Komentáře
článku: Jak nám pivo sládne
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času
Na kvalitu lahváčů si pamatuji. V každém větším městě bývalo pivo, které mělo svoji chuť. Přestože záruční doba lahvové "desítky" byla tenkrát asi 3-4 dny, její kvalita byla výborná. Pivo má být vyráběno bez pasterizace a chemicko-biologických sraček pro bezprostřední spotřebu a ne pro sklad.
Jo a ještě se pamatuji na ty sudy v pivovaru. Na dřevěné ležácké sudy, které tak krásně voněly a dávaly pivu osobitou chuť. Ta se asi nijak jinak dohnat nedá. A jak potom přicházely novoty, my remcali, nebylo to pyskování nic platné, ale nakonec jsme si zvykli. Ale nezapomněli jsme na nic z toho, co nám doba pod zástěrkou technologického pokroku vzala. Myslím, že v případě piva a podobných užitečných dobrot už bylo "pokroku" ažaž.
Vyhledávání
A co se chmelení týká? Pamatujete se ještě na vůni, která se rozlinula po odšpuntování třeba "obyčejné" desítky? Z mladých už asi nikdo.