Komentáře
článku: Podkováňské pivo v Praze
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé1 | 2 |
Zobrazit komentáře:
podle vláken
Díky za info ohledně černého piva! Něchtěl jsem to rozvádět, ale mě se to černé pivo zdálo poněkud sladší a hodně karamelové (kdo zná černý Budvar - ten je spíše sušší a hořčí). Říkal jsem si, že jsem černý Budvar dlouho nepil, tak se třeba změnil, a on to také Podkováň! Pivu zdar!
Tak jsem se dnes stavil na oběd a musel jsem se panu vrchnímu omluvit. Pan vrchní kmital a hlavně stíhal. Opravdu koncert. Pivo bylo výborné. Oběd (stejk z roštěné s opékanými bramborami) také.
K černému pivu jen malá poznámka. Tmavé pivo nebyl Budvar, ale také Podkováň. Tuto informaci nám podvrdil přímo pan vrchní.
Takže Radnici vřele doporučuji jak na pivo tak i na oběd!
V Obecníku jsem byl 16.2.2006 a kombinace Budvar Podkováň, je silně narušena přítomností rudého kojota. Budvar prý bývá jen v létě.
K černému pivu jen malá poznámka. Tmavé pivo nebyl Budvar, ale také Podkováň. Tuto informaci nám podvrdil přímo pan vrchní.
Takže Radnici vřele doporučuji jak na pivo tak i na oběd!
V Obecníku jsem byl 16.2.2006 a kombinace Budvar Podkováň, je silně narušena přítomností rudého kojota. Budvar prý bývá jen v létě.
No a Kubelíkovou ulicí vzhůru za Černou horou do Království...
Ahoj, byl jsem tam včera. Pivka výtečná 10ka 12ka Podkováň i černý Budvar jsem zkusil, také moc dobrý. Paní šikovná, pivo načepovala vždy do správného půllitru (potvrzuji tak slova autora). Hospůdka opravdu pěkná i vzhledově. Dávám jedničku.
Mimochodem když pak budete pokračovat ulicí Tomáše Štítného směrem do centra, narazíte po pravé straně na Zlatopramen a ještě kousek dále na Primátora 10ka a polotmavá 13ka! (bar Vobejvák) to zase po levé straně, kousek před Kostnickým nám. Myslím, že je to takový dobrý výlet.
Mimochodem když pak budete pokračovat ulicí Tomáše Štítného směrem do centra, narazíte po pravé straně na Zlatopramen a ještě kousek dále na Primátora 10ka a polotmavá 13ka! (bar Vobejvák) to zase po levé straně, kousek před Kostnickým nám. Myslím, že je to takový dobrý výlet.
Stejná kombinace je,alespoň byla ještě vloni v létě na krásné malé hospůdce na okraji Mšena u Mělníka .Dřív "U chmelového věnce", nyní "Obecník"
Tak jsem ji včera navštívil a proti kvalitě obsluhy nemůžu říct ani půl slova. Milý, ochotný a pohovotý číšník. Dokonce mě lámal, že za půl hodinky přijde harmonikář, tak ať ještě vydržím a neodcházím.
Musím říct, že mně přišla obsluha mladíkem vyhovující. Ale odpoledne není večer. Nevyhověl mi pouze v jednom případě, a to když jsem žádal o pivní tácky Podkováně. Pivovar prý nedodal...
Také jsem se stavil na košt. Pivo bylo chutné, krapítek chladnější a s větším řízem. Co mě ovšem trochu rozladilo, byla obsluha. Obsluhující mladík nám půl hodiny před zavíračkou už nechtěl donést další pivko. Prý bychom to nestihli do zavírací hodiny dopít. Když jsem se proti tomu ohradil, tvářil se uraženě a argumentoval to, že je to na Žižkově naprosto běžné vyhazovat hosty na vteřinu přesně. Je škoda že si pořád někteří hostinští myslí, že my zákazníci jsme tu pro ně a pojem zákazník náš pán je jim daleko vzdálen.
PS: Jeho pohled opravdu nebyl přívětivý.
PSS: Pokud zde narazíte na dámskou obsluhu, vyhráli jste. Ale na mladíka pozor!!!
PS: Jeho pohled opravdu nebyl přívětivý.
PSS: Pokud zde narazíte na dámskou obsluhu, vyhráli jste. Ale na mladíka pozor!!!
a na oběd jsem zajel na Žižkov. Podkováňské pivo jsem pil poprvé v životě (12°) a byl jsem nadmíru spokojen. K dobré náladě přispělo i vynikající jídlo. Hovězí polévka za 20,- byla jako od babičky, tolik masa jsem v polévce v restauraci ještě neviděl. Steak s brusinkovou omáčkou byl též vynikající. Restauraci jsem ve své mysli povýšil na nejlepší v Praze :-)
Dobrou chuť!
Dobrou chuť!
:-)
Konečne ďaľšie normálne pivo v ponuke pražských hospudek!
čo sa týka kvality a chute podkováňskeho piva, musím povedať super, tento víkend sme sa so ženou potulovali po Prahe a na obed sme mali vytypovanú práve túto reštauráciu. obed som si spestril aj 10 aj 12-tkou, a keďže nám chutilo vrátili sme sa aj večer. Jedinou chybou bolo, že som povedal že si dáme 10-tku a čašník nám automaticky doniesol Budvar, na komentár, že som chcel Podkováň mi odpovedal že som mu to nepovedal.... Tak som mu povedal, že keď majú dva druhy, mal by sa opýtať on. Škaredo na mňa pozrel.... Pri takom skvelom pive som nemal chuť sa ďalej hádať.... AJ tak bol Podkováň najlepší
Na klasickém panelovém sídlišti vím pouze o jedné hospodě, která toší kvalitní pivo. Na chodově funguje občerstvení, kde točí třeboňský Regent. Konečně mám možnost častěji ochutnávat Podkováň-měl jsem ji párkrát na kolech v Kokoříně a je to moc dobré pivečko. Tak vedle žižkovského Království si připisuju i další cíl cesty:)
souhlasám s tím, že Podkováň je dobré pivko; pár kilometrů od Teplic je obec Novosedlice a v ní hospoda U Kobyláka a tam ho točej; občas tam na kole zajedu a vždycky si pochutnám :-)
Shodou okolností jsme minulý týden po skončení představení v nedalekém Žižkovském divadle Járy Cimrmana sem zašli na ochutnávku a musím uznat, že plně sdílím nadšení autora. Jen malá technická, podle statistik VÚPS ohledně výstavu piva pro má onen nejmenovaný gigant "pouze" něco přes 48 % na tuzemském trhu (neuvažuji dovoz). Tím ale situaci rozhodně nechci zlehčovat...
1 | 2 |
Vyhledávání