úvod
homepage

Komentáře

článku: Výběr z pivních zpráv

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

Pár poznámek, (Tomáš Semrád, 13.02.2006 07:17) celé vlákno | reagovat
Doufám, že Budvar nebude nikdy privatizován. A pokud ano, pak pouze a jen právě do rukou stávajícího managmentu. Jedině ten to s ním totiž opravdu myslí upřímně a vážně.
Nevím, nevím jestli si vedení topolčanského pivovaru uvědomuje, že prodej takovému gigantu jako je SABMiller je tou nejsprávnější cestou pro přežití...Stačí se podívat na pivovary Martiner a Corgoň co s nimi udělali hoši od Heinekenu...
Jinak moje poslední srovnání Topvaru s některými jinými slovenskými značkami vyznívá poněkud v jeho neprospěch. Ne, že by Topvar byl špatné pivo, to vůbec ne, avšak podstatně charismatějšími ryze slovenskými "Slováky" se mně jeví např. Tatran z Popradu nebo Hell z Vyhní.
Jestli Starobrno slaví úspěchy s Heinekenem o tom by se teda dalo polemizovat. Stačí se jen kouknout do zelených přepravek s červenou hvězdou, a vidět jak jsou skoro stále plné. A Amstel? Ten už z regálů obchodů zaplaťpánbůh zmizel snad nadobro. Nevím jak někdo může tuto sterilní a ničím nezajímavou srágoru označit jako prémiový ležák. Prémiové jsou jiné kalibry jako Martinem již výše zmínění nebo třeba další jako Regent, Litovel, Eggenberg, Pegas, Vyškov, Janáček, Svijany, Černá Hora, Holba a podobní regionálové!!!! Murphy´s ten ano, ale k nám už ho přestali vozit, zřejmě aby udělali v regálu místo těm všem Coronám, Desperadům, Heinekenům, MGD a podobným rádoby prémiovým a superprémiovým "superbrandům" nestojím za nic!
No tak...!!?, (Martin Borský, 09.09.2005 00:51) celé vlákno | reagovat
Superprémiové pivo. To má být asi tahák tohoto článku (že jo, redakce...). Tak co si asi můžeme pod tímto označením představit? Podle mého jsou dvě cesty: 1) Tento divný termín "superprémiové pivo" každého normálního pivaře odradí. 2) zmíněný divný termín naopak zaujme svojí "výjimečností". Pokud bych měl definovat nějaké opravdu super dobré pivo, potom bych volil mezi malými pivovary a jejich nezaměnitelnými pivami a pivními speciály. Třeba Rychtář, Opat, Kumburák, Porter, Bogan, Démon, Bernard, Krakonoš, Kácov, ... Představa, že mě v restauraci nabídnou super pivní specialitu, třeba megadeath od Milleru (navíc třetinku za 60 Kč), je víc než odporná. Toto pivo jsem ochutnal před několika lety ve "státech" a musím říct, že jeho pověst nejhoršího piva (společně s Milwaukee Best) se mi jevila jako skutečně pravdivá!!
Takže dobrou chuť a na zdraví se SABMiller alias Prazdrojem...
Vyhledávání