úvod
homepage

Komentáře

článku: Zemřel Michael Jackson

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
12
 Zobrazit komentáře: podle času

Posledni interview, (honza, 14.09.2007 07:20) celé vlákno | reagovat
Na Youtube.com je jeho posledni rozhovor s Danem Sheltonem z Shelton Brothers(natoceny v Londyne), kteri do USA dovazi na 200 piv malych pivovaru celeho sveta...
http://www.youtube.com/watch?v=DLohwMW7qjU

Je to ze sedmeho srpna a je to o jeho zivote...
Setkani?, (honza, 14.09.2007 07:18) celé vlákno | reagovat
Tip? Misto,ktere je pivni na vysi. Bud nejaky brewpub, nebo misto,kde je velky vyber piva. Protoze to je to, co M.J. cely zivot chtel - pivni pestrost...
Dobrý nápad, (Tomáš MAier, 14.09.2007 06:24) celé vlákno | reagovat
Dobrej nápad, Honzo. Máš nějaký tip?
Pripitek na pamatku M.J., (honza, 13.09.2007 22:46) celé vlákno | reagovat
Tak americti sladkove a fandove knih M.J. organizuji "hromadny" pripitek na nedeli 30.9. na jeho pamatku. Je to ale 21 hodin Vychodniho americkeho casu, tudiz 3 rano pondeli naseho.

Ale treba bychom se mohli v tu nedeli vecer nekde sejit...
Knihy zůstanou, (Pavel Borowiec, 13.09.2007 21:30) celé vlákno | reagovat
Michael Jackson odešel, ale jeho knihy zůstanou. protože autor v nich dokázal geniálně vystihnout a popsat chuť piva. Měl zálibu v optimálním volbě skla podle typu piva a posedlost při hledání jediněčných originálů kdekoli na světě. Uměl nacházet přesné detaily a díky tomu inspirovat své čtenáře. V Čechách bychom měli ocenit skutečnost, že byl mimořádně liberální. Bodové hodnocení piv, které vydal v Německu nebo Belgii je precizní, ale to nejpodstatnější je, že dává prostor příznivcům ležáku, aby začali pít ale, lambic nebo staut. Vytvořil unikátní pivní mapu světa. Jsem přesvědčen, že tato zlá zpráva vhání slzy do očí nejenom nám v Čechách, ale i dalším lidem v Bamberku, Antverpách, Düsseldorfu, Anderlechtu, Burtonu, Kolíně nad Rýnem stejně jako na Cejlonu. Smrt Michaela Jacksona beru jako důkaz, že existuje pivní ráj.
-, (Weetek, 13.09.2007 17:08) celé vlákno | reagovat
Aspoň symbolicky se na chvíli zastavím v každodenním shonu a spěchu a věnuju v duchu vzpomínku člověku, jehož knížky byly pro mě vždycky tím nejlepším vodítkem v překrásném světě piva. Jsem moc rád, že si v nich můžu listovat.

Díky moc, pane Jacksone!
Pohreb, (honza, 13.09.2007 16:33) celé vlákno | reagovat
Tak M.J. bude mit pohreb zitra, to jest v patek 14.9. v 13:30 londynskeho casu na www.mortlakecrematorium.org...
M.J. a Single Malt Whisky, (Petr Žalio, 06.09.2007 13:59) celé vlákno | reagovat
Jsem rád, že jste připoměl M. J. také jako vynikajícího degustátora a encyklopedisty co se Single Malt Whisky týče.
Zcela jsme to zde opomenuli, asi proto, že server je věnován pivu.
Souhlasím s Vámi, pro mne je to také nej encyklopedie co o S.M.W. vyšla. A nejvíc se s ním ztotožňuji na rozdíl od jiných autorů píšících o S.M.W.
Zase na druhou stranu v několika málo příkladech se s ním rozcházíme v hodnocení piv:)
Myslím si, že začínal jako novinář píšící o pivu a pak, protože whisky je pivu velmi blízká, přešel i k ní.

PS: Jen taková zajímavost. Když mi podepisoval české, 4. vydání Encyklopedie Whisky, byl velmi překvapen. Hned si opsal vydavatele a tvrdil mi, že se jedná o pirátské vydání...
Tak nevím:)
Nejen Beerhunter..., (Jirka Bejček Stehlíček, 05.09.2007 22:42) celé vlákno | reagovat
Ta zpráva mne taky zaskočila a to jsem ani neměl tu čest Mr. Jacksona osobně poznat. Znám ale pár lidí co tu čest měli a od nich vím, že to byl vzácný, pracovitý, schopný, ale hlavně milý a komunikativní člověk a už jen tato charakteristika napovídá, že je škoda, že někdo takový již není mezi námi...

Ač jsem z První Pivní Tramwaye jejíž názef napovídá, že máme k dobrému pifku vřelý vztah, tak mé setkání s dílem M. Jacksona bylo hlavně díky knize, která mne zásadně ovlivnila a zásadně ovlivnila i nabídku alkoholů v naší hospodě. Mám na mysli Jeho knihu WHISKY - Kompletní průvodce světem nejlepší whisky. Pro mne doposud nejsqělejší kniha o single malt whisky a to jak obsahem, formátem (vejde se do kapsy!), přehledností, komplexností atd., která mne a nejen mne, výrazně ovlivnila, dokonce tak, že jsem sám pro naše hosty její části přetiskl a "vydal" jako malou brožurku, aby se i naši zákazníci mohli pokochat a polaskat Jeho úžasnými hodnoceními chutí, vůní, doznívání atp., kterým jsme se často i smáli, ale jen do té doby, než někdo tu konkrétní lahef sehnal a do Tramu přinesl. My ostatní již nalistovali Jeho hodnocení a pak srovnávali Jeho popis s vlastími chuťovými zážitky a téměř vždy museli uzale pokývat hlavama, že jako: "Jó to se Ti Míšo fakt povidlo vystihnout !" Takhle familiérní vztah ke svému guru máme :-).
Další úžasné zážitky jsem měl s kamarádem Pavlem, kde jsme navštívili dnes již neexistující bar Galo v Nuslích, vyhlášený řadou jinde nesehnatelných sladových whisek (majitel-nadšenec si je sám dovážel z cest po Skotsku) a s Jeho knihou rozloženou na baru jsme ochutnávali a chutě porovnávali s Jeho hodnoceními, až si barmanka myslela, jestli nejsme od ČOIky :-). Tato Jeho kniha pro mne je a zůstane Biblí single malt whisky.
Až později jsem narazil i na Jeho newhiskové knihy a zůstal v němém úžasu nad šíří Jeho záběru...
Vím, že je i pár degustátorů, kteří s ním v x případech rozcházejí, ale to už se tak vekým osobnostem stává, že někdo je uznává a někdo, aby se třeba i jen odlišil, tak ne :-), ale jedno vím jistě: Pojem "MICHAEL JACKSON" lhostejný nebude nikomu, kdo se o pivo či whisky zajímal, zajímá, či zajímat bude !!! A to i po té co se ta údajně nepedofilní zrůda (bohužel nosící stejné jméno) jednou někde rozpadne a neštěkne po ní pes :-)... To yen tak pro Tebe Honzo, neb ta úvaha v Tvém článku mi vyloudila na rtu opovržlivý škleb :-).

Tak aby mi se ten škleb napravil a abych vzpomněl na vzácného člověka tak JÁ na rozdíl od vás ostatních newhiskoidních pivařů, připíjím single malt MACALLEN 25 let starou, yak já říkám tventyfajfkou. Tak tedy: " Drž místo u stolu, Míšo !"

JBS
PPT

P.S. 1. Teď mi došlo, že je to můj první nekrologidní pokus v životě. Uff. Už to začalo :-(...
P.S. 2. Víte někdo co u Něho bylo víc či dříf ? Jestli whisky, nebo pivo ??
P.S. 3. Ten zmiňovaný žitný ale je už v Tramwayi a narážet ho budem začátkem příštího týdne.
Na památku, (Martin Povýšil, 05.09.2007 21:51) celé vlákno | reagovat
Chtěl bych se také přidat k přípitku na památku Michaela Jacksona. Jeho smrt je opravdu nenahraditelná ztráta pro celý pivní svět, ale podstatné je jeho dílo a směr, který nám všem ukázal.
Dej bůh štěstí
Zitny ale, (honza, 04.09.2007 11:10) celé vlákno | reagovat
Zitny ale zustal v chladaku v Pivovarskem dome. Nejdriv jsem doma v Decine mel vyrizovani, pak kdyz uz jsem chtel jet, telefonat z ceskeho radia. Tak jsem mel moznost par minut mluvit o Michaleu Jacksonovi. A protoze v te dobe bych byl v aute, radeji jsem zustal doma, aby do toho povidani nebylo slyset troubeni ci neco podobneho.

