Komentáře
článku: Není výčep jako výčep...
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Zobrazit komentáře:
podle času
Samozřejmě, že je Březňák stále k sehnání. Dokonce mám dobrou zprávu, Březňák se bude prodávat v celé republice v láhvi, proběhne pokus o prosazení do hospod v celé ČR a Zlatopramen už je i v nealko verzi, zatím jenom v láhvi, připravuje se i sudová verze.
tak to me mrzi,ze se vam to nelibi...
Jenze treba v tom Liars Clubu, kdyz bych si predstavil 30 tocenych piv ve stylu Pivovarskeho klubu, tedy na vycepech naseho stylu, nevim nevim, jaky prostor by na to potrebovali.
Me prave kombinace velkeho poctu piv( a vetsinou dobrych)a jednoducheho reseni prisla zajimava. Toz(priblizne) tak.
Jenze treba v tom Liars Clubu, kdyz bych si predstavil 30 tocenych piv ve stylu Pivovarskeho klubu, tedy na vycepech naseho stylu, nevim nevim, jaky prostor by na to potrebovali.
Me prave kombinace velkeho poctu piv( a vetsinou dobrych)a jednoducheho reseni prisla zajimava. Toz(priblizne) tak.
Myslím, že spíš záleží na tom, jak načepují pivo a hlavně jaké.
U nás točí sice k publiku čelem, ale co a jak :) to raději nekomentuju (až na pár vyjímek).
Honzo, upřímně závidím:)) ty USA lahůdky. Já bych nevěděl co dřív...
U nás točí sice k publiku čelem, ale co a jak :) to raději nekomentuju (až na pár vyjímek).
Honzo, upřímně závidím:)) ty USA lahůdky. Já bych nevěděl co dřív...
Podobný výčep s 20 pivy jsem viděl v Glasgow a ten pub jsem si hned zamiloval. A opakovaně pak navštěvoval. Převážnou většinu tovřily scottish ale, mimo to britská piva. Ze skotské produkce 5-8 casc conditioned. Prostě nádhera. Osobně mi tento styl výčepu vůbec nevadí. Za hlavní považuji to co dostanu ve sklenici na stůl. Co mi je však skutečně odporné jsou ty výčepní poloautomaty, kdy obsluha (slovo výčepní se v tomto stává vyprázdněným pojmem a postrádá zcela smyslu) položí sklenici k pípě a senzor vypustí pivo. Takový výčep mají např. v některých mnichovských Keller (Hacker a Pschorr ad.). Naše výčepní nebudu raději také komentovat.
Ahoj Honzo,pestrost na výčepním stole je úžasná,desing pravda pokulhává, jistě by byly ze San Diega lepší příklady.Žil jsem v oblasti a některé borce(zakladatele) Stone brewery dokonce znám.Je úžasné pozorovat jejich začátek v nevelkém objektu a ten úžasný posun za několik let.Zcela jistě kvůli mimořádně výrazným chuťovým vlastnostem(arogant bastard je vskutku trefný název)jejich piv a nezbývá než s Tebou souhlasit.Pokud člověk zajde do města a vyhne se Coorsům a Budům, nepochybně si pochutná.Neodskočil sis do Tijuany?Město pro otrlé, nicméně s minipivovarem ze Svidníku,hospodou s Plzně a svého času i sladem a sládkem z ČR.Mluvil jsem nedávno s P.Hoškem,lákal mě na vaše nakuřované lahůdky,ale jsem čerstvým otcem,takže nejsou pivní zájezdy v kurzu,snad se někdy k vám do Kocoura dostanu.Ahoj LM
Nic ve zlém Honzo, ale trochu mi to připomíná současné výčepy levného vína u nás. Také ti mají zpravidla podobně řešený systém. A ta asociace na levný produkt mi zůstane - a možná nejenom u mne.
PS: a ještě jeden negativní postřeh. Rád vidím, jakým způsobem je mi načepováno (načapráno, rozbito, sléváno, ...) pivo. Způsob, kdy se ke mně hostinský otočí zády a něco si tam kutí by mi moc nevyhovoval. A i on (hostinský) by v tu chvíli ztratil přehled o dění v lokále.
PS: a ještě jeden negativní postřeh. Rád vidím, jakým způsobem je mi načepováno (načapráno, rozbito, sléváno, ...) pivo. Způsob, kdy se ke mně hostinský otočí zády a něco si tam kutí by mi moc nevyhovoval. A i on (hostinský) by v tu chvíli ztratil přehled o dění v lokále.
Roman Holoubek ma pravdu..
Ja osobne cepuju pivo (povolanim) uz asi 18 let, tak si dovolim taky k tomu neco rict.
Vycep, kde se hospodskej obrati zadama k hostum a cepuje.. tak to jsem zatim jeste nevidel ( a jestli jo, tak to muselo byt v USA)
Ja osobne cepuju pivo (povolanim) uz asi 18 let, tak si dovolim taky k tomu neco rict.
Vycep, kde se hospodskej obrati zadama k hostum a cepuje.. tak to jsem zatim jeste nevidel ( a jestli jo, tak to muselo byt v USA)
Kdo chce vidět výčep, kde se točí zádama k hostům (pípa na zdi), ať navštíví restauraci a minipivovar Bašta v Nuslích. A nemyslím, že by to bylo na škodu věci.
Tak jak je to zády v Nuslích ,to bylo kdysi v hospodách celkem běžný. Ty fotky , ale opravdu vypadají jak tady někdo zmiňoval jako provizorní výčep lacinýho vína, nebo mi to ještě připomíná jednu stáčírnu saponátů na malým městě.
Přesně tak, to jsou i moje pocity, je jsem to nedovedl tak vyjádřit
No k diskuzi okolo čepování bych vyjádřil asi následující. Zde se projevuje naše historická zkušenost. Jak na to nevidím, tak je to podezřelé. Já bych s tím problém neměl, protože zavedený soukromník si nemůže dovolit ve světe šidit, dávat pod míru a jiné naše české zvyky. Tak věřme, že to jednou bude i u nás. ahoj
Jako člověk , který mám hospodu se čtyřmi kohouty a chlazením pod pultem každý den a každý sud mě vypláchnutí stojí dvě piva od každého druhu. Pivo uložené v místnosti taky má menší trvanlivost. Doma si točím z lednice a vím, pivo mám v teplotě, jakou chci aby pivo mělo při konzumaci. Pivní vedení je co nekratší. Tlačím minimálním tlakem CO2. Pivo nevětrá ani se nepřesycuje. Tak by se na druhé straně chlaďáku dalo tlačit velké množství druhů piv. Jediný problém je, že hospodský stojí zády v lepším případě bokem. S více druhama to nejde za rozumné peníze za pivo řešit.
Pominu-li kvalitu či nekvalitu amerických piv, působí na mě výčepy na fotografiích jako kýč, nehezký kýč. A asi by u mě zde čepovaným pivům ubraly nějakou tu hvězdičku.
Vyhledávání
Mé nejoblíbenější místo v hospodě je před pípou, abych viděl, a ještě mám stále v sobě stihomam, který mne nutí kontrolovat, jestli točí to co jsem objednal.....no dnes už je to snad lepší. Jistota je jistota.
Jak to vypadá se seznamem kvasnicových DU.
Jedu do Kolína na dačický a na blind, ale radši bych již výše zminovanou jistotu, breznak a zlatopramen je ještě taky k sehnání?