úvod
homepage

Komentáře

článku: Noc a den slezských mikropivovarů

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
12
 Zobrazit komentáře: podle času

AD Hlučín, Avar, (Luděk, 05.04.2010 19:59) celé vlákno | reagovat
Do hlučínského pivovaru chodíme několikrát do roka, zapít silnou žízeň po pěším výletu. Ale nepamatuji se, že bychom se zde setkali s nepříjemnou nebo neochotnou servírkou (spíše naopak, servírky usměvavé a komunikativní). Je pravda, že nás občas servírka upozornila, že pivo pění a bude se tedy déle čepovat, ale nikdy to nebylo nějak dlouho abych měl mezi pivy prostoje (možná se v případě autora jednalo o brigádnici). I mě zaráží, že se zde čepuje Plzeň, ale ještě více mě překvapuje že si ji někdo může vůbec objednat – přihlédnuli k tomu že si za ní účtují hodně přes 30kč (tuším že 39kč). Bohužel stále je většina těch, kteří věří drahé reklamě a unifikované chuti před regionálním poctivě vařeným a velmi chutným pivem (a připlatí si za značku). Pro mne se stal Avar v posledních době asi nejchutnějším pivem, o to více mě mrzí, že je dostupné pouze v Hlučíně, který je pro mne trošičku z ruky. Doporučil bych také zprovoznění internetových stránek a rekonstrukci WC.
Cena 0,5 l piva Avar je dnes tuším že 20kč, klidně by mohla být vyšší (25-30kč).
S kvalitou obsluhy v restauracích je obtíž, já osobně si na kvalitní obsluze velmi zakládám a dávám to najevo při placení. Podle mne požitek z piva nedělá jen samotné pivo, ale i prostředí ve kterém se pije. A znuděná neochotná někdy až na_raná obsluha mě dokáže tak vytočit, že k další návštěvě již nedojde.
Re: AD Hlučín, Avar, (Luděk, 06.04.2010 13:16) celé vlákno | reagovat
opravuji cena 0,5l Plzně v pivovarské restauraci je 35Kč
webovky, (M, 25.09.2007 14:58) celé vlákno | reagovat
Mají zde uváděné pivovary nějaký svůj web?Díky za odpovědi
Byl jsem u toho, (Ladislav Jakl, 14.09.2007 12:55) celé vlákno | reagovat
Milý pane Plačku,
byl jsem u toho (stalo se to v neděli 15. července) a musím říct, že Petr Hrkal je k té osobě ještě šetrný. S tak hanebným přístupem jsem se v hospodě nesetkal asi 10 let. Pomalá, líná, nedůtklivá, přidal bych další slova, ale ta by psaný projev nenesl. Narozdíl od pana Hrkala jsem se byl i podívat, jak točí ta osoba pivo. Něco strašlivého. Natočila půl sklenice, pak 22 minut dělala něco jiného, pak tu jednu jedinou sklenici (bylo ten den 34 stupňů) dotočila a s opadanou pěnou donesla na stůl. Je k neuvěření, že i po této zničující proceduře bylo Vaše pivo ještě velmi dobré. Jak asi musí chutnat, je-li správně ošetřeno!
Ale i kdybychom tohle všecho pominuli, válečný soud by tu osobu neměl minout už za její první větu, s níž hosty odhání od piva, které se v domě vaří, a vnucuje místo něj plzeň.
Nejvíc mě na tom mrzí ne to, že kazí lidem potěšení z dobré hospody a výborného piva, ale že si sama ničí život. Takhle ji přece nikdy nebude nic těšit.
Zdraví
L. J.
Vážený pane Plačku, (Petr Hrkal, 13.09.2007 13:13) celé vlákno | reagovat
s potěšením přijímám Vaši omluvu. Vím,že práce majitele malého pivovaru je velmi náročná a velmi si vážím lidí jako Vy,kteří do toho jdete přes všechna rizika,která to přináší. Jak jsem již jednou uvedl v diskusi, s kvalitou piva , jídla i cenami jsme byli spokojeni. O to více nás mrzela ta jediná vada na kráse. Věřím,že pokud se Vám toto podaří zlepšit,stane se Váš pivovar chloubou celého kraje.
Petr Hrkal
Omluva, (Plaček Leonard, 12.09.2007 15:12) celé vlákno | reagovat
Vážený pane Hrkal,omlouvám se za obsluhu s kterou jste nebyl spokojen až zděšen při Vaší návštěvě v restauraci Avar v Hlučíně.Vím, že Váš dojem nespravím a strašně mě to mrzí.Ta paní už u nás nebude obsluhovat a věřím, že s jinou obsluhou by jste byl spokojen. Není snadné najít kvalitní personál a ne každý host to sdělí. Děkuji Vám za zprávu a uvítal bych, kdyby jste mi mohl sdělit datum Vaší návštěvy. Rád Vás příště osobně uvítam se snahou Vás přesvědčit o našem odhodlání dobře uhostit každého našeho hosta.
Plaček Leonard
ještě k HSP, (Martin Borský, 10.09.2007 22:19) celé vlákno | reagovat
Před časem, zrovna, když Bernard snížil zálohu svých lahví s patentním uzávěrem na 7 Kč, jsem navštívil pivovar v Hlučíně. Jsem z Vysočiny, proto jsem byl rád, že mi během služebky vyšlo trochu času. Nevím jaká byla tehdy obsluha (byl jsem po obědě a autem). Nicméně jsem mluvil přímo s panem Plačkem, majitelem. Chápu, že kvůli tahu Bernarda se zálohou lahví s patentem se už v Hlučíně prakticky do těchto lahví nestáčelo. Překvapilo mě, že pan Plaček mi celkem striktně odmítl prodat jeho pivo v PET lahvi. Prý aby neutrpělo. Tehdy to pro mě byla jediná možnost, jak ochutnat... Takže možná: když se nechce, tak se nechce... :-(
ad Veký Rybník, (Děkan, 09.09.2007 18:38) celé vlákno | reagovat
Nad výčepem U Hastrmana visí tato telefonní čísla - 353 618 522, 607 971 083, zkusil bych tedy zavolat přímo do hospody panu Vorlovi, je to velmi vstřícný pán.
Malá oprava, (Petr Hrkal, 08.09.2007 19:31) celé vlákno | reagovat
Byl jsem ted v Tescu,náchodský double stojí přesně 17,70,což na podstatě nic nemění.Srovnávat lze těžko,nicméně si myslím ,že v Náchodě odvádějí slušnou práci.Málokterý průmyslový pivovar má tak bohatý sortiment, a některé záležitosti Wiezenbier,English Pale Ale) jsou velmi vydařené.
Ambrosius Strong, (Martin Štros, 08.09.2007 13:53) celé vlákno | reagovat
voko1: no tam právě strong uvedený není
J.Kaňa: zajímavá informace, díky
Ambrosius Strong, (Jiří Kaňa, 08.09.2007 13:00) celé vlákno | reagovat
Poslal jsem dotaz do Kauflandu a odpověděli mi, že se tohle pivo vaří v Polsku.
to Martin Stros, (voko1, 08.09.2007 12:10) celé vlákno | reagovat
mrkni sem http://cs.wikipedia.org/wiki/Ambrosius_(pivo) jinak jsem ho zkoušel a je to vcelku pitelný pivo
Double 16,90, (Martin Štros, 08.09.2007 11:25) celé vlákno | reagovat
Ti bezďáci mě taky pobavili :D sice to asi nebude pro náchodské cílová skupina, ale prachy (na rozdíl od bezdomovců) nesmrdí.
Mimochodem, v Kauflandu jsem viděl plechovku zajímavého piva (zatím nevyzkoušeného) - Ambrosius Strong. Je to klasická levná značka, ale zajímavý je právě obsah alkoholu : 7,2 %. To by odpovídali nějaké šestnáctce, že ano? Moc by mě zajímalo, kde se toto pivo vaří. Na plechovce není výrobce uveden, ale který pivovar by mohl vařit takový speciál a plnit ho do plechovek pro Kaufland za prodejní cenu 9,90 Kč ??? Záhada.
Beer Revolution, (Míra Šmíra, 07.09.2007 17:14) celé vlákno | reagovat
Ty homelessáci s Primátorem Double mě pobavili, půllitra s tolika alkáčem za 16,90. Takový víno nekoupíš! :) Navedu tady ty naše kolem Teska a pošlu tam i tu větší bandu od Kauflandu, ať má Náchod propdejní výsledky.
Mám dotaz: teď jsem objevil zapomenutou lahev Beer Revolution Lager, co uvřil americký sládek v Heroldu, džízas to je dobrota, laskomina, šetřím si ho, piju po deckách, ale stejně už mi končí. Nevíte někdo, kdo to měl, kolik to má alkoholu? Po americku tam žádný takový údaj není.
to Boleslav, (Luděk, 07.09.2007 16:37) celé vlákno | reagovat
Navštiv Chodyho Pivní info a tam vše potřebné zvíš - rubrika Kniha návštěv a můj příspěvek z 13. 4. 2007 (22:06) Ti vše osvětlí
Primator Double, (honza, 07.09.2007 14:28) celé vlákno | reagovat
Ja myslim Juro ze to Petr ani nesrovnaval, jen poukazal na bezdomovce, kteri si vsimli dobreho specialu:). I kdyz jen bohuzel po svem...
ceny piva, (Jiří.J, 07.09.2007 14:19) celé vlákno | reagovat
No Primátor Duble bych s Imperial Stout, Barley Wine ad. skutečně nesrovnával...
Otevírací doba U Hastrmana, (Boleslav, 07.09.2007 13:45) celé vlákno | reagovat
Nevíte někdo jak má otevřeno restaurace U Hastrmana ve Velkém Rybníku ?
Primátor double, (Petr Hrkal, 07.09.2007 13:25) celé vlákno | reagovat
má též 10%alkoholu, a u nás v Tescu stojí tuším 16,90.Čehož si všimli bezdomovci a hojně ho tam kupují,ne kvůli chuti(která je výborná!),ale kvůli výhodnému poměru aobsah alkoholu/cena.
ceny piva, (Jiri.J, 07.09.2007 11:50) celé vlákno | reagovat
Jak píše Honza zrovna piva s obsahem alkoholu kolem 10%jako např. Imperial Stout, Barley Wine jsou určeny k pomalému popíjení a vychutnávání. Předpokládám, že vypít jich 10 může jen prase. Pokud je potom cena 100Kč, tak mi to připadá celkem OK. S takovým pivkem si skutečně vyhrajete.
Zrovna jsem na nějaký Imperial dostal v tom počasí chuť, ale bohužel žádný nemám:-((. Ach jo.
12
Vyhledávání