou žádná sranda, objem značný a cena relativně nízká.
Proto ani nevěřím v uzavření Ostravaru.
Re: Re: Re: Ostravar podle mě nezavřou, (Jiří Kaňa, 17.07.2008 14:45) celé vlákno | reagovat
No jasně, vozit vodu je drahý a bude to kvůli ropě čím dál dražší. Nicméně kdyby se na UA navařil nějaký 24-30° základ, ten by se ještě zahustil a koncentrát by se vozil na naředění sodovkou do CZ, tak by to taky nemuselo bejt marný. Takový Staropramen by pak byl pochopitelně podle původní nebo podle tradiční receptury!

Ale vzhledem k infrastruktuře a legislativním problémům mi to moc pravděpodobné nepřipadá. Polsko se mi v tomhle směru jeví mnohem perspektivněji.
Re: Staropramen se namůže rozšířit, (hroch, 21.07.2008 07:24) celé vlákno | reagovat
Ale staropramen se může jistě rozšířit. ještě víc do hloubky a do výšky. Ještě větší CKT.
Vyhledávání