Komentáře
článku: Vaření domácího piva z mladinového koncentrátu Muntons
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé1 | 2 |
Zobrazit komentáře:
podle času
Mohu se zeptat jakou desinfekci používáš? Je na to vhodné SAVO,popř.jaké? Děkuji
Desinfekce.
Většinou stačí Savo Originál.
Případně ChemiPro, a nebo v pivovarech používaný Persteril- ten je hlavně zajímavý na vydesinfikování celých prostor jako rozstřik.
Většinou stačí Savo Originál.
Případně ChemiPro, a nebo v pivovarech používaný Persteril- ten je hlavně zajímavý na vydesinfikování celých prostor jako rozstřik.
vodu z kohoutku a převařuji pouze část. Nikdy žádný problém.
Tak jsem si přečetl diskuzi na téma balená voda. Kdo to chce použít nic mu přece nebrání.
Mám však několik poznámek.
Minulý týden proběhly tiskem s velkou slávou zprávy o tom, že je balená voda většinou špatně skladována, což znamená, že obsahuje již nějaké cizí zárodky. Jestliže stojí v balírnách, obchodech, před obchody a na dvorech vystavená ke koupi, tak na ni přece působí světlo. Což zcela logicky značí, že jestli si doma převařím (případně i nepřevařím) příslušné množství vody, jsem na tom možná lépe než takto světlem ošetřená voda z PET lahví. K nepřevaření též jednu poznámku, voda z vodáren prochází potrubím uloženým hluboko v zemi, tak je dost chladná na to, aby se zkazila choroboplodnými zárodky. Jinak nevím proč i velké pivovary ji naprosto běžně používají.
Může někdo namítnout otázku chloru. Tyto diskuze zde již mnohokrát proběhly. Mám ten pocit, že nebyl ještě nikdy ve vodárně a neví kolik je ho tam rozpuštěno. Jen tak pro zajímavost ve vodárnách na území Čech jsou to
Mám však několik poznámek.
Minulý týden proběhly tiskem s velkou slávou zprávy o tom, že je balená voda většinou špatně skladována, což znamená, že obsahuje již nějaké cizí zárodky. Jestliže stojí v balírnách, obchodech, před obchody a na dvorech vystavená ke koupi, tak na ni přece působí světlo. Což zcela logicky značí, že jestli si doma převařím (případně i nepřevařím) příslušné množství vody, jsem na tom možná lépe než takto světlem ošetřená voda z PET lahví. K nepřevaření též jednu poznámku, voda z vodáren prochází potrubím uloženým hluboko v zemi, tak je dost chladná na to, aby se zkazila choroboplodnými zárodky. Jinak nevím proč i velké pivovary ji naprosto běžně používají.
Může někdo namítnout otázku chloru. Tyto diskuze zde již mnohokrát proběhly. Mám ten pocit, že nebyl ještě nikdy ve vodárně a neví kolik je ho tam rozpuštěno. Jen tak pro zajímavost ve vodárnách na území Čech jsou to
Máte někdo zkušenosti s použitím balené vody?? jaká je v hodná a jaká ne?? díky za info
Poslední mou várku světlého stojáku jsem vařil z balené vody Fromin a 5 l kanystry jsem pak použil na k dokvášení. Pravda, vodu jsem měl přímo z výrobny v Radiměři a to z nestandartní šarže ( pokřivené kanystry)
A jelikož nemám chlazení, tak jsem měl vykvašeno za 40 hodin při cca. 24 °C a dokvašené a zakroužkované mi to leží ve sklepě při 17 °C a musí se to rychle vypít... Což v tomhle horku půjde rychle...
A jelikož nemám chlazení, tak jsem měl vykvašeno za 40 hodin při cca. 24 °C a dokvašené a zakroužkované mi to leží ve sklepě při 17 °C a musí se to rychle vypít... Což v tomhle horku půjde rychle...
Asi budeš kouzelník.
Já bych vařil,nebo aspoň kvasil až bych brečel ale nemám z čeho.
S p. Zoufalým jsem několikrát mluvil, v lednu jsem objednal, v únoru doobjednal a je skoro květen a pořád nic.
Já bych vařil,nebo aspoň kvasil až bych brečel ale nemám z čeho.
S p. Zoufalým jsem několikrát mluvil, v lednu jsem objednal, v únoru doobjednal a je skoro květen a pořád nic.
koncentrat svetleho piva je nyni vyprodan, behem kvetna by mel byt k dostani. Koncetrat tmaveho piva je stale mozno zakoupit. Oboje pujde objednat u nas behem kvetna.
Dej Bůh štěstí,
přes prvotní zkoušky i zahr. koncentrátů jsem se uchýlil k tuzemskému produktu od p. ing. Zoufalého. Výsledy jsou zcela vyhovující s vysokou pitelností produktu. Touto cestou sháním obdobného zpracovatele tohoto produktu pro následnou výměnu zkušeností.
koznar(zavinac)isolit(pomlcka)bravo(tecka)cz
přes prvotní zkoušky i zahr. koncentrátů jsem se uchýlil k tuzemskému produktu od p. ing. Zoufalého. Výsledy jsou zcela vyhovující s vysokou pitelností produktu. Touto cestou sháním obdobného zpracovatele tohoto produktu pro následnou výměnu zkušeností.
koznar(zavinac)isolit(pomlcka)bravo(tecka)cz
S výborným výsledkem používám k udržení stálé ideální teploty ohřívač do akvaria, na kterém nastavím teplotu která je ideální pro svrchní kvašení (podle typu mladinového koncentrátu). Kvašení provádím ve sklepě, kde se teplota pohybuje mezi 12(když venku dlouho a vydatně mrzne) až 20 stupni (v nejteplejších letních dnech). Mohu vřele doporučit. Z mnoha várek, které jsem udělal, se mi nezkazila ještě žádná.
Zdravíčko, chci vědět, jestli je k přípravě piva z mladinového koncentrátu zapotřebí kupovat mikropivovar. Díky za odpověď, Ondra.
Zcela jiste nemusí. Ale zároven nechci nikoho odrazovat od jeho nakupu , pokud chce.
Dalsi na www.beerresearch.cz ( domaci vyroba piva), nebo na E-mail: zoufaly@beerresearch.cz
Dej Buh stesti !
Tomáš Zoufalý
Dalsi na www.beerresearch.cz ( domaci vyroba piva), nebo na E-mail: zoufaly@beerresearch.cz
Dej Buh stesti !
Tomáš Zoufalý
Nekupuj si žádné tzv. pivovary za přemrštěnou cenu. Dát pomalu 3000,- Kč za pr kousků umělé hmoty?
Sám jsem si koupil běžný plastový barel na 25 litrů za cca 200,- Kč. Vždyť nekupuješ nic jiného.
Kus si jen hotové polotovary a ušetříš spoustu peněz.
ahoj
Sám jsem si koupil běžný plastový barel na 25 litrů za cca 200,- Kč. Vždyť nekupuješ nic jiného.
Kus si jen hotové polotovary a ušetříš spoustu peněz.
ahoj
S názorem souhlasím, tím ovšem nikoho neodrazuji od koupě jakýchkoliv systémů pro home brewing. Kvašení je velmi prosté, jak řešíte zrání?
Už jste zkoušel např. koncentrát pro tmavé pivo z VUPS?
Dej Bůh štěstí!
Tomáš Zoufalý
www.beerresearch.cz
E-mail. zoufaly@beerresearch.cz
Už jste zkoušel např. koncentrát pro tmavé pivo z VUPS?
Dej Bůh štěstí!
Tomáš Zoufalý
www.beerresearch.cz
E-mail. zoufaly@beerresearch.cz
Je to přesně naopak - ke škopku je třeba kupovat extrakty, neb jinak škopek k ničemu není. Kdo vystačí s vlastním nádobím, neprohloupí. Kloudný hrnce a demižon nic nenahradí.
Nějaký návod v angličtině je přiložený, ale pokud jsi nikdy pivo nevařil, tak podívat se na video doporučuji.
Obsahuje koncentrat Coopers rovnou navod? pripada mi nesmyslne kupovat sadu s videokazetou . diky za info na muj mail..
1 | 2 |
Vyhledávání
Chtěl bych také reagovat na příspěvek od černýmotýl.U vaření piva je důležitá čistota(sterilita).A není to nic náročného, tak proč to obcházet(pouze horká voda nestačí).Řeším to tak, že do kvasné nádoby naleji vodu s desinfekci a do ní vložím všechny komponenty(bublák,míchadlo,stáčeč,i otvírák atd).Nechám působit a pak vše opláchnu převařenou.Co se týče lahví,nové stačí opláchnout převařenou vodou a použité hned po vypití vypláchnu studenou vodou a před stáčením je namočím do des.roztoku,opláchnu přev. vodou a nechám