Ahoj chlapi, nevím proč se zabíváte tlačným plynem, já ho nepotřebuji. Pivo se vytlačí samo.
Pokud mi pivo ve spilce vykvasí na 60%, /sacharometr se pohybuje mezi 5 - 5,5%/, tak to stočím do uzavžené nádoby /upravený 30lit. KEG, ležácký tank/. Při zrání /zrání při 2° C/ se vytváří přírodní CO2 /obvikle manomer ukazuje 2-2,5 baru/ a to stačí k tomu aby se mi celý 30litrový tank vytlačil. Zbytkový tlak po vyčepování tanku je vždy někde okolo 0,5 baru.
Jediné kdy použiji tlačný plyn CO2 je při stáčení do lahví.
Takže tlačný plyn jen v případě koupeného sudu a to není DOMÁCÍ vaření piva.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Pokud mi pivo ve spilce vykvasí na 60%, /sacharometr se pohybuje mezi 5 - 5,5%/, tak to stočím do uzavžené nádoby /upravený 30lit. KEG, ležácký tank/. Při zrání /zrání při 2° C/ se vytváří přírodní CO2 /obvikle manomer ukazuje 2-2,5 baru/ a to stačí k tomu aby se mi celý 30litrový tank vytlačil. Zbytkový tlak po vyčepování tanku je vždy někde okolo 0,5 baru.
Jediné kdy použiji tlačný plyn CO2 je při stáčení do lahví.
Takže tlačný plyn jen v případě koupeného sudu a to není DOMÁCÍ vaření piva.