úvod
homepage

Komentáře

článku: Informace o homebrewingu – kde je vzít?

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle vláken

Re: Re: Re: Knížky, (Honza, 19.09.2007 18:01) celé vlákno | reagovat
My jsme vetsinou meli tretinku, a to jsme se jeste delili. Pokud nam zachutnalo, dali jsme si pulpintu. Vecer jsme pak zakoncili na baru zahranicnich piv. TAm se dalo najit dobrot:))(USA, Italie, Belgie...).

Clanek a par informaci sepisu pro Svetpiva.cz...
Re: Re: Knížky, (petrbrew, 19.09.2007 17:10) celé vlákno | reagovat
No my tam byli v pátek. Takový pivařský ráj. Až teda na ty ceny. Zvládl jsem ochutnat asi 15 vzorků anglických piv. Ještě že točili půlpinty a třetinky. :-)
dodatek, (stěnolez, 03.09.2007 15:20) celé vlákno | reagovat
Ani jsem netušil, že na můj komentář bude taková odezva. Děkuji.
Dnes bych se chtěl věnovat ekonomické části /vybavení/. Obdivuji všechny kteří se s nadšením vrhají do domácího vaření piva, ale pokud vidím vybavení na fotografiich nadšenců smekám. Bohužel se nemohu divit, že výrobky nebývají kvalitní. Já sám mám výbavu z hruba v hodnotě 60 000,-- a to nemluvím o žádné velké mechanizaci. Co sud to ruční práce a jiná chuť. Z prvu to nevypadá tak složitě, ale pokud se tomu člověk začne věnovat doopravdy, tak se to nezdá. Dohromady používám Vařič PB + 2x bomba 10kg, starý upravený mlýnek na kafe /JEDNOTA/, varná nádoba 40litrů, kvasná nádoba 40litrů, rmutovací nádoba a nádoba na slad a mláto, váhu na slad a chmel, jednu menší lednici na kvašení a jednu větší na zrání, 3x nádoba na zrání, čerpadlo mladiny a chladič o výkonu 200litrů hodinových na schlazení. K tomu celou řadu drobností teploměr, sacharometry, pádlo, měřáky cedníky a trychtýře. Na to vše potřebujete ještě prostos a určitě
Re: Knížky, (HOnza, 01.09.2007 19:32) celé vlákno | reagovat
Letosni GBBF? Tak to jsme se tam museli nekde mijet. My tam byli s Honzou Suranem od utery do ctvrtecniho odpoledne...
Knížky, (petrbrew, 01.09.2007 08:57) celé vlákno | reagovat
Z jiného soudku: Já už od roku 1999 vařím podle knížky Carlie Papazian "The New Complete Joy of Homebrewing". Njdete tam skoro včechno. A nedávno jsem si z 30. ročníku The Great Britain Beer Fest v Londýně přivezl dvě skvělé knížky od CAMRA: Clive La Pensée, ROger Protz "Homebrew Classics India Pale Ale" a Graham Wheeler, Roger Protz "Brew Classic European Beers at Home". Těším se až se ochladí ve sklepě a zase vypukne vařící sezóna. Pro letošek chystám inovaci. Programovatelný elektrický zavařovací hrnec. Máte s ním někdo zkušenosti? Díky.
Re: Re: Re: re: Domácí vaření, (hroch, 25.08.2007 16:34) celé vlákno | reagovat
K celníkům musí každý kdo vyrábí pivo, ale u vína ten bod není, tam musí až ten který překračuje povolenou hranici, a hlavně může víno i prodávat. Daň ze zisku platí až po překročení myslím 20000Kč?? za rok (jako zemědělské nadprodukty).
Vybral jsem odstavce ze sbírky zákonů u našeho účetního. Tam však nebyl zákon o pěstitelských pálenicích, podle kterého byly nejspíš odstavce o pivu našimi zákonodárci utvořeny. Pálenice musí být vedená u celníků a má poloviční spotřební daň 13500Kč/hl čistého lihu. Množství na hlavu a pod jr v zákoně zvlášť.
Re: Re: re: Domácí vaření, (, 24.08.2007 11:19) celé vlákno | reagovat
NENÍ TO TAK JEDNODUCHÝ.kAŽDEJ MUSÍ K CELNÍKŮM....
Re: Re: Re: re: Domácí vaření, (hroch, 17.08.2007 12:16) celé vlákno | reagovat
Vypadla druhá část
§92 plátce daně z vína a meziproduktů
(1) Plátcem není fyzická osoba, která na daňovém území ČR vyrábí výhradně tiché víno za podmínky, že celkové množství vyrobeného tichého vína za kalendářní rok nepřesáhne 2000 litrů.
6ádná povinnost při zahájení výroby se nahlásit celníkům.
U vína platí vyrábí táta ,vyrábí máma atd., Víno můžu volně prodávat. Tak takhle nějak vypadá diskriminace.
Re: Re: re: Domácí vaření, (hroch, 17.08.2007 12:10) celé vlákno | reagovat
zákon č.353/2003Sb. §80 Plátce daně z piva
(1)Plátcem není fyzická osoba, která spolu s osobami tvořícími s ní domácnost vyrobí v zařízení pro domácí výrobu piva, pro vlastní spotřebu, pro spotřebu členů její domácnosti, osob blízkých nebo jejích hostů, pivo v celkovém množství nepřesahujicím 200litrů za kalendářní rok, za podmínky,že nedojde k prodeji.
(2)Fyzická osoba, která vyrábí pivo podle odstavce1, je povinna bezodkladně oznámit celnímu úřadu datum zahájení výroby, místo výroby a předpokládané množství piva vyrobeného za kalendářní rok.
(3)Pokud fyzická osoba poruší podmínky stanovené v odstavci 1, je povinna se zaregistrovat jako plátce nejpozději do 15 kalendářních dní ode dne porušení těchto podmínek.
§86 Osvobození od daně z piva
(5) Evidence piva osvobozeného od daně dle tohoto ustanovení se vede odděleně. Evidence se uchovává po dobu 10let od konce kalendářního roku, ve kterém byla tato evidence vyhotovena.
Pro porovnání víno
§92 Plátce daně z vína a meziproduktů
..., (brewer, 09.08.2007 14:37) celé vlákno | reagovat
kolko litrov je to na slovensku ?
Re: re: Domácí vaření, (Žíně, 08.08.2007 20:14) celé vlákno | reagovat
Ahoj,
zákon je to nesmyslný, leč napadla mne taková dětská písnička - vařil táta, vařila máma, vařily všechny děti...
Refrén se opakuje po každé sloce, lze jej vtipně obměňovat-děda, bába, přítel(kyně), soused(ka)... Stejně toho v konečném důsledku (dle vlastních zkušeností), vypijí více. než ty sám - není-li to na vylití. Pak bych to zase nepočítal. A tak pořád dokola, než se někdo zamyslí hlavou. Ž.
re: Domácí vaření, (Lukas, 08.08.2007 13:58) celé vlákno | reagovat
to PETR: no sice zakony dovoluji max 200 litru na rok ALE ! Jak vam chteji dokazat, ze jste uvaril vice? Je potreba pivo rychle vypit.
Domácí vaření, (Petr Skala, 08.08.2007 09:38) celé vlákno | reagovat
Ano literatury je málo a možná, že to domácí vaření piva skutečně moc neběží, ale kdo vý. Znáte ale povahu českou, když nemám já nebudeš mít taky.
Pokud české zákony povolují oficialně 200litrů piva ročně na hlavu, tak to asi lepší nebude. Počítejte se mnou, když si doma uvařím 20litrů měsíčně mám na konci roku problém. Vařit 10litrů, se snad ani nevyplatí, to člověk vyzkouší jen jednou nebo dvakrát. Nejen nadšení, ale i ekonomika tu hraje svou roly. Slady, chmel, topná media nádoby, chlazení a dlohodobé slkadování, sanitace a hlavně kvasnice. Nesmíme zapomenout na nutné prostory k vaření. Pokud by to mělo mít nějaký efekt tak by se snad mělo vařit 30 -50 litrů na jednu várku. Beru to podle velikosti dostupných sudů, kde se může nechat pivo dokvášet. A tady opět narazíme na ten problém 200litrů na hlavu. Pokud se zde nezmění zákony tak český domácí vařič nemá v podstatě šanci vývinu.
S pozdravem Petr
DIKY, (Lukas, 07.08.2007 12:10) celé vlákno | reagovat
Tak presne neco takoveho jako je web HOW TO BREW jsem hledal. Diky moc
Vyhledávání