úvod
homepage

Komentáře

článku: Homebrewářské degustační klání

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle vláken

Re: počet přihlášek, (Honza, 11.12.2007 19:09) celé vlákno | reagovat
prihlasek je dost na to, aby se uskutecnila degustace obou kategorii. Zalezi ale take na tom, kolik tech piv nakonec dorazi vcas do Prahy...
počet přihlášek, (hroch, 11.12.2007 16:49) celé vlákno | reagovat
tak kolik je přihlášeno vzorků?
Re: Vrchné kvasenie, (petrbrew, 07.12.2007 20:56) celé vlákno | reagovat
Zkus si napřed prostudovat tohle og Honzi Šuráně. http://www.homebrewing.cz/view.php?cisloclanku=200 6030002.

Rozdíl mez svrchním a spodním kvašením je především v použití rozdílných kvasinek - tyto kvasinky jsou si velmi příbuzné (stejný druh, ale různé poddruhy), ale spodní pracují optimálně při teplotách v rozmezí 1-13°C (přu hlavním kvašení 5-13) dokvášení v CKT i po 0°C. Svrchní kvasinky pak pracují nejlépe při teplotách okolo 20°C [15-25°C](vlastně to je stejný poddruh jako vinné kvasinky, ale ve vinařství se používají jiné kmeny). Svrchně kvašená piva mají více esterů a proto mají ovocnější nebo květový charakter, také se točí teplejší a proto tyto estery více vystupují. :-)
Vrchné kvasenie, (Zdenek Jarkovský, 03.12.2007 18:07) celé vlákno | reagovat
Som začiatočník a potreboval by som poradiť.

Moje skúsenosti- asi 10 várok-cca200l piva s pivných koncentrátov zn MUNTONS Je to jednoduchá záležitosť-kvasenie vrchné pri 18-25 stupnoch celsia. Sekundárna fermentácia je v PET- flašiach asi 3 dni a potom v chladničke zrenie asi dva týždne. Chcem prejsť na varenie zo sladu a tak ma napadlo či by primárna fermentácia nemohla prebehnúť s vrchným kvasením v kvasnej nadobe od "MISTRA SLÁDKA" s kvasným uzáverom. Poradte prosím rozdiel vrchné versus spodné.A ešte by som poprosil o jednoduchý a osvedčený recept. Dakujem.
Stav prihlasek, (Honza, 02.12.2007 11:30) celé vlákno | reagovat
RAd bych seznamil homebrewarskou komunitu se stavem prihlasek k nedeli 2.12. poledne:
- ceske svetly lezak - 4 prihlasene vzorky
- open kategorie - 8 prihlaseny piv ( a rozmanitost piv a pivnich kategorii je opravdu velka:) )

Takze zbyva jeste par svetly ceskych lezaku a muzeme udelat degustacni soutez:)

diky
Honza
Prihlasky, (Honza, 30.11.2007 07:38) celé vlákno | reagovat
Tak fotky ve fotogalerii nam utesene pribyvaji
(http://www.pivnidenik.cz/galerie/28/Ho mebrewing.htm), s prihlaskama je to horsi:).

Zatim jsou oficialne prihlaseni dva zajemci. Proto vas chci poprosit, aby ti, co maji o degustacni soutez zajem, nebo o ni aspon uvazuji, napsali email na redakce@homebrewing.cz. Pokud zajem opravdu neni, neusime davat dohromady degustacni komisi atd...
Re: označení a informace ke vzorkům, (honza, 28.11.2007 10:53) celé vlákno | reagovat
Staci jmeno homebreware, jmeno ci oznaceni piva a kategorii, do ktere sve pivo prihlasujete.

Ostatni informace jsou dobrovolne. Pokud je poslete, rad bych je zde publikoval pro ostatni...
označení a informace ke vzorkům, (petrbrew, 28.11.2007 08:03) celé vlákno | reagovat
Mají být vzorky nějak označeny. Dejme tomu, jméno piva, použité suroviny/slady/druh chmele/další speciální přísady, datum várky/lahvování, použité kvasnice, stupňovitost? Nebo je to čistě na nás, jaké info dodáme?
Vyhledávání