úvod
homepage

Komentáře

článku: Pivní poznámky z Plzně

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Názor Plzeňáka, (Karel, 14.09.2005 19:12) celé vlákno | reagovat
Už delší dobu pozoruji, že tu vznikl další druh snobismu typu „Na Novu se nedívám, to je pro plébs“ a to - „Géčko nepiju, jsou to sračky“. Řeknu k tomu, já Plzeňák, svůj názor.
Mě jako Plzeňákovi vadí víc než vám (třeba severomoravákům), že se tu nedají občas pít i jiná piva. Vadí mi jako patriotovi, že v záp. Čechách je snad nejmíň pivovarů z ČR. Vadí mi, že na každé restauraci je Géčko. Vadí mi, že máme sice fotbalovou G ligu, ale plzeňský klub z plzeň. pivovaru moc peněz nedostane.
To ale nemůžeme vyčítat Gambrinusu. Chovají se jako podnikatelé a kapitalisti, a podniká se zásadně pro ZISK a ne pro charitu. Kdo nepochopil, co je globalizovaný svět, ať se zkusí poohlédnout kolem sebe. Nadávejme našim zákonodárcům, že tady podporují monopoly (připomeňme si chování našich bank nebo Telecomu), a kašlou na tradice nebo kulturu.
A k chuti, dobře vychlazené a ošetřované Géčko je dobré a kvalitní pivo a po fotbalovém tréninku chutná jako máloco. Neříkám, že je nejlepší pivo, to rozhodně NE, ale dobré určitě.

Bylo tu zmiňováno chebské pivo. Já s kamarády pivaři, skoro alkoholiky, byl na 14 dní v roce 1989 na Chebsku, kde měli chebské Hradní. Pili jsme ho první 2 večery, pak jsme přešli na rum a lahváče, protože tahle břečka se skutečně pít nedala.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání