úvod
homepage

Sváteční medové pivo kvasnicové vytisknout článek

Přidáno: 18. listopadu 2007  •  Autor: Petr Hošek
průměrné hodnocení Hodnocení: 2 hodnotících Hodnotících: 1 počet zobrazení Zobrazeno: 10049x

Trochu recese nikdy neuškodí...

SUROVINY:100-150g chmele/dle hořkosti/, 2kg medu, 1dcl pivov.spodních kvasnic, 30l KEG nebo PETlahve Nejprve nakoupíme v oblíbeném obchodě 40lahváčů,které Vás svou chutí nejvíce uspokojují/nejlépe ležáky nebo piva v akci/.

Postup:Svaříme 6 litrů vody s chmelem, 5minut povaříme, přecedíme a v čistém a horkém odvaru rozpustíme med. Vychladíme na 10stupnů Celsia a přidáme kvasnice. Necháme rozkvasit v otevřené nádobě při teplotě 8-11stupnů Celsia 2-3dny. Vychlazené lahvové pivo nalejeme do čistého KEGu či PETlahví, přilejeme rozkvašenou mladinu z medu. KEG/PETky/uzavřeme a necháme 10-14dnů v chladu 3-10stupnů Celsia. Pak konzumujeme.

Budete velice překvapeni jak dobré pivo se dá připravit i z těch nejlacinějších lahváčů na trhu. Určitě překvapíte známé , až se dozvědí,co právě pijí.

Varianty Místo medu se dá použít i karamel, javorový sirup, různé jiné sirupy bez chemic. přísad nebo sladový extrakt s vývarem z různého koření dle vlastní fantazie/zázvor,chilli,pepř,skořice.../ Pokud se do vaření pustíte, prosím, zveřejněte své výsledky a zkušenosti.

Pivu zdar Antenak

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 4 komentáře, poslední komentář: 26.02.2008 19:49 Komentovat
Lahváče Josef Piťule26.02.2008 19:49
Chystám se teď navařit klasicky z běžných surovin a trochu kvasnic vrazit do mladiny...
Re: vánoční pivo Jirka09.12.2007 17:23
Existuje na to spec. klíč. Ale já jsem ho otevřel tak, že jsem vzal sekáč, kladivo a...
vánoční pivo Dan09.12.2007 07:55
Chtěl bych to zkusit do 30 l KEG sudu, jen se mi zatím nepodařilo se do něj dostat.Mohl by mi...
Vánoční pivo Franta18.11.2007 21:01
Ahoj všem, jde o velmi dobré pivo, musíme však přistoupit k tomu, že se nepije jen ta...
Vyhledávání