úvod
homepage

Komentáře

článku: Varný list PF

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Re: Rmut, (petrbrew, 15.02.2008 15:19) celé vlákno | reagovat
Existuje několik způsobů, infuze, dekokce na několik rmutů, ale dokonce i přechody s využitím ezymů z tekuté složky. Přečti si http://gorvin.mysteria.cz/pivo/pivovarstvi.htm a http://gorvin.mysteria.cz/pivo/pivo.htm.
Jinak stručně řečeno je nejběžnější, že na 1. rmut se používá hustší část a pro 2. rmut vyrovnaná směs (během procesu rmutování také celá směs řídne tím, jak dochází ke zcukření). Dvourmutový způsob je nejčastější :-)
Na domácím vaření je kouzelné to, že můžeš zkusit všechny způsoby a vybrat si ten, který ti nejvíc vyhovuje nebo jaký výsledek ti nejvíc chutná. :-)
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání