Kvasím (spodně) v otevřené nádobě, pak dám na 50 litrů piva cca 1,5l vody a 4 lžíce medu. Kvasinky nějaký stočíš s pivem, takže je neřeším.
Petflašky plním skoro úplně, hladinu nechávám cca 3-5 cm od hrdla.
Možná je problém v nízké teplotě, někdy nechávám pivo po stočení přes noc mimo ledničku (zhruba při 10-15"C) a až se dokvášení trochu rozjede, teprve to šoupnu do chlaďáku.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Petflašky plním skoro úplně, hladinu nechávám cca 3-5 cm od hrdla.
Možná je problém v nízké teplotě, někdy nechávám pivo po stočení přes noc mimo ledničku (zhruba při 10-15"C) a až se dokvášení trochu rozjede, teprve to šoupnu do chlaďáku.