úvod
homepage

Komentáře

článku: Homebrewářské degustační klání

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

počet přihlášek, (hroch, 11.12.2007 16:49) celé vlákno | reagovat
tak kolik je přihlášeno vzorků?
Re: počet přihlášek, (Honza, 11.12.2007 19:09) celé vlákno | reagovat
prihlasek je dost na to, aby se uskutecnila degustace obou kategorii. Zalezi ale take na tom, kolik tech piv nakonec dorazi vcas do Prahy...
Vrchné kvasenie, (Zdenek Jarkovský, 03.12.2007 18:07) celé vlákno | reagovat
Som začiatočník a potreboval by som poradiť.

Moje skúsenosti- asi 10 várok-cca200l piva s pivných koncentrátov zn MUNTONS Je to jednoduchá záležitosť-kvasenie vrchné pri 18-25 stupnoch celsia. Sekundárna fermentácia je v PET- flašiach asi 3 dni a potom v chladničke zrenie asi dva týždne. Chcem prejsť na varenie zo sladu a tak ma napadlo či by primárna fermentácia nemohla prebehnúť s vrchným kvasením v kvasnej nadobe od "MISTRA SLÁDKA" s kvasným uzáverom. Poradte prosím rozdiel vrchné versus spodné.A ešte by som poprosil o jednoduchý a osvedčený recept. Dakujem.
Re: Vrchné kvasenie, (petrbrew, 07.12.2007 20:56) celé vlákno | reagovat
Zkus si napřed prostudovat tohle og Honzi Šuráně. http://www.homebrewing.cz/view.php?cisloclanku=200 6030002.

Rozdíl mez svrchním a spodním kvašením je především v použití rozdílných kvasinek - tyto kvasinky jsou si velmi příbuzné (stejný druh, ale různé poddruhy), ale spodní pracují optimálně při teplotách v rozmezí 1-13°C (přu hlavním kvašení 5-13) dokvášení v CKT i po 0°C. Svrchní kvasinky pak pracují nejlépe při teplotách okolo 20°C [15-25°C](vlastně to je stejný poddruh jako vinné kvasinky, ale ve vinařství se používají jiné kmeny). Svrchně kvašená piva mají více esterů a proto mají ovocnější nebo květový charakter, také se točí teplejší a proto tyto estery více vystupují. :-)
Stav prihlasek, (Honza, 02.12.2007 11:30) celé vlákno | reagovat
RAd bych seznamil homebrewarskou komunitu se stavem prihlasek k nedeli 2.12. poledne:
- ceske svetly lezak - 4 prihlasene vzorky
- open kategorie - 8 prihlaseny piv ( a rozmanitost piv a pivnich kategorii je opravdu velka:) )

Takze zbyva jeste par svetly ceskych lezaku a muzeme udelat degustacni soutez:)

diky
Honza
Prihlasky, (Honza, 30.11.2007 07:38) celé vlákno | reagovat
Tak fotky ve fotogalerii nam utesene pribyvaji
(http://www.pivnidenik.cz/galerie/28/Ho mebrewing.htm), s prihlaskama je to horsi:).

Zatim jsou oficialne prihlaseni dva zajemci. Proto vas chci poprosit, aby ti, co maji o degustacni soutez zajem, nebo o ni aspon uvazuji, napsali email na redakce@homebrewing.cz. Pokud zajem opravdu neni, neusime davat dohromady degustacni komisi atd...
označení a informace ke vzorkům, (petrbrew, 28.11.2007 08:03) celé vlákno | reagovat
Mají být vzorky nějak označeny. Dejme tomu, jméno piva, použité suroviny/slady/druh chmele/další speciální přísady, datum várky/lahvování, použité kvasnice, stupňovitost? Nebo je to čistě na nás, jaké info dodáme?
Re: označení a informace ke vzorkům, (honza, 28.11.2007 10:53) celé vlákno | reagovat
Staci jmeno homebreware, jmeno ci oznaceni piva a kategorii, do ktere sve pivo prihlasujete.

Ostatni informace jsou dobrovolne. Pokud je poslete, rad bych je zde publikoval pro ostatni...
Vyhledávání