úvod
homepage

Komentáře

článku: Od cukru k e-shopu

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

kupa vitalshopu, (blanche, 17.05.2008 08:18) celé vlákno | reagovat
zmienim sa otej video kazete prosim vas kto ma nahravku varenia kupil by som ju ostatne komponenti ktore ste mi poradil dakujem za ne i ked čitam vaše prispevky obdivujem všetkych vas ktori to pišete už ako mladi som si chcel urobit pivovar 70tich rokov to velmo nešlo a teraz sami otvorilo okno to ho sveta kumštu umenia a v buducnosti priatelstva piva je to niečo ohromne a pritom tauplne
kupa zo vitalschopu, (blanche, 16.05.2008 14:49) celé vlákno | reagovat
aj ja by som mal zaujem si kupit coopers pivovar stoji 2990 čk preto by som sa vás spital kvasna nadoba ma ako som dobre videl 30l kolko koncetratu ide na tich 30l alebo sa spytam inač firma vitalschop mi nuka koncetrat 1,7kg za 300kč apritom neviem aky tip ked hovorite že nechuti napištemi moj emeil je blamiro @zoznam.sk
Re: kupa zo vitalschopu, (hroch, 16.05.2008 18:01) celé vlákno | reagovat
Většina koncentrátů Muntons, Coopers jsou dělány na 22 litrů, je nütná rezerva takže 30litrů nádoba. Jistě levnější je pořídit barel v průmyslovém zboží 30litrů cca za 400Kč ventil plastový cca 60kč, Míchadlo dřevěná vařečka velká cca 40Kč. Jediný co má význam v těchto sadách je zátkovačka na korunky jde to obejít používáním lahví s patentním uzávěrem nebo petlahvemi a stáčecí hadička na lahve. Dá se vyřešit špičkou z kartuše, v které je jako vetilek další špička cca 1 cm dlouhá, tlakem piva z trubičky uzavře výtok a teprve odtlačením dnem lahve dojde k průtoku.
Muntons, (Zdeno, 06.02.2008 14:19) celé vlákno | reagovat
Keď som si prečítal tento članok mal pocit akoby rozprávalo moje druhé ja o niekoľko rokov neskôr.
Som začínajúci regionálny predajca zo Slovenska a hlavu mám len pre pivo. Celá problematika okolo varenia piva ma veľmi zaujíma.
S koncentrátov mám vyskúšaný len Muntons celú triedu"perfekt pint"
Najviac mne chutili škotske exportné a bitter
Teraz by som chcel zohnať dodávateľov na ďalšie značky, aby som mal širší sortiment. Bohužiaľ na Slovensku je to akoby v dobe kamennej, aspoň čo sa týka varenia piva.
Mám za sebou aj dve várky tzv. "HRNCOVAR" varil som v antikorovom hrnci doma na šporáku. Prvá varka z 2kg sla=6,5l piva,
Druhá várka tmavé pivo z doma praženého sladu 24l piva.
Teraz mám v pláne postaviť malí pivovar s antikorových sudov.A potom sú ďalšie plány. Začínam šíriť osvetu a prajem si, aby jedného dna to bolo ako v Čechách. Ďakujem vám bratia Česi, že sa mám od koho učiť.
Re: Muntons, (Libor, 06.02.2008 15:13) celé vlákno | reagovat
dovoľ jednu otázku: predávaš len koncentráty, alebo aj základné suroviny? (slad, chmel,....)
Mimochodom domáce pivo s menom HRNCOVAR už existuje - vyrába ho pán Klapač z Bučovíc ;-)
Držím palce s tým malým pivovarom, mne sa to podarilo zrealizovať už na jeseň minulého roka
Re: Re: Muntons, (caco, 15.02.2008 20:37) celé vlákno | reagovat
áno predáva aj suroviny

http://www.domacemikropivovary.sk/?action=prod uctDetail&pid=12877

práve mi od neho doviezli kvasnice,chmel a slad paráda už sa teším
Koncentráty/klasika, (Libor, 06.02.2008 09:21) celé vlákno | reagovat
neviem čím to je, ale môj prípad je úplne rovnaký, po 2 rokoch koncentátov som presedlal na klasiku....
Ale koncentráty sú aj podľa môjho názoru vynikajúci odrazový mostík pre domácich pivovarníkov. Osobne poznám ľudí, ktorí z koncentrátu vyrobia pivo vynikajúce - všetko to záleží na skúsenostiach
Držím palce všetkým, čo majú odvahu sa vôbec pustiť do homebrewingu či už tak alebo tak....
Chmelovar koncentratu, (Tomas, 05.02.2008 09:12) celé vlákno | reagovat
Mam dotaz na chmelovar u piv varenych z koncentratu. Je mozne provest chmelovar i s koncentratem (mladina z plechovky, ktera je zredenou vodou), ci je lepsi varit chmel zvlast a pridat vodu z chmelovaru az do kvasne nadoby? Standartne se vari chmelovaru s celym objemem mladiny, ale u koncentratu si nejsem jisty, zda by to nemohlo mit vliv na kvalitu. Diky za prip.odpoved Tomas
Re: Chmelovar koncentratu, (cernymotyl, 05.02.2008 17:13) celé vlákno | reagovat
Pokud chci dochmelit pivo z koncentrátu, provádím chmelovar s menším množstvím koncentrátu rozpuštěného ve vodě. Na kvalitu piva by to mělo mít spíš pozitivní vliv.
Pivo a koncentráty, (Framax, 05.02.2008 07:44) celé vlákno | reagovat
Ahoj všem,
naprosto souhlasím s petrbrewem, protože já sám již několik roků "vařím" z koncentrátů a nyní připravuji vlastní mašinku na klasiku. Je dobré si odzkoušet koncentráty a hlavně jestli nám to bude chutnat a potom už se uvidí. Někomu speciály chutnají a někomu ne. To už je osud, protože každý nemá možnost postavit kombajn na klasiku (v paneláku to nejde).

Ahoj všem Franta
Re: Pivo a koncentráty, (petrbrew, 06.02.2008 09:57) celé vlákno | reagovat
Přesedlat pak na "klasiku" není až takový skok. Jak tu bylo zmíněno, hlavně to musí člověka chytit. Chystám tu seriálek o pomůckách při vaření. První by měl být o scezovačce. Hlavní problém při vaření v "paneláku" a přechodu od svrchně kvašených koncentrátů spatřuju v nedostatku prostoru pro studené kvašení a ležení. Mít studený sklep je velká výhra. Bohužel i dnešní moderní baráky tuto vymoženost postrádají. Když se dnes tolik mluví o ekologii a šetření energií, pokrok nestavění sklepů mi někdy připadá spíš jako krok zpět. :-)
..., (petrbrew, 04.02.2008 14:24) celé vlákno | reagovat
Ahoj, pro začátečníky můžu mladinové koncentráty jen doporučit. Je dobré si napřed na nich vyzkoušet nejsložitější část výroby piva, tj. zvládnout perfektně fázi kvašení, popř. dalšího zrání a ležení. Někoho může zdánlivá složitost a časová náročnost výroby piva odradit hned na začátku, a proč tedy nezkusit, jakýsi zrychlený a zjednodušený proces? Lepší začít vařit na mladinových koncentrátech nebo sladových extraktech (ať už sušených nebo tekutých) než nezačít vařit nikdy. Ten koho uchvátí vaření z "polotovarů" si může vybrat: zůstat u nich nebo postoupit o třídu výš a přejít na "celozrnný" proces. :-) Nebo může zústat na můli cesty a používat třeba kandidní sladový extrakt s aktivními enzymy a přibarvovat a dochucovat speciálními slady nebo jinými surovinami. Svoboda a možnosti jsou okouzlující. Jen se nebát. :-)
Vyhledávání