úvod
homepage

Komentáře

článku: Zemřel Michael Jackson

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Nejen Beerhunter..., (Jirka Bejček Stehlíček, 05.09.2007 22:42) celé vlákno | reagovat
Ta zpráva mne taky zaskočila a to jsem ani neměl tu čest Mr. Jacksona osobně poznat. Znám ale pár lidí co tu čest měli a od nich vím, že to byl vzácný, pracovitý, schopný, ale hlavně milý a komunikativní člověk a už jen tato charakteristika napovídá, že je škoda, že někdo takový již není mezi námi...

Ač jsem z První Pivní Tramwaye jejíž názef napovídá, že máme k dobrému pifku vřelý vztah, tak mé setkání s dílem M. Jacksona bylo hlavně díky knize, která mne zásadně ovlivnila a zásadně ovlivnila i nabídku alkoholů v naší hospodě. Mám na mysli Jeho knihu WHISKY - Kompletní průvodce světem nejlepší whisky. Pro mne doposud nejsqělejší kniha o single malt whisky a to jak obsahem, formátem (vejde se do kapsy!), přehledností, komplexností atd., která mne a nejen mne, výrazně ovlivnila, dokonce tak, že jsem sám pro naše hosty její části přetiskl a "vydal" jako malou brožurku, aby se i naši zákazníci mohli pokochat a polaskat Jeho úžasnými hodnoceními chutí, vůní, doznívání atp., kterým jsme se často i smáli, ale jen do té doby, než někdo tu konkrétní lahef sehnal a do Tramu přinesl. My ostatní již nalistovali Jeho hodnocení a pak srovnávali Jeho popis s vlastími chuťovými zážitky a téměř vždy museli uzale pokývat hlavama, že jako: "Jó to se Ti Míšo fakt povidlo vystihnout !" Takhle familiérní vztah ke svému guru máme :-).
Další úžasné zážitky jsem měl s kamarádem Pavlem, kde jsme navštívili dnes již neexistující bar Galo v Nuslích, vyhlášený řadou jinde nesehnatelných sladových whisek (majitel-nadšenec si je sám dovážel z cest po Skotsku) a s Jeho knihou rozloženou na baru jsme ochutnávali a chutě porovnávali s Jeho hodnoceními, až si barmanka myslela, jestli nejsme od ČOIky :-). Tato Jeho kniha pro mne je a zůstane Biblí single malt whisky.
Až později jsem narazil i na Jeho newhiskové knihy a zůstal v němém úžasu nad šíří Jeho záběru...
Vím, že je i pár degustátorů, kteří s ním v x případech rozcházejí, ale to už se tak vekým osobnostem stává, že někdo je uznává a někdo, aby se třeba i jen odlišil, tak ne :-), ale jedno vím jistě: Pojem "MICHAEL JACKSON" lhostejný nebude nikomu, kdo se o pivo či whisky zajímal, zajímá, či zajímat bude !!! A to i po té co se ta údajně nepedofilní zrůda (bohužel nosící stejné jméno) jednou někde rozpadne a neštěkne po ní pes :-)... To yen tak pro Tebe Honzo, neb ta úvaha v Tvém článku mi vyloudila na rtu opovržlivý škleb :-).

Tak aby mi se ten škleb napravil a abych vzpomněl na vzácného člověka tak JÁ na rozdíl od vás ostatních newhiskoidních pivařů, připíjím single malt MACALLEN 25 let starou, yak já říkám tventyfajfkou. Tak tedy: " Drž místo u stolu, Míšo !"

JBS
PPT

P.S. 1. Teď mi došlo, že je to můj první nekrologidní pokus v životě. Uff. Už to začalo :-(...
P.S. 2. Víte někdo co u Něho bylo víc či dříf ? Jestli whisky, nebo pivo ??
P.S. 3. Ten zmiňovaný žitný ale je už v Tramwayi a narážet ho budem začátkem příštího týdne.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání