Sváteční medové pivo kvasnicové
Hodnocení: 2 Hodnotících: 1 Zobrazeno: 10049x
Trochu recese nikdy neuškodí...
Postup:Svaříme 6 litrů vody s chmelem, 5minut povaříme, přecedíme a v čistém a horkém odvaru rozpustíme med. Vychladíme na 10stupnů Celsia a přidáme kvasnice. Necháme rozkvasit v otevřené nádobě při teplotě 8-11stupnů Celsia 2-3dny. Vychlazené lahvové pivo nalejeme do čistého KEGu či PETlahví, přilejeme rozkvašenou mladinu z medu. KEG/PETky/uzavřeme a necháme 10-14dnů v chladu 3-10stupnů Celsia. Pak konzumujeme.
Budete velice překvapeni jak dobré pivo se dá připravit i z těch nejlacinějších lahváčů na trhu. Určitě překvapíte známé , až se dozvědí,co právě pijí.
Varianty Místo medu se dá použít i karamel, javorový sirup, různé jiné sirupy bez chemic. přísad nebo sladový extrakt s vývarem z různého koření dle vlastní fantazie/zázvor,chilli,pepř,skořice.../ Pokud se do vaření pustíte, prosím, zveřejněte své výsledky a zkušenosti.
Pivu zdar Antenak
Hodnocení článku
Pro hodnocení se nejprve přihlašte.
Celkem 4 komentáře, poslední komentář: 26.02.2008 19:49 | Komentovat |
Lahváče Josef Piťule | 26.02.2008 19:49 |
---|---|
Chystám se teď navařit klasicky z běžných surovin a trochu kvasnic vrazit do mladiny... | |
Re: vánoční pivo Jirka | 09.12.2007 17:23 |
Existuje na to spec. klíč. Ale já jsem ho otevřel tak, že jsem vzal sekáč, kladivo a... | |
vánoční pivo Dan | 09.12.2007 07:55 |
Chtěl bych to zkusit do 30 l KEG sudu, jen se mi zatím nepodařilo se do něj dostat.Mohl by mi... | |
Vánoční pivo Franta | 18.11.2007 21:01 |
Ahoj všem, jde o velmi dobré pivo, musíme však přistoupit k tomu, že se nepije jen ta... |