úvod
homepage

Komentáře

článku: Vaření domácího piva z mladinového koncentrátu Muntons

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Mladinové koncentráty., (Jirka, 24.05.2006 08:36) celé vlákno | reagovat
Stále se setkávám s tím,že vaření z mlad. koncentátů je považováno za odrazový můstek pro klasické vaření piva ze sladu atd.Já si myslím,že to tak není a vařit s koncentrátů můžeme i bez toho, že někdy v budoucnu se rozhodneme pro složitější a zároveň náročnější domácí vaření piva.I práce s mladinovými koncentráty má své úskalý,které můžeme neustále dolaďovat s každou další várkou.(zkoušet různé typy konc.,výrobce,poměr vody,cukru,teploty při kvašení,popř.dochmelování).
Chtěl bych také reagovat na příspěvek od černýmotýl.U vaření piva je důležitá čistota(sterilita).A není to nic náročného, tak proč to obcházet(pouze horká voda nestačí).Řeším to tak, že do kvasné nádoby naleji vodu s desinfekci a do ní vložím všechny komponenty(bublák,míchadlo,stáčeč,i otvírák atd).Nechám působit a pak vše opláchnu převařenou.Co se týče lahví,nové stačí opláchnout převařenou vodou a použité hned po vypití vypláchnu studenou vodou a před stáčením je namočím do des.roztoku,opláchnu přev. vodou a nechám
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání