úvod
homepage

Komentáře

článku: Pivní poznámky z Plzně

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

Taktéž nemoderní, (Tomáš Semrád, 20.02.2006 06:44) celé vlákno | reagovat
Do jak vidím dost dlouhé řady (ještě, že tak) nemoderních pivařů se připojuji i já. Se vším už tady popsaným v souvislosti s nejrozšířenějším pivem u nás naprosto souhlasím a jen dodávám starou pravdu. Nejprodávanější neznamená nejkvalitnější. To každopádně. Pokud budou ti malí vařit kvalitní piva jako doposud o zákazníky nepřijdou, nemám strach.
Co mě ale zaujalo v článku je poznámka na neochotu a malou fundovanost personálu. Zdá se mi a často jsem se s tím i setkal, že v některých mini se tento nešvar dost často objevuje a je to velká škoda, protože to samozřejmě odrazuje potenciální zákazníky, kteří třeba přijdou ze zvědavosti zkusit něco nového a chtějí se zeptat na něco co je zajímá kazí to jejich reputaci a renomé. A kvůli této nepříjemné zkušenosti sem už víckrát nepřijdou a mini tak ztrácí zbytečně třeba další nové štamgasty. Gourmeti se odradit nenechají a informace, jež je zajímají si stejně obstarají, ale ne všichni k tomuto tak přistupují, škoda...páč ta piva z těch maličkých jsou super a kvůli některým lidem, kteří se špatně vyspali nebo je někdo otrávil má z toho člověk velmi negativní pocit. Chce to předat majiteli a basta!!!!
Pro plzeňáka, (Radek, 23.09.2005 16:02) celé vlákno | reagovat
Odmítání G není výraz snobismu. (spíše se pro nás hodí pojem "nemoderní pivař") Odmítám Géčko z důvodů, které jsem napsal níže. Dobré pivo u mě není takové, po kterém ještě tři hodiny krkám a jehož teplota se musí při konzumaci blížit nule, aby se dalo vypít. Netvrdím, že si Géčko někdy nedám-musím, jinak bych neměl žádné kamarády, ale programově ho nevyhledávám a rád si klidně zajedu o hospodu dál na lepší. Jak by řekli mí známí, další blázen:)
To Karel, (Martin Hanuš, 22.09.2005 15:48) celé vlákno | reagovat
Nezdá se ti, že je spíš snobismem pít G než ho nepít. Vždyť to slyším skoro od každého druhého člověka, že G je nej a ostatní piva jsou patoky. Ať žijou nemoderní pivaři!!!
To Plzeňák, (Chody, 16.09.2005 13:32) celé vlákno | reagovat
Na tom je ale politika plzeňských výrobců postavená. Ty sice G nepovažuješ za nejlepší pivo, ale dáš si ho - protože je všude. Pokud si ho my všichni budeme takhle dávat a nebojovat proti němu, bude mít čím dál tím větší podíl na trhu. I já si ho někdy "musím" dát, protože to na Plzeňsku jinak nejde, ale snažím se všem plzeňským pivním výrobkům vyhýbat a pokud je na výběr vždy si vyberu to druhé. Na plzeňsku ale bohužel prakticky chybí možnost výběru.
Nesouhlasil bych s Tebou, že G je dobré pivo. Sám píšeš "dobře vychlazené". Já bych spíš napsal přechlazené, a to proto, aby se vůbec dalo vypít.
Co se týče chebského piva. To jsem ochutnal až v roce 1992 a musím říct, že bylo velmi dobré, zvláště dvanáctka Starovar, a i ostatní v té době fungující pivovary, které byly zrušeny byly dobře pitelné, ať už šlo o Karla z Varů či Rychtáře z Domažlic.
Názor Plzeňáka, (Karel, 14.09.2005 19:12) celé vlákno | reagovat
Už delší dobu pozoruji, že tu vznikl další druh snobismu typu „Na Novu se nedívám, to je pro plébs“ a to - „Géčko nepiju, jsou to sračky“. Řeknu k tomu, já Plzeňák, svůj názor.
Mě jako Plzeňákovi vadí víc než vám (třeba severomoravákům), že se tu nedají občas pít i jiná piva. Vadí mi jako patriotovi, že v záp. Čechách je snad nejmíň pivovarů z ČR. Vadí mi, že na každé restauraci je Géčko. Vadí mi, že máme sice fotbalovou G ligu, ale plzeňský klub z plzeň. pivovaru moc peněz nedostane.
To ale nemůžeme vyčítat Gambrinusu. Chovají se jako podnikatelé a kapitalisti, a podniká se zásadně pro ZISK a ne pro charitu. Kdo nepochopil, co je globalizovaný svět, ať se zkusí poohlédnout kolem sebe. Nadávejme našim zákonodárcům, že tady podporují monopoly (připomeňme si chování našich bank nebo Telecomu), a kašlou na tradice nebo kulturu.
A k chuti, dobře vychlazené a ošetřované Géčko je dobré a kvalitní pivo a po fotbalovém tréninku chutná jako máloco. Neříkám, že je nejlepší pivo, to rozhodně NE, ale dobré určitě.

Bylo tu zmiňováno chebské pivo. Já s kamarády pivaři, skoro alkoholiky, byl na 14 dní v roce 1989 na Chebsku, kde měli chebské Hradní. Pili jsme ho první 2 večery, pak jsme přešli na rum a lahváče, protože tahle břečka se skutečně pít nedala.
Včerejší zkušenost, (Radim, 08.09.2005 09:11) celé vlákno | reagovat
Inspirován článkem jsem Lochotu navštívil při včerejší služební cestě do Plzně. K návštěvě se mi podařilo přesvědčit i kolegy, kteří se dost divili, proč mají kvůli obědu cestovat přes půl města. Nikdo ale nelitoval, zejména čtrnáctka všem chutnala. I když z jiných sklenic než na fotce v článku, pivo nám točili do skla typického pro pšeničné.
Ještě bych upřesnil adresu, s nalezením podniku jsme měli trochu problémy. Podle našeho zjištění je minipivovar na Karlovarské, u křižovatky Karlovarská - Pod Košutkou.
nemoderný pivár, (Dalibor Hanzel, 07.09.2005 14:34) celé vlákno | reagovat
aj ja sa radím medzi nemoderných pivarov, a nikdy si nenechám ujsť jedinú príležitosť dať si u vás (a u nás doma samozrejme tiež) pivo z malého pivovaru alebo minipivovaru. Radšej si dám tú námahu a zajdem si do Strání na Janáčka alebo Regenta, ako by som mal sedieť u nás nad Bažantom alebo Corgoňom.
Pivně konzervativní kolega ?, (Petr Pavlas, 07.09.2005 13:48) celé vlákno | reagovat
Tento výraz mne zaskočil, jelikož byl použit ve spojení s pojmy „géčkové desítky“ a " hospůdky s prý skvělým pivem".
Konzervativní pivař by totiž určitě neholdoval pivnímu střiku, vyrobenému ze tří dílů rychlokvašné třináctky a jednoho dílu (tj.25%!!!) sodové vody. Nebo snad už i konzervativci si rádi velkoobjemově zakrkají ???
plzenska averze, (Njorloj, 07.09.2005 12:41) celé vlákno | reagovat
Hezke zamysleni...

A jinak nezbyva nez souhlasit s kazdym nemodernim pivarem co zde prispel - take se hrde hlasim k one "podivne" skupine a averzi vuci tem nejlepsim a nesquelejsim znackam zvlaste pak triu GSB mam...a velkou. V nasem okresnim meste ani nic jineho nenajdete, smutne vzpominam na doby, kdy jsem chodil na Opata ci vychutnaval Kumburaka. Netvrdim, ze si Plzen k obedu nedam (ani nic jineho nezbyva) a i v nedeli s prateli usednu nad Plzni, ale pokud chci zajit opravdu na pivo a posmaknout si vyrazim do okolnich vesnicek a mest na Svijanske, Rohozecke ci na Krakonose...
Re, (Chody, 07.09.2005 08:00) celé vlákno | reagovat
Averze vůči plzeňskému G je přímo úměrná jeho sr... se, tedy expanzi do většiny restaurací a hospůdek. Škoda jen, HB je přece jen od Nepomuka dost daleko, ale kdybych zase někdy projížděl, tak se určitě zastavím. Jinak je pojem "nemoderní pivař" sám o sobě docela zajímavý. Možná by stálo za hřích založit "klub nemoderních pivařů"? Pokud by autor tohoto výroku souhlasil.
Plzeň II., (Radek, 06.09.2005 23:38) celé vlákno | reagovat
Ta averze není přehnaná. Gambrinus bohužel na mnoha místech zničil chutnější konkurenci a i teď se snaží ze spousty hospod vyštípat menší pivovary. Začíná to soutočí a končí monopolem. Mají holt prachy a tak si můžou leccos dovolit. Proto se nediv, že na většinu pivních labužníků působí černý nápis ve zlatém poli jako červený hadr na býka. A já se rád řadím mezi "nemoderní" mládež, ačkoliv podle reklamy bych měl trávit svůj volný čas v klubu s přáteli nad sklenicí Gambrinusu. A já vůl chodím na Postřižinské, Poličské, Primátora, atd.
re: Plzeň, (Martin Borský, 06.09.2005 23:15) celé vlákno | reagovat
Martine Š. Averzi vůči Plzni mám mimo jiné proto, že zničili domažlické, chebské a karlovarské pivo. Bylo to pivo skvělé a jedinečné chuti a dneska je jisté, že si ho už nikdo nedá...!
Chody. Jsem tak nemoderní pivař, že jsem otevřel prodejnu dobrého piva. Žádné G ani podobné hnusy neprodávám. Co takhle Rychtář, Poutník, Bernard, Pardubice, Kumburák, Opat, Primátor, Nymburk, Podkováň, Bakalář či Polička... Kontakt na nás najdeš na tomto serveru na "diskuze / kam na pivo / 1. Havlíčkův Brod
Plzeň, (Martin Štros, 06.09.2005 18:05) celé vlákno | reagovat
Já se plzeňákům nedivím. Já piju rád pivo z kraje, kde zrovna pobývám. V Plzni jsem pravda nebyl ani nepamatuju, ale kdybych tam jel, dal bych si klidně Géčko. Zase taková břečka to není, určitě lepší než lahváče za tři koruny apod. Ale taky mám radši regionální značky, jen mi připadá ta averze vůči plzeňskému trochu přehnaná.
Plzeň, (Chody, 06.09.2005 12:48) celé vlákno | reagovat
Jsem taky nemoderní pivař, který je v kraji hrdém na své velké G považován tak trochu za podivína. "Ty toho naděláš, vždyť to každýmu chutná!" Jsem rád, že nás nemoderních je více a doufám, že dále budou přibývat a tím se udrží na trhu pivo z malých a středních pivovarů. A doufám také, že přibudou podniky typu Modrý abbé v Klatovech a další minipivovary.
pivicko, (ivo, 06.09.2005 10:49) celé vlákno | reagovat
Jsem taky tak nemoderni jako autor, ale prave my pijeme to bohovske pivo.Oni at grgaji ten eurohnus.Takove kacovske, medlesicke, pardubicke, hlinecke,breznicke..JO, ale ja myslim, ze ty pivovary tady budou dlouho, nezaniknou..
Vyhledávání