úvod
homepage

Komentáře

článku: Sváteční medové pivo kvasnicové

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

Lahváče, (Josef Piťule, 26.02.2008 19:49) celé vlákno | reagovat
Chystám se teď navařit klasicky z běžných surovin a trochu kvasnic vrazit do mladiny uvařené z medu,čistě jen tak ze zvědavosi a dočítám se tu,něco o nějakých lahváčích.Nevím,jestli tam musí být,ale já bych se bez nich klidně obešel,už jen proto,že si pivo vařím abych žádné lahváče nemusel kupovat.
vánoční pivo, (Dan, 09.12.2007 07:55) celé vlákno | reagovat
Chtěl bych to zkusit do 30 l KEG sudu, jen se mi zatím nepodařilo se do něj dostat.Mohl by mi někdo poradit?
Re: vánoční pivo, (Jirka, 09.12.2007 17:23) celé vlákno | reagovat
Existuje na to spec. klíč. Ale já jsem ho otevřel tak, že jsem vzal sekáč, kladivo a povolil plnící jehlu tím, že jsem sekáč opřel šikmo do dírky na obvodu hrdla sudu a klepl proti směru hod.ručiček. Měl jsem štěstí, po první ráně se zavit odrazil a pak jsem jehlu vyšroubovel rukou.
Vánoční pivo, (Franta, 18.11.2007 21:01) celé vlákno | reagovat
Ahoj všem,
jde o velmi dobré pivo, musíme však přistoupit k tomu, že se nepije jen ta naše česká klasika. V německu toto připravují právě v této době a naráží na vánoce a říkají tomu vánoční pivo. Později tomu říkají velikonoční kozel a pod. Opravdu lze vyzkoušet. Nejčastěji se přidává skořice, vanilka (nikoliv vanilinový cukr - to je umělá chemie) a hřebíček.

Ahoj všem Franta
Vyhledávání