úvod
homepage

Komentáře

článku: Od cukru k e-shopu

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

..., (petrbrew, 04.02.2008 14:24) celé vlákno | reagovat
Ahoj, pro začátečníky můžu mladinové koncentráty jen doporučit. Je dobré si napřed na nich vyzkoušet nejsložitější část výroby piva, tj. zvládnout perfektně fázi kvašení, popř. dalšího zrání a ležení. Někoho může zdánlivá složitost a časová náročnost výroby piva odradit hned na začátku, a proč tedy nezkusit, jakýsi zrychlený a zjednodušený proces? Lepší začít vařit na mladinových koncentrátech nebo sladových extraktech (ať už sušených nebo tekutých) než nezačít vařit nikdy. Ten koho uchvátí vaření z "polotovarů" si může vybrat: zůstat u nich nebo postoupit o třídu výš a přejít na "celozrnný" proces. :-) Nebo může zústat na můli cesty a používat třeba kandidní sladový extrakt s aktivními enzymy a přibarvovat a dochucovat speciálními slady nebo jinými surovinami. Svoboda a možnosti jsou okouzlující. Jen se nebát. :-)
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání