úvod
homepage

Komentáře

článku: Varný list PF

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
12
 Zobrazit komentáře: podle vláken

Re: Re: Topná tělesa - varný hrnec, (hroch, 24.07.2008 20:45) celé vlákno | reagovat
Otázka jak je vhodný hliník ve varné nádobě. Místo dírky by to chtělo nějaký tlakový ventil. Doporučil bych z papiňáku nebo něco podobného jednoduchého. Pak se samozřejmě musí více míchat protožšë se zvýší teplota topné vody.
Re: Topná tělesa - varný hrnec, (Max, 23.07.2008 22:10) celé vlákno | reagovat
Pro tyto účely se dá využít i 20-ti litrová várnice (vojenská s 3 hliníkovými vložkami se dá sehnat do 500,- Kč). Do vnějšího pláště se nalije do 1/3 voda (má to výhodu, že se obsah nemůže připálit), a ze spodu zahříváme. Pozor, je ale nutné do vnějšího pláště vyvrtat shora otvor kvůli přetlaku.
Re: informace, (zizka, 18.06.2008 21:24) celé vlákno | reagovat
Nemáte prosím nějaké plánky pro minipivovar díky žižka
Dotaz, (zizka, 18.06.2008 21:21) celé vlákno | reagovat
Dobrý den chci se zeptat jestli jste sehnal nějaký plánek na minipivovar děkuji za odpověd žiřka
Re: Re: Re: Topná tělesa - varný hrnec, (bishi, 02.06.2008 10:49) celé vlákno | reagovat
http://www.backer-elektro.cz/cz/tistena-telesa-katalog.shtml
Re: Re: Topná tělesa - varný hrnec, (Já Milan, 31.05.2008 10:45) celé vlákno | reagovat
Nemusíš to tajit,dej info veřejně. :-)
Re: Topná tělesa - varný hrnec, (Jirka, 01.04.2008 15:32) celé vlákno | reagovat
....tady je e-mail:jiri.novotny.jr@seznam.cz
Re: Topná tělesa - varný hrnec, (Jirka, 01.04.2008 15:29) celé vlákno | reagovat
Já jsem výrobce objevil. Pokud máš zájem o info, dej vědět přes e - mail.
Topná tělesa - varný hrnec, (bishi, 31.03.2008 11:23) celé vlákno | reagovat
Prosím o radu zkušené domácí sládky konstruktéry. Mám záměr vyrobit nerezový hrnec cca 50-60l, který bude mít elektrický ohřev. Plochá tělesa typu, co byla použita u varny DV 50 zde na stránkách, jsem nikde neobjevil, proto hodlám použít cca 3kW topné těleso vodorovně ponořené v díle (napevno přes přírubu a těsnění u dna hrnce.) Ale nevím, zda se nebude dílo na těleso připékat. Ještě nevím, jaký použít vypouštěcí kohout, zda bude stačit 1/2´´, nebo 3/4´´, anebo 1´´.
Díky za ev. rady.
Bishi
Re: Rmut, (petrbrew, 15.02.2008 15:19) celé vlákno | reagovat
Existuje několik způsobů, infuze, dekokce na několik rmutů, ale dokonce i přechody s využitím ezymů z tekuté složky. Přečti si http://gorvin.mysteria.cz/pivo/pivovarstvi.htm a http://gorvin.mysteria.cz/pivo/pivo.htm.
Jinak stručně řečeno je nejběžnější, že na 1. rmut se používá hustší část a pro 2. rmut vyrovnaná směs (během procesu rmutování také celá směs řídne tím, jak dochází ke zcukření). Dvourmutový způsob je nejčastější :-)
Na domácím vaření je kouzelné to, že můžeš zkusit všechny způsoby a vybrat si ten, který ti nejvíc vyhovuje nebo jaký výsledek ti nejvíc chutná. :-)
Re: Rmut, (petrbrew, 15.02.2008 15:04) celé vlákno | reagovat
Existuje několik způsobů, infuze, dekokce na několik rmutů, ale dokonce i přechody s využitím ezymů z tekuté složky. Přečti si http://gorvin.mysteria.cz/pivo/pivovarstvi.htm a http://gorvin.mysteria.cz/pivo/pivo.htm.
Jinak stručně řečeno je nejběžnější, že na 1. rmut se používá hustší část a pro 2. rmut vyrovnaná směs (během procesu rmutování také celá směs řídne tím, jak dochází ke zcukření). Dvourmutový způsob je nejčastější :-)
Na domácím vaření je kouzelné to, že můžeš zkusit všechny způsoby a vybrat si ten, který ti nejvíc vyhovuje nebo jaký výsledek ti nejvíc chutná. :-)
Rmut, (René Juroška, 15.02.2008 14:30) celé vlákno | reagovat
Chci se zeptat na proces rmutování. Setkal jsem se s názorem "oddělit pouze tekutou složku", ale taky "rozdělit dílo na dvě půlky včetně sladu". Tak jak to doopravdy je?
Díky
výroba pivovaru, (petr, 21.11.2007 19:46) celé vlákno | reagovat
nazdar páni sládkové, chci si sestrojit svuj pivovar do naší hospúdky - něco jako je ukázka tady ale bez vaší pomoci se bohužel neobejdu - nevíte o nějakým školení - výroba piva nebo nemáte zkušenosti přímo s výrobou mikropivovaru - třeba z těch nerez keg sudu jako je tady ukázka