Nakonec jsem jen tak tak stihal praci a nemel cas odvezt ale na Kulatak. Tim se vsem, kdo se tam vydal ho ochutnat, omlouvam. Bude v Tramwayi a na degustaci koncem zari.
Přípitky a žitný ale, (Tomáš Maier, 04.09.2007 09:22) celé vlákno | reagovat
Tome, Ty dokážeš pobavit :-)) A tak mě napadá, čím bychom si měli připít v Tvém případě? :-)) Já bych to tipoval na Démona... ;-)
Honzo, kde se včera zasekl ten váš inzerovaný žitný ale, co měl být na Kulaťáku? Musím ale říci, že jsem si tam hezky pokecal s Antéňákem a hlavně s panem Kalousem ze Žamberka.
Ad Honza a Zbyněk a přípitek, (Tomáš Erlich, 03.09.2007 20:48) celé vlákno | reagovat
M.Jackson byl všeobecně milovníkem belgických pivních speciálů ( což se mu nelze v žádném případě divit ) a také těmto pivům dokonce věnoval jednu svoji knihu ( The Great Beers of Belgium ). Proto je jisté, že smuteční přípitek by měl vycházet především z tohoto. Na druhou stranu Zbyňku, volba Herolda z již zmiňovaných důvodů je též velmi dobrá a nám i bližší volba.... V každém případě Michaele, ještě jednou dík za vše!!!! Tak trošku jsme tu osiřeli....
--------------------------------------------------------------------
PS: Honzo jinak myslím, že každý čtenář Světu piva ví, že se rozhodně ničím nevytahuješ a to ani ohledně několikanásobného setkání s M.Jacksonem. To že i Česko má své malé M.J. v podání např. Honzy Šuráně a dalších je celkem jasné a i ty jsi také jedním z nich... PPS: Jenom mne tak napadá, kdyby se ti nedej bože stalo něco podobného, čím bychom si měli připít.. ? :o))

- VSUVKA: velice se omlouvám všem případným čtenářům těchto stránek, které by snad pohoršoval poněkud černý humor mého příspěvku. Každý kdo mne zná ví, jak hluboce si cením odkazu MJ a zpráva o jeho úmrtí mne zasáhla dosti citelně. Na druhou stranu se snažím brát věci vždy s humorem, stejně tak, jako MJ... Děkuji za pochopení!
Na jeho památku!, (Zbyněk Holan, 03.09.2007 11:25) celé vlákno | reagovat
Tuto smutnou zprávu jsem se také dověděl od Tomáše Erlicha. A jak jsem v odpovědi napsal jemu píši i zde.

Na památku Michaela "Beerhuntera" Jacksona jsem připil s přáteli 13° Heroldem tmavým, o kterém při našem osobním setkáním prohlásil, že je to nejlepší české pivo!

Nezapomenu !!!
John White, (honza, 01.09.2007 19:27) celé vlákno | reagovat
O smrti Johna White jsem se dozvedel na letosnim GBBF v Londyne. Dost me to prekvapilo. Jeste v cervnu mi psam email, stacil jsem jen odpovedet, ze se na to casem podivam...

Jeho foto a info o Praze je na
http://www.whitebeertravels.co.uk/prague.html#dum
svetobežník - znalec piva, (jaroslav stofko, 01.09.2007 10:25) celé vlákno | reagovat
samozrejme,tá správa ma dosť šokovala,ale život na našej planéte ide dalej,tak to už v živote chodí. Jeho knihy boli výborné čítanie jedným dychom,mám ich niekolko vo svojej zbierke, sú výborné.
Velká škoda , že odišiel Velký človek - znalec pív celého sveta.
česť jeho pamiatke
Michael, (Petr Žalio, 01.09.2007 10:15) celé vlákno | reagovat
Honzo, napsal jsi to moc pěkně..

Já osobně to nesu těžce. Ani najednou nemůžu nějak psát.

Byl první, poslední, nenahraditelný.

Tak připíjím na Tebe, Michaeli, tím nejlepším archivním lambickým.

Díky za vše, budeš nám chybět....
Michael`s rule, (Ľuboš, 31.08.2007 18:28) celé vlákno | reagovat
Michael sa držal jedného anglického pivného pravidla:

In heaven there is no beer that's why we drink it here.
A chcel preto ochutnať všetky pivká, skoro sa mu to podarilo.

Ináč málo známa je jeho návšteva na Slovensku.

Nech mu je zem ľahká :-(
M.J., (honza, 31.08.2007 16:55) celé vlákno | reagovat
Tak jsem se dnes dozvedel od lidi z blizkeho okoli. ze se mel zdravotni stav M.J. udajne zlepsovat, minimalne stabilizovat. A ze se tesil na knihu, ktera mela pojednavat o jeho zivote...
Zemřel Velký lovec, (Beerlover, 31.08.2007 12:15) celé vlákno | reagovat
Zemřel velký pivní gurmet, který nejen pivu rozuměl, ale uměl si je i s náležitým požitkem vychutnat. Velká poklona jeho práci i jemu samému. Ať máš ve věčných lovištích i nadále dobrý lov Malý (postavou) Velký Lovče...
12
Vyhledávání