Komentáře
článku: Vpt 06
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé1 | 2 |
Zobrazit komentáře:
podle vláken
Tak jsem se našel na fotu s názvem "Zamyšlení" coby človíček vpravo :-) JJ suvenýry v pátek nebyly (tedy aspoň do 18. hodiny určitě ne...)
Koukám na fotogalerii a nevěřím svým očím, prodej suvenýrů jsem v pátek na vlastní kůži nezažil, škoda. Příště nebudu dbát doporučení, přijeďte v pátek, to bude určitě všechno.
dnes jsem zabrousil a viděl jsem ji.
Může se jako fotogalerie nazvat místo, kde jsou jen 3 fotky?? :)
Výborně, beru si mejl a brzy se ozvu.
Co se potkat právě na akci Honzi K. nyní v lednu 22. v šalandě Pivovarského domu?? Budu tam od 18,30 do konce..
Jestli Ti to nevyjde, určitě se domluvíme mejlem na jiné akci a zahájíme družbu. Náš spolek se jmenuje PPKK (Přátelé Pivovarského klubu Karlín). Kde máme klubovnu je asi jasné...
Pivu zdar!
Co se potkat právě na akci Honzi K. nyní v lednu 22. v šalandě Pivovarského domu?? Budu tam od 18,30 do konce..
Jestli Ti to nevyjde, určitě se domluvíme mejlem na jiné akci a zahájíme družbu. Náš spolek se jmenuje PPKK (Přátelé Pivovarského klubu Karlín). Kde máme klubovnu je asi jasné...
Pivu zdar!
Samozřejmě, že SPT Jihlava je velmi sympatický svaz, protože jsou v něm jem sympatičtí muži, kteří mají stejný zájem - pivo. Proto rádi navštěvujeme pivní akce a za mnohé vděčíme i Honzovi Kočkovi, který nás tak trochu inspiruje. Nehrajeme si na nějaké znalce, ale našemu koníčku jsme ochotni obětovat velmi mnoho. Samozřejmě, že uvítáme i jakoukoliv rozumnou formu družby (Zbyňku Holane ozvi se mi
na e-mail Martin.Povysil@seznam.cz). Letos v rámci expedice vyrazíme na moravu, kde se minipivovarům doopravdy daří a nebylo by špatné, nějaký malý beerfest udělat i tam. Určitě bychom přijeli. Takže pivu zdar Martin
na e-mail Martin.Povysil@seznam.cz). Letos v rámci expedice vyrazíme na moravu, kde se minipivovarům doopravdy daří a nebylo by špatné, nějaký malý beerfest udělat i tam. Určitě bychom přijeli. Takže pivu zdar Martin
Honzo, prosím Tě v galerii se mi zobrazují jen 3 fota! Co s tím mám dělat??
Reaguji na příspěvek Romana. Asi se shodneme, že Praha není pupkem světa, ale ČR rozhodně ano. Pro pivovarníky může být zajímavá koncentrace obyvatel a hospod. Myslím však, že chápu Tvou situaci a mou zmínku o cti být přítomen nevztahuj tak těsně.... Určitě si o tom ještě popovídáme, protože, je škoda že BON není v Praze (třeba v PKK) a právě na VPT se šlo dohodnout, viz. jiní. Vzdálenost je však opravdu velká. V červnu něco chystám, ještě se domluvíme.
Tvá zmínka o dvou ztrátách mě upřímně mrzí!
SPT Jihlava mi přijde jako velmi sympatický svaz! Navrhuji družbu - když budete mít cestu do Prahy nebo já do Jihlavy, rád bych se s vámi sešel.
Ad odborníci: opravdu mi je sympatičtější popis obyčejný chutná/nechutná než rádoby odborný... případně hodnocení známkou 1 až 10 (1 božské pivo, 10 naprosto nepitelné) za to se přimlouvám nejvíce.
Pivu zdar!
Tvá zmínka o dvou ztrátách mě upřímně mrzí!
SPT Jihlava mi přijde jako velmi sympatický svaz! Navrhuji družbu - když budete mít cestu do Prahy nebo já do Jihlavy, rád bych se s vámi sešel.
Ad odborníci: opravdu mi je sympatičtější popis obyčejný chutná/nechutná než rádoby odborný... případně hodnocení známkou 1 až 10 (1 božské pivo, 10 naprosto nepitelné) za to se přimlouvám nejvíce.
Pivu zdar!
Take bych se primlouval za vecne hodnoceni. Takove to od prispevovatele :ja: je jaksi mimo. anebo pripiste svuj email, poslete nam nejake sve hodnoceni piva, at muzou ostatni posoudit vas.
Proboha, přestaňte se už vozit po panu Moučkovi, myslím, že už pan Jobánek, respektive pan Žalio vše uvedli na pravou míru. Cílem těchto diskuzí by mělo přece být obohacování čtenářů a nikoliv jejich zesměšňování.
Asi se pan "odborník" Moučka tak zkulýroval levným 7% pivem a jablečným vínem z hypermarketů, že už ani neví co pil a o čem píše.:-)
Ač nerad, musím reagovat na příspěvek p. Moučky, který jsem také obdržel v rozšířené verzi na E-mail a musím se hluboce sklonit. Opět jeden odborník, který po shlédnutí pořadu Rady ptáka Loskutáka nabyl dojmu, že je pověřen Prozřetelností, aby se stal hodnotitelem českého piva. Pominu-li již zmiňované a oprávněně kritizované označení PILS a některé další ptákoviny v E-mailové verzi, hodnocení piva z Dalešic, mne docela pobavilo.
Mimo jiné, jsem dodal na trhy světlé 13% kvasnicové pivo, které bylo mistrem odborníkem hodnoceno jako tmavý filtrovaný ležák s chutí po kuleru.
Nevím, kolik piva měl hodnotitel již před ochutnávkou Dalešic, ale doporučoval bych prohlídku očním lékařem. Kvasnicové pivo hodnotit jako filtrát může pouze člověk s deseti dioptriemi. Navíc chuť po kuleru je zcela zcestná, protože výrobní postup v Dalešicích nedovoluje použití jiných surovin, než pouze slad (světlý plzeňský, karamelový a barvící), vody, chmele a poté s přídavkem kvasnic. Tedy žádné surogáty, barviva a jiné přídavky. K mistrovu hodnocení jiných piv nemám právo se vyjadřovat, protože jsem na trzích nebyl osobně účasten, piva jsem nechutnal a tedy bych se pouštěl na hodně tenký led.
Bože chraň nás takových odborníků! Pokud se takový člověk vyjádří o pivu pouze v soukromí, lze to přežít, pokud ale má ještě touhu své názory publikovat, je to pak pro výrobce piva tragédie.
Mimo jiné, jsem dodal na trhy světlé 13% kvasnicové pivo, které bylo mistrem odborníkem hodnoceno jako tmavý filtrovaný ležák s chutí po kuleru.
Nevím, kolik piva měl hodnotitel již před ochutnávkou Dalešic, ale doporučoval bych prohlídku očním lékařem. Kvasnicové pivo hodnotit jako filtrát může pouze člověk s deseti dioptriemi. Navíc chuť po kuleru je zcela zcestná, protože výrobní postup v Dalešicích nedovoluje použití jiných surovin, než pouze slad (světlý plzeňský, karamelový a barvící), vody, chmele a poté s přídavkem kvasnic. Tedy žádné surogáty, barviva a jiné přídavky. K mistrovu hodnocení jiných piv nemám právo se vyjadřovat, protože jsem na trzích nebyl osobně účasten, piva jsem nechutnal a tedy bych se pouštěl na hodně tenký led.
Bože chraň nás takových odborníků! Pokud se takový člověk vyjádří o pivu pouze v soukromí, lze to přežít, pokud ale má ještě touhu své názory publikovat, je to pak pro výrobce piva tragédie.
Pane Moučka typ PILS se v ČR kromě prazdroje nevaří!! I ten však tvoří spíš samostatnou odnož piva typu PILS.To co se u nás produkuje jako světlé pivo je takový nezařaditelný hybrid, který bohužel nepatří do kategorie piv označovaných ani jako PILS/PILSENER ani LAGER(ležák). České pivo chuťově nesplňuje ani jednu z těchto charakteristik takže se dá označit pouze jako "PIVO". V zahraničí si s tím také lámou hlavu a tak ho někdy diplomaticky nazývají Bohemian Lager. Termín tmavý pils (dunkles pils) používají s nadsázkou asi tři německé pivovary spíše jako reklamní trik aby zdůraznili suchost jejich tmavého piva, ale tato kategorie neexistuje.
Termín tmavý pils neexistuje! Tmavý pils je naprostý blábol a protimluv.
Je sice pravda, že asi dva pivovary v Německu toto slovní spojetí užívá /dunkel pils/, ale je to spíš špás. Chtějí tím demonstrovat výraznou suchost svého tmavého výrobku.
Je sice pravda, že asi dva pivovary v Německu toto slovní spojetí užívá /dunkel pils/, ale je to spíš špás. Chtějí tím demonstrovat výraznou suchost svého tmavého výrobku.
Za Svaz pivních turistů Jihlava musím tlumočit velké uznání.
Zorganizovat tak velkou akci vyžaduje obrovské úsilí, takže případné drobné nedostatky se musí taktně přehlédnout (i když já osobně nevytýkám nic). Je úžasný nápad sjednotit minipivovary na společné akci a nebylo by špatné něco podobného zopakovat třeba v létě, kdy je více času a pivo více chutná. Pro naše sdružení byla tato akce velkým přínosem, protože jsme měli možnost ochutnat nová piva. která bychom jinak dost pracně sháněli v rámci letní expedice, popř. která bychom třeba vůbec nesehnali. Úspěšnou akci jsme ještě před odjezdem do Jihlavy korunovali dvěma novými vzorky v Pivovarském klubu. Honzo ještě jednou dík a jen tak dál.
Martin, Svaz pivních turistů Jihlava
Zorganizovat tak velkou akci vyžaduje obrovské úsilí, takže případné drobné nedostatky se musí taktně přehlédnout (i když já osobně nevytýkám nic). Je úžasný nápad sjednotit minipivovary na společné akci a nebylo by špatné něco podobného zopakovat třeba v létě, kdy je více času a pivo více chutná. Pro naše sdružení byla tato akce velkým přínosem, protože jsme měli možnost ochutnat nová piva. která bychom jinak dost pracně sháněli v rámci letní expedice, popř. která bychom třeba vůbec nesehnali. Úspěšnou akci jsme ještě před odjezdem do Jihlavy korunovali dvěma novými vzorky v Pivovarském klubu. Honzo ještě jednou dík a jen tak dál.
Martin, Svaz pivních turistů Jihlava
Co mě zaujalo na pivech z Vojkovic? To, že byla velmi pitelná, prostě dobrá piva, jaké pivko máš rád Ty?
velice mě překvapuje opakovaná příznivá reakce na produkty piovovary ve Vojkovicích, co vás na nich zaujalo?
přepálený slad? nevyrovnaná chut?
přepálený slad? nevyrovnaná chut?
HODNOCENÍ
Pils světlý bez ohledu na filtraci
Nejobvyklejší české pivo snadno hodnotitelné
Zcela odpovídá podáním, barvou a chutí, vyvážeností všech složek ležák Herold Březnice a s ním Kanec Žamberk. Foresterův ležák je poznamenám urychlením technologie na úrovni europiv, pouze dobrý. Ležáky od KoníčkaVojkovice jsou na úrovni absolvenstkých piv, na trh nepatří.
Pils tmavý
Hodncioen jeden z pivovaru v Dalešicích. Vyvážená barva, chuť. Je zkušenost se světlým pilsem z téhož pivovaru, z toho pohledu velmi zdařilý.
Ale
Dva hodncoené vzorky na velmi dobré úrovni co do podání, barvy a chuti.
Závěry
Pro vystavovatele
Pivní trh je třeba umístit na frekventované místo. Umístění na kraji haly je naprosto nevhodné, návštěvnicky nezajímavé. Taktéž navigace.
O pivním trhu lze hovořit od účasti 50 pivovarů, při účasti 12 pivovarů se jedná spíše o okrajovou záležitost.
Pro pivovary
Je třeba návštěvníky orientovat na typ piva s ohledem na skutečnost, že domácí znají jenom pils a to ještě ne přesně. Amatérské vysvětlování zemé původu je k ničemu. Popsat rozdíl mezi typy piv. Stručně technologický popis, k čemu je určen ten který typ a čím se vyznačuje
Pils světlý bez ohledu na filtraci
Nejobvyklejší české pivo snadno hodnotitelné
Zcela odpovídá podáním, barvou a chutí, vyvážeností všech složek ležák Herold Březnice a s ním Kanec Žamberk. Foresterův ležák je poznamenám urychlením technologie na úrovni europiv, pouze dobrý. Ležáky od KoníčkaVojkovice jsou na úrovni absolvenstkých piv, na trh nepatří.
Pils tmavý
Hodncioen jeden z pivovaru v Dalešicích. Vyvážená barva, chuť. Je zkušenost se světlým pilsem z téhož pivovaru, z toho pohledu velmi zdařilý.
