Komentáře
článku: Vaření piva v domácích podmínkách
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Zobrazit komentáře:
podle vláken
Uvařil jsem pivo dle Vašeho návodu a je velmi výborné. Děkuji Vám za Váš návod. Tonda
Nevím jestli bych podle tohohle článu byl schopný uvařit pivo, od dobu filtrace až po kvašení jsem se úplně stratil. Taky by mě zajímalo, kde by se dali sehnat potřebné suroviny, případně podrobnější návod.
Uvádíte, že pokud várka se zahřeje více než na 77°, tak je pivo hořké. Mám dojem, že se v pivovarech sešrotovaný slad při několikarmutovém postupu vaří. Zjakých důvodů jste usoudil. e bude pivo hořké. Vařil jsem i pluchy v malém množství vody na zkoušku a nezjistil jsem výraznou hořkost. Dondal@cbox.cz
jesi se nepletu, nejjednoduší je změřit hustotu pův. mladiny a potom hotovýho piva a pak použít tabulky :-)
Já si ze školy moc nepamatuju. Poradí někdo, čím a jak mám změřit obsah alkoholu v pivě?
Zajímalo by mě jak se pripravuje slad a nebo kde ho sehnat
Vim, ze si homebrewari uspesne zkouseli vytahnout kvasnice z belgickych piv dokvasovanych v lahvi. U nas by tomuto typu piva odpovidal Bernard- jejich svetla 12 a tmava 13 sprisadou jemnych kvasnic.
Vinne kvasnice se pouzivaji, pokud chcete docilit vyssi obsah alkoholu. NApriklad "31" z brewpubu U medvidku.
Vinne kvasnice se pouzivaji, pokud chcete docilit vyssi obsah alkoholu. NApriklad "31" z brewpubu U medvidku.
No čo sa týka droždia tak ja som to skúšal sním lebo som nezohnal originál kvasnice.No tfúj malo to chut jak ked vám niekdo nasype 1kg droždia do piva,no hnus.
Mám otázku nešlo by získať živú kultúru kvasiniek z kvasnicoveho lahváče?tam sú tie kvasinky aktívne ,alebo sa mýlim?Pak je stačilo len namnožiť.
Alebo neskúšal niekdo iný druh kvasiniek?trebárs vinné?Určite sú kvalitnejšie ako droždie.
Pivu zdar
Mám otázku nešlo by získať živú kultúru kvasiniek z kvasnicoveho lahváče?tam sú tie kvasinky aktívne ,alebo sa mýlim?Pak je stačilo len namnožiť.
Alebo neskúšal niekdo iný druh kvasiniek?trebárs vinné?Určite sú kvalitnejšie ako droždie.
Pivu zdar
nekde jsem zahledl, ze v dubnu chcete zacit nabizet suroviny pro homebrewing na objednavku - jak to vypada? 1. kvetna chci varit! :))
Napsal jste:
Ze zoufalství jsem zkoušel na překvašení použít nejdostupnější kvasnice – droždí. Zde musím podotknout že se nejedná o pivní kvasinky.
V mikrobiologii jsme se ale učili, že v současné době pekařství používá pivní kvasinku, zatímco pivovarnictví o jejího používání již dávno upustilo a používá ušlechtilejší druhy kvasinek (které to jsem si bohužel nezapamatoval).
Ze zoufalství jsem zkoušel na překvašení použít nejdostupnější kvasnice – droždí. Zde musím podotknout že se nejedná o pivní kvasinky.
V mikrobiologii jsme se ale učili, že v současné době pekařství používá pivní kvasinku, zatímco pivovarnictví o jejího používání již dávno upustilo a používá ušlechtilejší druhy kvasinek (které to jsem si bohužel nezapamatoval).
S bylinama není problém - skoušel sem to párkrát. Prostě sem (už anií nevim jaký) byliny přidal do chmelovaru...
Zkoušel někdo z vás piva bylinná? Pokud ano, jaká.
Díky.V
Díky.V
Rád bych se také přiřadil do rostoucí rodiny homebrewistů.
Poraďte prosím někdo, kde sehnat suroviny.
Díky.
Poraďte prosím někdo, kde sehnat suroviny.
Díky.
já zas raděj pivo stáčím do lahve né moc prokvašený a pak pravidelně odpouštím přetlak - z mejch zkušeností plyne, že propadlýmu pivu už nepomůže nic - je to sice kanonáda 2x-3x denně, ale po 3 tejdnech ležení z toho už není pěnovej hasící přístroj ale pivo; při odpouštění doporučuju udržovat čistotu, aby se pivo neinfikovalo, dávat pozor, aby pěna nezaneřádila okolí, zamezit pokud možno vniknutí vzduchu do lahve, aby pivo nezoxidovalo... chce to trochu praxe, ale dá se to zvládnout
Vyhledávání