Ano literatury je málo a možná, že to domácí vaření piva skutečně moc neběží, ale kdo vý. Znáte ale povahu českou, když nemám já nebudeš mít taky.
Pokud české zákony povolují oficialně 200litrů piva ročně na hlavu, tak to asi lepší nebude. Počítejte se mnou, když si doma uvařím 20litrů měsíčně mám na konci roku problém. Vařit 10litrů, se snad ani nevyplatí, to člověk vyzkouší jen jednou nebo dvakrát. Nejen nadšení, ale i ekonomika tu hraje svou roly. Slady, chmel, topná media nádoby, chlazení a dlohodobé slkadování, sanitace a hlavně kvasnice. Nesmíme zapomenout na nutné prostory k vaření. Pokud by to mělo mít nějaký efekt tak by se snad mělo vařit 30 -50 litrů na jednu várku. Beru to podle velikosti dostupných sudů, kde se může nechat pivo dokvášet. A tady opět narazíme na ten problém 200litrů na hlavu. Pokud se zde nezmění zákony tak český domácí vařič nemá v podstatě šanci vývinu.
S pozdravem Petr
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Pokud české zákony povolují oficialně 200litrů piva ročně na hlavu, tak to asi lepší nebude. Počítejte se mnou, když si doma uvařím 20litrů měsíčně mám na konci roku problém. Vařit 10litrů, se snad ani nevyplatí, to člověk vyzkouší jen jednou nebo dvakrát. Nejen nadšení, ale i ekonomika tu hraje svou roly. Slady, chmel, topná media nádoby, chlazení a dlohodobé slkadování, sanitace a hlavně kvasnice. Nesmíme zapomenout na nutné prostory k vaření. Pokud by to mělo mít nějaký efekt tak by se snad mělo vařit 30 -50 litrů na jednu várku. Beru to podle velikosti dostupných sudů, kde se může nechat pivo dokvášet. A tady opět narazíme na ten problém 200litrů na hlavu. Pokud se zde nezmění zákony tak český domácí vařič nemá v podstatě šanci vývinu.
S pozdravem Petr