Ale
Dva hodncoené vzorky na velmi dobré úrovni co do podání, barvy a chuti.
Závěry
Pro vystavovatele
Pivní trh je třeba umístit na frekventované místo. Umístění na kraji haly je naprosto nevhodné, návštěvnicky nezajímavé. Taktéž navigace.
O pivním trhu lze hovořit od účasti 50 pivovarů, při účasti 12 pivovarů se jedná spíše o okrajovou záležitost.
Pro pivovary
Je třeba návštěvníky orientovat na typ piva s ohledem na skutečnost, že domácí znají jenom pils a to ještě ne přesně. Amatérské vysvětlování zemé původu je k ničemu. Popsat rozdíl mezi typy piv. Stručně technologický popis, k čemu je určen ten který typ a čím se vyznačuje
Honzo, reaguji na tento článek a na tvou reakci na můj otevřený dopis, jenž vyšel na www.pivovary.info.
V prvé řadě chci podotknout, že ten dopis není reakce jen na pořádání Vánočních pivních trhů. Jde o to, že se nedá na Tebe spolehnout, na Tvé sliby a na dohody. A není to jen má zkušenost, ale můžeš se, pokud si to sám neuvědomuješ, zeptat svých přátel. Mám na mysli přátel, kteří Ti otevřeně řeknou pravdu do očí. Dost našich společných známých při rozhovoru se mnou konstatovalo stejnou skutečnost. Ten čekal několik měsíců na vrácení sudů, ten na peníze, onen na časopis. Buď toho máš moc a nestíháš to (chce to méně projektů a tyto projekty dokončit), nebo na to organizačně nemáš.
Formu otevřeného dopisu jsem zvolil proto, že na privátní výtky a připomínky mezi 4 očima jsi nereagoval, nebo je smetl ze stolu. Nenapsal jsem to proto, že bych si tě nevážil za to co děláš, ale aby jsi se nad sebou zamyslel a zkusil se změnit.
Máš pravdu veřejně sdělit soukromý mail je hloupé, ale stejně hloupé je bez zavolání (napsání) a dohody slíbit naši účast na pivních trzích. Pokud bych mlčel, vypadal bych já jako ten, co něco slíbil a nedojel do Prahy.
Svoz piva ze severní Moravy, nevyšlo Ti to, důvod jsi sdělil. Ale to Ti nestálo za to zavolat, nebo poslat SMS, že nedojedeš v době, kdy to už bylo jisté? Já Ti ten den několikrát volal, ale Ty jsi mi nebral telefon. Až k večeru ses ozval, jako by se nic nedělo, že Ti to nevyšlo.
Konkurenční server – proboha co je to za slovo? To jsem já nikdy neřekl a ani si to nemyslím. Já považuji všechny tři servery za užitečné a dokonce navzájem se doplňující. Považuji je za praktické zdroje informací pro pivní fajnšmekry, Tvůj, Markův i Chodyho. S Markem jsme se shodli, že je velmi málo informací o dění na Moravě a ve Slezsku. Chceme tento stav změnit a zajistit větší osvětu, pivní kulturu a více informací z Moravy a Slezska. Proto jsem vytvořil ve spolupráci s Markem Kodedou novou rubriku na www.pivovary.info.
Malá vsuvka pro Zbyňka Holana, ale je to vsuvka k věci. Budu citovat z Tvé poznámky: „pro pivovary by měla být čest zúčastnit se takové akce a být tam s vlastním stánkem!“ Zbyňku, nezlob se, ale Praha není pupkem světa. Proč by to měla být pro nás čest?
A jet do Prahy, prezentovat se, „být poctěn“ a prodat pár sudů piva, je hezké, ale chybějících několik tisíc za dopravu bych doplácel já. Těší mne, že naše pivo chutná odborníkům i laikům. Sám ses o něm velmi pochvalně vyjádřil, ale přesto mizím z hospod. V tomto měsíci mi 2 giganti přeplatili hostinské a v dalším lokále se o to pokouší. My na rozdíl od nich prodáváme naše pivo těsně nad výrobními (režijními) náklady. Zaměstnanci pivovaru musí z něčeho žít, živí rodiny a Ty po mě chceš abych vyhodil několik tisíc oknem. Nezlob se, nemám, nemám na marketing z něhož se mi peníze nevrátí.
Howg (možná je to slovo špatně napsané, ale znamená to, že se již nebudu dále vyjadřovat v této diskuzi a rozmělňovat již jednou řečené).
Omlouvám se těm, kterých se to netýká a které to nezajímá.
