Tak nějak Vás, lidi, nechápu. Jak si můžete stěžovat na jedno z nejlepších piv, které střední Čechy mají (měly)? S podkováňským pivem jsem se seznámil před osmi lety, když jsem začal pracovat v jednom pražském studentském klubu. Teď už tam sice nepracuju a Podkováň už tam taky dávno netočí (nejdřív se tam nacpal G a poté Krušovice), ale za celou tu dobu jsem nenarazil na várku, která by se vyloženě nepovedla. Pokud bylo pivo někdy chuťově jiné, nebylo to pivovarem, ale zcela jen ajen hospodou, resp. špatnými skladovacími podmínkami. I nám se občas stalo, že se pivo nedalo pít. problém ovšem nebyl jenom v této značce, ale ve všech, které se tam souběžně točily. Pak jsme vybudovali lépe chlazenou skladovací místnost a vše bylo rázem v pořádku.
Co se lahvového týče, tak s tím jsem taky neměl nikdy problém. Ctrnáctka mi sice nikdy moc nechutnala, ale to bylo jenom tou její hořkostí.
V Podkováni jsem byl na exkurzi teprve v r. 2005. Bylo to v době, kdy pivovar přecházel pod izraelské majitele. Tehdy jsme pro Tondu Červeného ml. natáčeli jakési památeční video. To jen pro případ, kdyby se náhodou něco "po..." a pivovar předčasně skončil. Bylo to už v době, kdy zde vařila sládková Marína, absolventka VŠCHT Praha. Protože jsem znal Podkováň z dob, kdy tam ještě nebyla, mohl jsem srovnávat. Za jejího působení se pivo trochu změnilo, ale k lepšímu. Pro mě bylo mnohem pitelnější než předtím...
Jak to bude vypadat po rekonstrukci, tak to se těžko odhaduje. Pokud chtějí investovat do přestavby jenom 34 milionů, tak toho moc nepřědělají. Ale tato částka zřejmě představuje pouze náklady na rekonstrukci části budov...
To: Tomáš Maier - Vaše fotky z exkurze jsem viděl a můžu řící, že se za ty dva roky v pivovaru skutečně moc nezměnilo. Tak jen doufejme, že příšti rok na pivních slavnostech, snad nějaké už budou, budeme moci zdejší "nový" pivovar všichni ohodnotit.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Co se lahvového týče, tak s tím jsem taky neměl nikdy problém. Ctrnáctka mi sice nikdy moc nechutnala, ale to bylo jenom tou její hořkostí.
V Podkováni jsem byl na exkurzi teprve v r. 2005. Bylo to v době, kdy pivovar přecházel pod izraelské majitele. Tehdy jsme pro Tondu Červeného ml. natáčeli jakési památeční video. To jen pro případ, kdyby se náhodou něco "po..." a pivovar předčasně skončil. Bylo to už v době, kdy zde vařila sládková Marína, absolventka VŠCHT Praha. Protože jsem znal Podkováň z dob, kdy tam ještě nebyla, mohl jsem srovnávat. Za jejího působení se pivo trochu změnilo, ale k lepšímu. Pro mě bylo mnohem pitelnější než předtím...
Jak to bude vypadat po rekonstrukci, tak to se těžko odhaduje. Pokud chtějí investovat do přestavby jenom 34 milionů, tak toho moc nepřědělají. Ale tato částka zřejmě představuje pouze náklady na rekonstrukci části budov...
To: Tomáš Maier - Vaše fotky z exkurze jsem viděl a můžu řící, že se za ty dva roky v pivovaru skutečně moc nezměnilo. Tak jen doufejme, že příšti rok na pivních slavnostech, snad nějaké už budou, budeme moci zdejší "nový" pivovar všichni ohodnotit.