zase jeden odborník,
(Zdeněk Reska, 28.12.2006 17:05)
celé vlákno | reagovat
Ač nerad, musím reagovat na příspěvek p. Moučky, který jsem také obdržel v rozšířené verzi na E-mail a musím se hluboce sklonit. Opět jeden odborník, který po shlédnutí pořadu Rady ptáka Loskutáka nabyl dojmu, že je pověřen Prozřetelností, aby se stal hodnotitelem českého piva. Pominu-li již zmiňované a oprávněně kritizované označení PILS a některé další ptákoviny v E-mailové verzi, hodnocení piva z Dalešic, mne docela pobavilo.
Mimo jiné, jsem dodal na trhy světlé 13% kvasnicové pivo, které bylo mistrem odborníkem hodnoceno jako tmavý filtrovaný ležák s chutí po kuleru.
Nevím, kolik piva měl hodnotitel již před ochutnávkou Dalešic, ale doporučoval bych prohlídku očním lékařem. Kvasnicové pivo hodnotit jako filtrát může pouze člověk s deseti dioptriemi. Navíc chuť po kuleru je zcela zcestná, protože výrobní postup v Dalešicích nedovoluje použití jiných surovin, než pouze slad (světlý plzeňský, karamelový a barvící), vody, chmele a poté s přídavkem kvasnic. Tedy žádné surogáty, barviva a jiné přídavky. K mistrovu hodnocení jiných piv nemám právo se vyjadřovat, protože jsem na trzích nebyl osobně účasten, piva jsem nechutnal a tedy bych se pouštěl na hodně tenký led.
Bože chraň nás takových odborníků! Pokud se takový člověk vyjádří o pivu pouze v soukromí, lze to přežít, pokud ale má ještě touhu své názory publikovat, je to pak pro výrobce piva tragédie.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Mimo jiné, jsem dodal na trhy světlé 13% kvasnicové pivo, které bylo mistrem odborníkem hodnoceno jako tmavý filtrovaný ležák s chutí po kuleru.
Nevím, kolik piva měl hodnotitel již před ochutnávkou Dalešic, ale doporučoval bych prohlídku očním lékařem. Kvasnicové pivo hodnotit jako filtrát může pouze člověk s deseti dioptriemi. Navíc chuť po kuleru je zcela zcestná, protože výrobní postup v Dalešicích nedovoluje použití jiných surovin, než pouze slad (světlý plzeňský, karamelový a barvící), vody, chmele a poté s přídavkem kvasnic. Tedy žádné surogáty, barviva a jiné přídavky. K mistrovu hodnocení jiných piv nemám právo se vyjadřovat, protože jsem na trzích nebyl osobně účasten, piva jsem nechutnal a tedy bych se pouštěl na hodně tenký led.
Bože chraň nás takových odborníků! Pokud se takový člověk vyjádří o pivu pouze v soukromí, lze to přežít, pokud ale má ještě touhu své názory publikovat, je to pak pro výrobce piva tragédie.