Jinak přeju všem milovníkům poctivého piva a jejich rodinným příslušníkům hezký den, příjemné svátky a vše nej v novém roce
Roman Holoubek
V prvé řadě chci podotknout, že ten dopis není reakce jen na pořádání Vánočních pivních trhů. Jde o to, že se nedá na Tebe spolehnout, na Tvé sliby a na dohody. A není to jen má zkušenost, ale můžeš se, pokud si to sám neuvědomuješ, zeptat svých přátel. Mám na mysli přátel, kteří Ti otevřeně řeknou pravdu do očí. Dost našich společných známých při rozhovoru se mnou konstatovalo stejnou skutečnost. Ten čekal několik měsíců na vrácení sudů, ten na peníze, onen na časopis. Buď toho máš moc a nestíháš to (chce to méně projektů a tyto projekty dokončit), nebo na to organizačně nemáš.
Formu otevřeného dopisu jsem zvolil proto, že na privátní výtky a připomínky mezi 4 očima jsi nereagoval, nebo je smetl ze stolu. Nenapsal jsem to proto, že bych si tě nevážil za to co děláš, ale aby jsi se nad sebou zamyslel a zkusil se změnit.
Máš pravdu veřejně sdělit soukromý mail je hloupé, ale stejně hloupé je bez zavolání (napsání) a dohody slíbit naši účast na pivních trzích. Pokud bych mlčel, vypadal bych já jako ten, co něco slíbil a nedojel do Prahy.
Svoz piva ze severní Moravy, nevyšlo Ti to, důvod jsi sdělil. Ale to Ti nestálo za to zavolat, nebo poslat SMS, že nedojedeš v době, kdy to už bylo jisté? Já Ti ten den několikrát volal, ale Ty jsi mi nebral telefon. Až k večeru ses ozval, jako by se nic nedělo, že Ti to nevyšlo.
Konkurenční server – proboha co je to za slovo? To jsem já nikdy neřekl a ani si to nemyslím. Já považuji všechny tři servery za užitečné a dokonce navzájem se doplňující. Považuji je za praktické zdroje informací pro pivní fajnšmekry, Tvůj, Markův i Chodyho. S Markem jsme se shodli, že je velmi málo informací o dění na Moravě a ve Slezsku. Chceme tento stav změnit a zajistit větší osvětu, pivní kulturu a více informací z Moravy a Slezska. Proto jsem vytvořil ve spolupráci s Markem Kodedou novou rubriku na www.pivovary.info.
Malá vsuvka pro Zbyňka Holana, ale je to vsuvka k věci. Budu citovat z Tvé poznámky: „pro pivovary by měla být čest zúčastnit se takové akce a být tam s vlastním stánkem!“ Zbyňku, nezlob se, ale Praha není pupkem světa. Proč by to měla být pro nás čest?
A jet do Prahy, prezentovat se, „být poctěn“ a prodat pár sudů piva, je hezké, ale chybějících několik tisíc za dopravu bych doplácel já. Těší mne, že naše pivo chutná odborníkům i laikům. Sám ses o něm velmi pochvalně vyjádřil, ale přesto mizím z hospod. V tomto měsíci mi 2 giganti přeplatili hostinské a v dalším lokále se o to pokouší. My na rozdíl od nich prodáváme naše pivo těsně nad výrobními (režijními) náklady. Zaměstnanci pivovaru musí z něčeho žít, živí rodiny a Ty po mě chceš abych vyhodil několik tisíc oknem. Nezlob se, nemám, nemám na marketing z něhož se mi peníze nevrátí.
Howg (možná je to slovo špatně napsané, ale znamená to, že se již nebudu dále vyjadřovat v této diskuzi a rozmělňovat již jednou řečené).
Omlouvám se těm, kterých se to netýká a které to nezajímá.
Jinak přeju všem milovníkům poctivého piva a jejich rodinným příslušníkům hezký den, příjemné svátky a vše nej v novém roce
Roman Holoubek
Puvodne jsem chtel napsat konkurence s uvozovkama. Jenze pak mi prislo, ze bych tim mohl MArkuv web jaksi dehonestovat. A nez jsem si namyslel, jestli napiosu spratelena konkurence, ci neco jineho, ma mysl se ztratila v souboji s fotogalerii, kam jsem chtel ukladat fotky.
TAkze ne konkurence, ale spratelena konkurence:)
TAkze ne konkurence, ale spratelena konkurence:)
1 | 2 |
Vyhledávání