moc díky za jakoukoliv radu
jestli by se někdo nabíd a pomohl mi radou či s výrobou určitě ho rád zaplatím
sms nebo prozvonit rád se ozvu774809124
mail 66@seznam.cz

zatím čus Petr
ohrev, (Libor, 03.11.2007 18:35) celé vlákno | reagovat
Ja som to riešil taktiež cez 10L plynovú flašu, na výstupe regulačný ventil (od Mevy), originál hadica (tiež Meva) a varič Trino (taktiež Meva) ale kúpený v jednom obchode vo výpredaji.... cakum prdum ventil 270 + hadica 2m 100 + varič 720 - všetko Skk
Otázka o ventile bola viacmenej "pre istotu", na fotke to nebolo dobre vidieť....
hořák, (awstr, 03.11.2007 09:20) celé vlákno | reagovat
hořák je od Meva Roudnice a prodávajího cca 1000kč včetně reg. ventilu. Velká spokojenost, např. při sfouknutí plamene
pojistka uzavře přívod plynu. http://www.mevatrade.cz/
Dej Bůh štěstí a Díky sládkům který nám poradí a pomůžou
Re Liborovi, (Franta, 02.11.2007 19:38) celé vlákno | reagovat
TENHLE DOTAZ JE VELMI DŮLEŽITÝ. Je to snad to nejdůležitější co zde padlo. Jde "jen" o bezpečnost a požár. Libore, protože nevím co máš za hořák a bombu a hadice, obecně platí, zajdi za nějakým plynařem co uvidíš v okolí a poraď se konkrétně o Tvém dotazu. Když to uděláš blbě, můžeš taky pěkně vyhořet, nebo ještě něco horšího. To v žádném případě nepodceňuj, rady typu, já to připojil přímo a taky to funguje jsou ty nejhorší. To jsou pak ty televizní zprávy, že v garáži buchla bomba a vyhořel barák.

Ahoj Franta
otázka, (Libor, 31.10.2007 11:30) celé vlákno | reagovat
Jedna otázka k technickému vybaveniu:
Na plynovej bombe používate aj regulačný ventil? Alebo je k horáku pripojená "napriamo" ?
ďakujem za odpoveď
..., (, 19.10.2007 12:39) celé vlákno | reagovat
Sud přikreju dekou a nechám ho v klidu teplota ještě nepatrně stoupne od rospáleného sudu. p.
Re: odpočívanie, pauza.., (Honza, 19.10.2007 12:36) celé vlákno | reagovat
Teplota by se mela udrzovat na stejne urovni, aby doslo k maximalnimu vyuziti pusobicich enzymu.

Ano, v domacich podminkach se toto pravidlo dodrzuje obtizne. Zalezi, na cem varite. U elektrickeho sporaku i plynu tak snizit vykon zarizeni. Zalezi na tom, kdo co ma a jak mu to funguje. Elektrika ma samozrejme vetsi "dojezd", to znamena kdyz chci teplotu napriklad 53C, zacit snizovat vykon u treba 50C, jinak kdyz snizite na tech 53C, lehce se vam teplota prehoupne na 56C i vic.

Nejhur se to bude nejspis regulovat u ohrevu primotopem drevem. Zde tezko budete plamen nejak ovladat.

Chce to proste experimentovat a zjistit, jak komu co funguje.

Pokud pouzivat eplyn, da se sestavit i maly okruh s teplomerem, ktery vam teplotu hlida a v pripade potreby plyn odpoji nebo znovu zapoji...pokud nekdo podobny system ma, ostatni by urcite uvitali maly popisek a zkusenosti s timto zarizenim:)
Re: odpočívanie, pauza.., (Pivoňka, 19.10.2007 12:09) celé vlákno | reagovat
To bych taky rád věděl,ale v domácích podmínkách se dá asi těžko 15 nebo i více minut udržet naprosto stálou teplotu,takže to raději nechávám stát a pivo je,pokud se podaří výborné.
12
Vyhledávání