Teplota by se mela udrzovat na stejne urovni, aby doslo k maximalnimu vyuziti pusobicich enzymu.
Ano, v domacich podminkach se toto pravidlo dodrzuje obtizne. Zalezi, na cem varite. U elektrickeho sporaku i plynu tak snizit vykon zarizeni. Zalezi na tom, kdo co ma a jak mu to funguje. Elektrika ma samozrejme vetsi "dojezd", to znamena kdyz chci teplotu napriklad 53C, zacit snizovat vykon u treba 50C, jinak kdyz snizite na tech 53C, lehce se vam teplota prehoupne na 56C i vic.
Nejhur se to bude nejspis regulovat u ohrevu primotopem drevem. Zde tezko budete plamen nejak ovladat.
Chce to proste experimentovat a zjistit, jak komu co funguje.
Pokud pouzivat eplyn, da se sestavit i maly okruh s teplomerem, ktery vam teplotu hlida a v pripade potreby plyn odpoji nebo znovu zapoji...pokud nekdo podobny system ma, ostatni by urcite uvitali maly popisek a zkusenosti s timto zarizenim:)
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Ano, v domacich podminkach se toto pravidlo dodrzuje obtizne. Zalezi, na cem varite. U elektrickeho sporaku i plynu tak snizit vykon zarizeni. Zalezi na tom, kdo co ma a jak mu to funguje. Elektrika ma samozrejme vetsi "dojezd", to znamena kdyz chci teplotu napriklad 53C, zacit snizovat vykon u treba 50C, jinak kdyz snizite na tech 53C, lehce se vam teplota prehoupne na 56C i vic.
Nejhur se to bude nejspis regulovat u ohrevu primotopem drevem. Zde tezko budete plamen nejak ovladat.
Chce to proste experimentovat a zjistit, jak komu co funguje.
Pokud pouzivat eplyn, da se sestavit i maly okruh s teplomerem, ktery vam teplotu hlida a v pripade potreby plyn odpoji nebo znovu zapoji...pokud nekdo podobny system ma, ostatni by urcite uvitali maly popisek a zkusenosti s timto zarizenim:)