Komentáře
článku: Od cukru k e-shopu
Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času
Ahoj, pro začátečníky můžu mladinové koncentráty jen doporučit. Je dobré si napřed na nich vyzkoušet nejsložitější část výroby piva, tj. zvládnout perfektně fázi kvašení, popř. dalšího zrání a ležení. Někoho může zdánlivá složitost a časová náročnost výroby piva odradit hned na začátku, a proč tedy nezkusit, jakýsi zrychlený a zjednodušený proces? Lepší začít vařit na mladinových koncentrátech nebo sladových extraktech (ať už sušených nebo tekutých) než nezačít vařit nikdy. Ten koho uchvátí vaření z "polotovarů" si může vybrat: zůstat u nich nebo postoupit o třídu výš a přejít na "celozrnný" proces. :-) Nebo může zústat na můli cesty a používat třeba kandidní sladový extrakt s aktivními enzymy a přibarvovat a dochucovat speciálními slady nebo jinými surovinami. Svoboda a možnosti jsou okouzlující. Jen se nebát. :-)
Vyhledávání