úvod
homepage

Komentáře

článku: Jak nám pivo sládne

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Dobrý článek, (Myrek, 29.05.2008 07:13) celé vlákno | reagovat
Co s tím budeme ale krucinál dělat? Já mám také rád dobře a hojně chmelená piva. Respektive pil bych je rád, kdyby ... . Kdyby všude nevisela "G" a další kdysi skvělé značky. Dobrá je zmínka o Krušovickém ležáku. To byla zásluha "totalitního" ředitele Máši, že krušovické bylo kvalitní a nešizené. Podíváte-li se na stránky pivovaru, tak v rubrice historie o tomhle člověku není ani zmínka.
A co se chmelení týká? Pamatujete se ještě na vůni, která se rozlinula po odšpuntování třeba "obyčejné" desítky? Z mladých už asi nikdo.
Re: Dobrý článek, (Martin Jarošek, 29.05.2008 13:34) celé vlákno | reagovat
Na kvalitu lahváčů si pamatuji. V každém větším městě bývalo pivo, které mělo svoji chuť. Přestože záruční doba lahvové "desítky" byla tenkrát asi 3-4 dny, její kvalita byla výborná. Pivo má být vyráběno bez pasterizace a chemicko-biologických sraček pro bezprostřední spotřebu a ne pro sklad.
Re: Re: Dobrý článek, (Myrek, 04.06.2008 07:30) celé vlákno | reagovat
Jo a ještě se pamatuji na ty sudy v pivovaru. Na dřevěné ležácké sudy, které tak krásně voněly a dávaly pivu osobitou chuť. Ta se asi nijak jinak dohnat nedá. A jak potom přicházely novoty, my remcali, nebylo to pyskování nic platné, ale nakonec jsme si zvykli. Ale nezapomněli jsme na nic z toho, co nám doba pod zástěrkou technologického pokroku vzala. Myslím, že v případě piva a podobných užitečných dobrot už bylo "pokroku" ažaž.
Vyhledávání