Komentáře
článku: První pivní pohroma – bezlepkové pivo?
Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času
Díky za podporu, pesimisti! :-) Pokud vím, tak pivo se dá uvařit 100% ze pšenice. Nejsem žádnej znalec, ale na tohle bych si vsadil. Rozdíl mezi pivem z ječmene a ze pšenice asi bude zcela zřejmý, ale obě piva můžou být hnusná i výtečná. Já mám weizenbeery velice rád. Pohanka není obilnina, ale proso přece ano, pokud se nepletu, nikde jsem si to nezjišťoval. Takže věřím, že se dá uvařit pivo z prosa s nějakou příměsí třeba medu nebo pohanky, které bude chutné. Nebo to tedy nebudeme nazívat pivem, ale bude to velmi dobrý nápoj. Věřím tomu a budu to zkoušet. Jen toho času moc není.
Vyhledávání