úvod
homepage

Komentáře

článku: Oxidační a stará chuť piva

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

tlačení vzduchem, (hroch, 06.12.2007 13:34) celé vlákno | reagovat
Nemůžu si pomoct, ale pivo vytlačené ze sudu vzduchem je nejlepší. Holt musím poslední tři čtyři piva ze sudu oželet, ale není přesyceno CO2. Taky je dobrý pivo chlazené v objemu vytlačené jen nepatrným tlakem CO2. Ale pro průtokový chlaďák trubičky s vnitřním průměrem 7mm a výčepní ventily s redukcí vychází tlak CO2 2,2 až 2,5 baru a to se v pivu vždy objeví. Pakliže se sudem nemanipuluje tak při tlačení vzduchem zoxiduje za den jen vrstva cca dvou až tří piv. Takové pivo je poznat již podle pěny a vůně.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání