Komentáře
článku: Varný list PF
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé1 | 2 |
Zobrazit komentáře:
podle vláken
Otázka jak je vhodný hliník ve varné nádobě. Místo dírky by to chtělo nějaký tlakový ventil. Doporučil bych z papiňáku nebo něco podobného jednoduchého. Pak se samozřejmě musí více míchat protožšë se zvýší teplota topné vody.
Pro tyto účely se dá využít i 20-ti litrová várnice (vojenská s 3 hliníkovými vložkami se dá sehnat do 500,- Kč). Do vnějšího pláště se nalije do 1/3 voda (má to výhodu, že se obsah nemůže připálit), a ze spodu zahříváme. Pozor, je ale nutné do vnějšího pláště vyvrtat shora otvor kvůli přetlaku.
Nemáte prosím nějaké plánky pro minipivovar díky žižka
Dobrý den chci se zeptat jestli jste sehnal nějaký plánek na minipivovar děkuji za odpověd žiřka
http://www.backer-elektro.cz/cz/tistena-telesa-katalog.shtml
Nemusíš to tajit,dej info veřejně. :-)
....tady je e-mail:jiri.novotny.jr@seznam.cz
Já jsem výrobce objevil. Pokud máš zájem o info, dej vědět přes e - mail.
Prosím o radu zkušené domácí sládky konstruktéry. Mám záměr vyrobit nerezový hrnec cca 50-60l, který bude mít elektrický ohřev. Plochá tělesa typu, co byla použita u varny DV 50 zde na stránkách, jsem nikde neobjevil, proto hodlám použít cca 3kW topné těleso vodorovně ponořené v díle (napevno přes přírubu a těsnění u dna hrnce.) Ale nevím, zda se nebude dílo na těleso připékat. Ještě nevím, jaký použít vypouštěcí kohout, zda bude stačit 1/2´´, nebo 3/4´´, anebo 1´´.
Díky za ev. rady.
Bishi
Díky za ev. rady.
Bishi
Existuje několik způsobů, infuze, dekokce na několik rmutů, ale dokonce i přechody s využitím ezymů z tekuté složky. Přečti si http://gorvin.mysteria.cz/pivo/pivovarstvi.htm a http://gorvin.mysteria.cz/pivo/pivo.htm.
Jinak stručně řečeno je nejběžnější, že na 1. rmut se používá hustší část a pro 2. rmut vyrovnaná směs (během procesu rmutování také celá směs řídne tím, jak dochází ke zcukření). Dvourmutový způsob je nejčastější :-)
Na domácím vaření je kouzelné to, že můžeš zkusit všechny způsoby a vybrat si ten, který ti nejvíc vyhovuje nebo jaký výsledek ti nejvíc chutná. :-)
Jinak stručně řečeno je nejběžnější, že na 1. rmut se používá hustší část a pro 2. rmut vyrovnaná směs (během procesu rmutování také celá směs řídne tím, jak dochází ke zcukření). Dvourmutový způsob je nejčastější :-)
Na domácím vaření je kouzelné to, že můžeš zkusit všechny způsoby a vybrat si ten, který ti nejvíc vyhovuje nebo jaký výsledek ti nejvíc chutná. :-)
Existuje několik způsobů, infuze, dekokce na několik rmutů, ale dokonce i přechody s využitím ezymů z tekuté složky. Přečti si http://gorvin.mysteria.cz/pivo/pivovarstvi.htm a http://gorvin.mysteria.cz/pivo/pivo.htm.
Jinak stručně řečeno je nejběžnější, že na 1. rmut se používá hustší část a pro 2. rmut vyrovnaná směs (během procesu rmutování také celá směs řídne tím, jak dochází ke zcukření). Dvourmutový způsob je nejčastější :-)
Na domácím vaření je kouzelné to, že můžeš zkusit všechny způsoby a vybrat si ten, který ti nejvíc vyhovuje nebo jaký výsledek ti nejvíc chutná. :-)
Jinak stručně řečeno je nejběžnější, že na 1. rmut se používá hustší část a pro 2. rmut vyrovnaná směs (během procesu rmutování také celá směs řídne tím, jak dochází ke zcukření). Dvourmutový způsob je nejčastější :-)
Na domácím vaření je kouzelné to, že můžeš zkusit všechny způsoby a vybrat si ten, který ti nejvíc vyhovuje nebo jaký výsledek ti nejvíc chutná. :-)
Chci se zeptat na proces rmutování. Setkal jsem se s názorem "oddělit pouze tekutou složku", ale taky "rozdělit dílo na dvě půlky včetně sladu". Tak jak to doopravdy je?
Díky
Díky
nazdar páni sládkové, chci si sestrojit svuj pivovar do naší hospúdky - něco jako je ukázka tady ale bez vaší pomoci se bohužel neobejdu - nevíte o nějakým školení - výroba piva nebo nemáte zkušenosti přímo s výrobou mikropivovaru - třeba z těch nerez keg sudu jako je tady ukázka
moc díky za jakoukoliv radu
jestli by se někdo nabíd a pomohl mi radou či s výrobou určitě ho rád zaplatím
sms nebo prozvonit rád se ozvu774809124
mail 66@seznam.cz
zatím čus Petr
moc díky za jakoukoliv radu
jestli by se někdo nabíd a pomohl mi radou či s výrobou určitě ho rád zaplatím
sms nebo prozvonit rád se ozvu774809124
mail 66@seznam.cz
zatím čus Petr
Ja som to riešil taktiež cez 10L plynovú flašu, na výstupe regulačný ventil (od Mevy), originál hadica (tiež Meva) a varič Trino (taktiež Meva) ale kúpený v jednom obchode vo výpredaji.... cakum prdum ventil 270 + hadica 2m 100 + varič 720 - všetko Skk
Otázka o ventile bola viacmenej "pre istotu", na fotke to nebolo dobre vidieť....
Otázka o ventile bola viacmenej "pre istotu", na fotke to nebolo dobre vidieť....
hořák je od Meva Roudnice a prodávajího cca 1000kč včetně reg. ventilu. Velká spokojenost, např. při sfouknutí plamene
pojistka uzavře přívod plynu. http://www.mevatrade.cz/
Dej Bůh štěstí a Díky sládkům který nám poradí a pomůžou
pojistka uzavře přívod plynu. http://www.mevatrade.cz/
Dej Bůh štěstí a Díky sládkům který nám poradí a pomůžou
TENHLE DOTAZ JE VELMI DŮLEŽITÝ. Je to snad to nejdůležitější co zde padlo. Jde "jen" o bezpečnost a požár. Libore, protože nevím co máš za hořák a bombu a hadice, obecně platí, zajdi za nějakým plynařem co uvidíš v okolí a poraď se konkrétně o Tvém dotazu. Když to uděláš blbě, můžeš taky pěkně vyhořet, nebo ještě něco horšího. To v žádném případě nepodceňuj, rady typu, já to připojil přímo a taky to funguje jsou ty nejhorší. To jsou pak ty televizní zprávy, že v garáži buchla bomba a vyhořel barák.
Ahoj Franta
Ahoj Franta
Jedna otázka k technickému vybaveniu:
Na plynovej bombe používate aj regulačný ventil? Alebo je k horáku pripojená "napriamo" ?
ďakujem za odpoveď
Na plynovej bombe používate aj regulačný ventil? Alebo je k horáku pripojená "napriamo" ?
ďakujem za odpoveď
Sud přikreju dekou a nechám ho v klidu teplota ještě nepatrně stoupne od rospáleného sudu. p.
Teplota by se mela udrzovat na stejne urovni, aby doslo k maximalnimu vyuziti pusobicich enzymu.
Ano, v domacich podminkach se toto pravidlo dodrzuje obtizne. Zalezi, na cem varite. U elektrickeho sporaku i plynu tak snizit vykon zarizeni. Zalezi na tom, kdo co ma a jak mu to funguje. Elektrika ma samozrejme vetsi "dojezd", to znamena kdyz chci teplotu napriklad 53C, zacit snizovat vykon u treba 50C, jinak kdyz snizite na tech 53C, lehce se vam teplota prehoupne na 56C i vic.
Nejhur se to bude nejspis regulovat u ohrevu primotopem drevem. Zde tezko budete plamen nejak ovladat.
Chce to proste experimentovat a zjistit, jak komu co funguje.
Pokud pouzivat eplyn, da se sestavit i maly okruh s teplomerem, ktery vam teplotu hlida a v pripade potreby plyn odpoji nebo znovu zapoji...pokud nekdo podobny system ma, ostatni by urcite uvitali maly popisek a zkusenosti s timto zarizenim:)
Ano, v domacich podminkach se toto pravidlo dodrzuje obtizne. Zalezi, na cem varite. U elektrickeho sporaku i plynu tak snizit vykon zarizeni. Zalezi na tom, kdo co ma a jak mu to funguje. Elektrika ma samozrejme vetsi "dojezd", to znamena kdyz chci teplotu napriklad 53C, zacit snizovat vykon u treba 50C, jinak kdyz snizite na tech 53C, lehce se vam teplota prehoupne na 56C i vic.
Nejhur se to bude nejspis regulovat u ohrevu primotopem drevem. Zde tezko budete plamen nejak ovladat.
Chce to proste experimentovat a zjistit, jak komu co funguje.
Pokud pouzivat eplyn, da se sestavit i maly okruh s teplomerem, ktery vam teplotu hlida a v pripade potreby plyn odpoji nebo znovu zapoji...pokud nekdo podobny system ma, ostatni by urcite uvitali maly popisek a zkusenosti s timto zarizenim:)
To bych taky rád věděl,ale v domácích podmínkách se dá asi těžko 15 nebo i více minut udržet naprosto stálou teplotu,takže to raději nechávám stát a pivo je,pokud se podaří výborné.
1 | 2 |
Vyhledávání