Komentáře
článku: Oxidační a stará chuť piva
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Zobrazit komentáře:
podle vláken
Nejprve povol uzávěr ze závitu. Pokud máš doma košíčkový narážeč a pár starých desetníků tak vhoď do urávěru jeden. Pak to narážečem naraž. Pojistka by se měla zavřít. Pokud to nepůjde je tam pojistka pojistky. Tak to povol a musíš to násilím prorazit dovnitř. Hodně zdaru.
OK Díky. Mám doma KORP, ale do budoucna stejně plánuju výměnu za FLACH, na který mám pípu.
Z teto reakce nerozumim dvou vecem:
- pointa homebrewingu= levne pivo? Nevim jak kdo, ale ja neznam nikoho, kdo by si doma varil pivo kvuli tomu, ze usteri...
- 5 litru? Hm, nevim jestli by novic mel radost, ze se tak nadre kvuli peti litrum.
A co ve fotogalerii nema nic spolecneho s homebrewingem? Fotky domacich pivovarku a podobne veci...?
- pointa homebrewingu= levne pivo? Nevim jak kdo, ale ja neznam nikoho, kdo by si doma varil pivo kvuli tomu, ze usteri...
- 5 litru? Hm, nevim jestli by novic mel radost, ze se tak nadre kvuli peti litrum.
A co ve fotogalerii nema nic spolecneho s homebrewingem? Fotky domacich pivovarku a podobne veci...?
Systém Flach? Když není originální klíč použít "hrubé násilí" - (velká páka). Po vytažení již jen sklepnout takový zobáček kladívkem a je to. Zkusím to večer vyfotit.
Zrovna budeme poprvé plnit do KEGu na 50L, a tak chci sehnat co nejvíc informací. Klidně mi pošli obrázek na mail.Akorát místo (zav) napiš @. Díky.
Ještě se zeptám, jak KEG otevíráš. Mám jeden od známého a po odšroubování nejde prostředek vytáhnout, protože je tam nějaká pojistka. Co s tím?
Ještě se zeptám, jak KEG otevíráš. Mám jeden od známého a po odšroubování nejde prostředek vytáhnout, protože je tam nějaká pojistka. Co s tím?
Díky, koukal jsem se na stránky, ale s homebrewingem to nemá nic moc společného. Je tam pár fotek a nic moc nám to neříká. Pivovárky co dělá Pepa jsou hostinské pivovary, až snad na jeho domácí?.
Stále postrádám praktické rady, tak aby zůstala zachována pointa dobrého, levného domácího piva. Třeba suroviny, já osobně s nimi nemám problém, ale to jen pro to, že mám v pivovarnictví spousty kamarádů a v pivovarském prostředí se pohybuji už 17. Je zde určitě, ale spousta těch co by to rádi zkusili a neví jak. Těm bys něl Honzo poradit a to úpně od podlahy tak zvaně po lopatě. Jak uvařit doma na sporáku třeba jen 5litrů klasického českého piva.
Zdravím STĚNOLEZ
Stále postrádám praktické rady, tak aby zůstala zachována pointa dobrého, levného domácího piva. Třeba suroviny, já osobně s nimi nemám problém, ale to jen pro to, že mám v pivovarnictví spousty kamarádů a v pivovarském prostředí se pohybuji už 17. Je zde určitě, ale spousta těch co by to rádi zkusili a neví jak. Těm bys něl Honzo poradit a to úpně od podlahy tak zvaně po lopatě. Jak uvařit doma na sporáku třeba jen 5litrů klasického českého piva.
Zdravím STĚNOLEZ
Obrazek jde vlozit primo do fotogalerie, sekce homebrewing, klidne i s popiskou:
http://www.pivnidenik.cz/galerie/28/Hom ebrewing.htm
Staci jen jednoducha registrace:
http://www.pivnidenik.cz/profil/regis trace.htm
http://www.pivnidenik.cz/galerie/28/Hom ebrewing.htm
Staci jen jednoducha registrace:
http://www.pivnidenik.cz/profil/regis trace.htm
Náplň je asi 28-29 litrů, Jo pění to, točím si pivo na 3x až 4x. Pokud ale budu chtít natočený pivo na jednou tak půjdu do hospody. Pokud si vaříš pivo doma tak víš, že je to o něčem jiném než v pivovaru, nemá stabilizaci, paster ani neobsahuje antioxidanty, je to živý produkt plný kvasnic a drobného kalu. Poslal bych Ti fotku nádoby, ale nejde tam vložit obrázek.
Dobrý, ale 2,5 bar mi připadá hodně. Nepění ti to moc? A jak moc KEG plníš? Tím myslím, kolik máš vzduchový prostor mezi hladinou a horní částí KEGu? Díky.
Ahoj chlapi, nevím proč se zabíváte tlačným plynem, já ho nepotřebuji. Pivo se vytlačí samo.
Pokud mi pivo ve spilce vykvasí na 60%, /sacharometr se pohybuje mezi 5 - 5,5%/, tak to stočím do uzavžené nádoby /upravený 30lit. KEG, ležácký tank/. Při zrání /zrání při 2° C/ se vytváří přírodní CO2 /obvikle manomer ukazuje 2-2,5 baru/ a to stačí k tomu aby se mi celý 30litrový tank vytlačil. Zbytkový tlak po vyčepování tanku je vždy někde okolo 0,5 baru.
Jediné kdy použiji tlačný plyn CO2 je při stáčení do lahví.
Takže tlačný plyn jen v případě koupeného sudu a to není DOMÁCÍ vaření piva.
Pokud mi pivo ve spilce vykvasí na 60%, /sacharometr se pohybuje mezi 5 - 5,5%/, tak to stočím do uzavžené nádoby /upravený 30lit. KEG, ležácký tank/. Při zrání /zrání při 2° C/ se vytváří přírodní CO2 /obvikle manomer ukazuje 2-2,5 baru/ a to stačí k tomu aby se mi celý 30litrový tank vytlačil. Zbytkový tlak po vyčepování tanku je vždy někde okolo 0,5 baru.
Jediné kdy použiji tlačný plyn CO2 je při stáčení do lahví.
Takže tlačný plyn jen v případě koupeného sudu a to není DOMÁCÍ vaření piva.
No, a proto jsou k mání i směsné plyny N2 a CO2 v poměrech 80/20% a 50/50% - obecně lze říci, že shrnují výhody plynu z bomby bez přítomnosti kyslíku a zároveň nepřesycují pivo CO2.
Nemůžu si pomoct, ale pivo vytlačené ze sudu vzduchem je nejlepší. Holt musím poslední tři čtyři piva ze sudu oželet, ale není přesyceno CO2. Taky je dobrý pivo chlazené v objemu vytlačené jen nepatrným tlakem CO2. Ale pro průtokový chlaďák trubičky s vnitřním průměrem 7mm a výčepní ventily s redukcí vychází tlak CO2 2,2 až 2,5 baru a to se v pivu vždy objeví. Pakliže se sudem nemanipuluje tak při tlačení vzduchem zoxiduje za den jen vrstva cca dvou až tří piv. Takové pivo je poznat již podle pěny a vůně.
Vyhledávání