Komentáře
článku: První pivní pohroma – bezlepkové pivo?
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času
Ještě mám otázku, mám v tom rozhodně zmatek. Je lepší kvasit v uzavřené nádobě opatřené kvasnou zátkou, která se dá bez problémů koupit? A když prokvasím "až do konce" mám přidávat nějaký zdroj cukru (tedy třeba med) a i nové kvasnice, a když tak v jakém množství? Naplnil jsem totiž PETky jen částečně a myslím, že už se to nenasytí, lahve se ani nehnou. Ani ty, kde je zbytkových kvasinek docela dost. Přitom pivo se mi zdá pořád trochu sladké. Když si odmyslim, jak je děsně hořké... :-)
Kvasím (spodně) v otevřené nádobě, pak dám na 50 litrů piva cca 1,5l vody a 4 lžíce medu. Kvasinky nějaký stočíš s pivem, takže je neřeším.
Petflašky plním skoro úplně, hladinu nechávám cca 3-5 cm od hrdla.
Možná je problém v nízké teplotě, někdy nechávám pivo po stočení přes noc mimo ledničku (zhruba při 10-15"C) a až se dokvášení trochu rozjede, teprve to šoupnu do chlaďáku.
Petflašky plním skoro úplně, hladinu nechávám cca 3-5 cm od hrdla.
Možná je problém v nízké teplotě, někdy nechávám pivo po stočení přes noc mimo ledničku (zhruba při 10-15"C) a až se dokvášení trochu rozjede, teprve to šoupnu do chlaďáku.
Díky. Jak jsem řekl, mám lahve, kde skoro žádný kvasinky nejsou a lahve, kde jo, protože nebyly sedlý. Zdá se mi to sladký, tak to teda zkusim vytáhnout do sklepa, tam bude chladno, ale ne teplo. Počkám a kdyžtak přidám med nebo seženu další kvasniky a rovnou uvařím další várku, snad už bez chyb.
Vyhledávání