úvod
homepage

Komentáře

článku: Po vlastech českých za českým pivem IV (závěr)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

U Petříků - Majdalena, (Hudebnin, 03.04.2014 01:24) celé vlákno | reagovat
Nemáte někdo, prosím, e-mailový kontakt na pohostinství U Petříků v Majdaleně? Někdy před 20 lety měli pivní tácek s logem své restaurace a logem třeboňského Regentu. Jako sběratel se po něm pídím už delší dobu a je poměrně obtížné ho sehnat. Proto bych majitele restaurace nebo kohokoliv jiného rád kontaktoval kvůli tomuto tácku. Děkuji.
Regent je špica!!!, (Tomáš Semrád, 21.04.2006 06:32) celé vlákno | reagovat
Výborný pivně-cyklistický cestopis. Často se právě na Třeboňsku pohybuji a Regenta zbožňuji. Takže kromě Nové Bystřice a restaurace a penzionu Na bojišti (kde přespávám), mám další tipy na místa, kde točí vynikající třeboňský mok.
Jinak Slavonicko mě při mé poslední dovolenkové návštěvě (léto 2004) trochu zklamalo. Rozhodně jsem čekal podstatně víc hospůdek s Regentem, potažmo se znojemským Hostanem, ale bohužel dominovali ti nej..Ale jak je vidět na příkladu hospůdky "Na růžku" není všem dnům konec a věřím, že časem se do některých hospod a restaurací Regent zase vrátí. Rozhodně to chce více podobných a tolik užitečných akcí jako je Tour de Bohemia Regent. Díky za to!!! Mimochodem, výborně ošetřeného Regenta údajně mají ještě v hospůdce na náměstí Nové Bystřice (bohužel název této provozovny jsem zapoměl) a v Chlumu u Třeboně se naproti rybníku nachází nádherný penzionek a na něm jsem zahlédl rovněž logo třeboňského pivovaru. Určitě zkusím a dám vědět.
A ještě tip na kvasnicové třeboňské. Nedávno, když se kamarád zastavoval přímo v třeboňském pivovaru, aby si nechal naplnit soudek, tak přímo v jejich pivnici měli na čepu jak kvasnicovou dvanáctku, tak i šestnáctku kvasnicový speciálek.
To s tím Heroldem je vynikající nápad, když jsem v únoru projížděl Březnicí, nedalo mně to a v pivovaru se zastavil. Taková malá přestávka a procházka. A ta pivovarská hospůdka vypadala moc zajímavě, snad to někdy vyjde...
Starobrno na indexu, (Olga, 21.12.2005 13:10) celé vlákno | reagovat
Ano, líbí se mi, že za čachry s Hostanem jste (alespoň) pro letošní tour vyřadili Starobrno. (A jejich pivo mi nechutnalo ani předtím, než sežrali Hostan.)
Jinak hezké povídání o místech, která znám jako turista. Jako pivař ne, protože mi po pivu těžknou nohy, takže pivo leda až na úplný závěr výletu (vždycky jsem spolužákům kazila průměr).
Lutová, (ondra, 14.11.2005 18:28) celé vlákno | reagovat
Teď si nevzpomenu na název té hospody, ale když se jede po žluté od Třeboně, tak se dojede až k ní. Na rohu na návsi.
ad Ondra Lutová-Regent, (Standa Jakoubek, 14.11.2005 18:01) celé vlákno | reagovat
myslíš hospodu U Kuželů ?
Sandokan, (Dan, 14.11.2005 17:42) celé vlákno | reagovat
Krásná reportáž z cesty, pěkně se to čte když člověk všechny ty hospody zná a navíc i fotodokumentace která potěší všechny znalce této oblasti. Když vidím hostinského od Sandokana, tak už se nemůžu dočkat léta, protože tam Regent opravdu nemá chybu....
Lutová - Regent, (ondra, 14.11.2005 17:36) celé vlákno | reagovat
Výborného Regenta mají v malé vesničce Lutová. Když jezdím okruh Nová Bystřice - Třeboň - Nová Bystřice, musím se tam vždy zastavit.

Nevím proč, ale zdá se mi, že zde je pivko lepší než v "domácí" pivovarské pivnici. Cyklo-pivo výletům zdar!
Alfa a Na růžku, (Petr Sitař, 11.11.2005 12:20) celé vlákno | reagovat
Pro Aleše Procházku:

No, nevím přesně o jaké upřednostňování jde. Alfa byla velkým zklamáním. Do února byl na čepu Regent. Do té doby měl i logo na fasádě. Pak přešli na Starobrno. Gambrinus se zde čepoval už v roce 2001. Ke konzumaci obou značek musím říci, že 3 lidi odjeli úplně a ze zbytku cca polovina pila demonstrativně limonádu (poctivou nepřesycenou a českou). K těm co pili pivní G sodu, jenom toto. Jsou už dospělí ale i tak to ode mne schytali. A obsluze jsme to taky dali najevo.

Co se týče hospody Na růžku, logo Budvaru tam sice visí, ale na čepu už není. V roce 2001 na fasádě viselo i logo Regentu. Toho po té přestali točit, ale na přání zákazníků ho obnovili. Díky bohu!!! Protože jinak by nezískali ty dva tituly. Je pravda, že dojem z návštěvy kazí rudá výzdoba Géčka. Ale kdybychom měli navštěvovat hospody, kde jsou JEN piva malých pivovarů, moc hospod bychom nenavštívili.

Minulý víkend jsme konečně mohli paní hostinské Aničce z růžku předat oba tituly. Doufám, že už jako u Sandokana visí na čestném místě. Rozhodně jí to potěšilo. A atmosféra byla úžasná. Paní Anička naprosto dokonale zvládá!
panáčky :-), (Standa Jakoubek, 11.11.2005 09:24) celé vlákno | reagovat
jéje, jak já se těším na příští léto, až zase na deset dní vyrazím do Clumu u Třeboněa jedna z prvních cest tam vždycky vede k Sandokanovi :-); jo jo, jeho pověstný panáčky si taky tak nějak mlhavě pamatuju a pak ten vítr v peněžence ... :-)
krasny vylet,ale maly nesouhlas, (ales prochazka, 11.11.2005 00:52) celé vlákno | reagovat
Mily pane. Vas serial jsem cetl opravdu s chuti a sliny na Regenta se mi jen sbihaly, ale takove uprednostnovani Budvaru a Gambrihnusu pred Starobrnem(tedy aspon soude podle fota) ,jako v pripade Alfa Slavonice versus Na Ruzku, s tim opravdu nemuzu souhlasit. Ale jinak blahopreju. Nadherna vyletni tradice. At Vam to vydrzi!
Vyhledávání