úvod
homepage

Komentáře

článku: Pivní extremismus

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

90 minute IPA, (pinkano, 23.02.2011 22:29) celé vlákno | reagovat
Právě jsem ochutil 90 minute Imperial IPA a jsem asi ve stavu beztíže a v jiné dimenzi, protože to je naprosto neskutečně nejlepší IPA, kterou jsem kdy pil!
p, (, 27.02.2006 10:03) celé vlákno | reagovat
pivo je strašně dobrý doporučuju káždému ho ochutnat
Obsah alkoholu, (honza, 13.02.2006 18:16) celé vlákno | reagovat
U piva 120 Minute IPa se nejedna o stupnovitost, ale opravdu o obsah alkoholu.
21%, (21%, 13.02.2006 14:57) celé vlákno | reagovat
Nejsem sice chemik a odborník na pivní kvašení ale 21% neznamená množstvý alkoholu ale objem cukru který se při výrobě piva používá proto taky např Plzeň 12° obsahuje jen 4,4 % alkoholu a např Platan 11° 4.9%
pivní tank, (IVETA, 06.01.2006 21:59) celé vlákno | reagovat
ráda by jsem se zeptala jestli má někdo zkušenosti s pivní tankem a počítadlem.nesedí nám litry piva které byly vyčepované i nevyčepované.Dá se počítadlo OBEJIT??děkuju za všechny postřehy
21 %, (Fyzik, 28.11.2005 00:53) celé vlákno | reagovat
Sice nejsem odborník na chemii kvašení, ale pokud vím, tak chemici zásadně používají hmotnostní zlomky a ne objemové!
Proto jestli jak říkáte je ta hranice 18 %, tak tipuji, že se má na mysli 18 % hmotnostně. A jelikož ethanol má menší hustotu než voda, bude odpovídající objemová koncentrace (% vol.) větší.
Ale berte tuto poznámku prosím s rezervou.
Jubiler, (Tomáš Semrád, 09.11.2005 07:32) celé vlákno | reagovat
K hodně silným českým pivům patří i Jubiler z pivovaru Vyškov. Ten má 7,5 % alkoholu a co se týká stupňovitosti tak se defakto jedná o 17-ku, respektive 16,8-ičku (symbolika s datem založení pivovaru - 1680). Předevčírem jsem ho zkusil. Byly na něj velmi dobré reference a musím uznat, že je to dobrota. Je pravda, že jedna třetinka mně úplně stačila, na jistou dobu jsem byl velmi příjemně "paralyzován", ale zážitek za to rozhodně stojí. Je to chuťově plné hutné pivo, ale bez lihového ocásku, který je pro většinu piv s podobným obsahem alkoholu typický a který mně vadí. Samozřejmě jedna maximálně dvě třetinky a dost..Jubiler se panu sládkovi opravdu vydařil.
Co se týká černých silných piv tak k dobrůtkám rozhodně řadím např. i Lion Stout ze Srí Lanky. Tento černý "lev" má 8% alkoholu a je to síla. A i když v něm už trochu ta lihová chuť je poznat, pořád je to v mezích, které se dají ještě chuťově tolerovat.
21%, (Nikotin, 27.10.2005 22:56) celé vlákno | reagovat
I mně se zdá, že to lihové číslo je pro přírodní kvašení poměrně vysoké.Sám bych byl rád, kdyby se něco podobného mohlo udát, ale nevím, nevím. Snad nějaký odborník by se k tomu mohl vyjádřit.Na vojně jsem byl s jistým Vendou Veverkou a Jurou Morávkem, oba byli biochemici a i pivo měli rádi. Ti by snad mohli.
21% ??, (Ondon, 27.06.2005 10:37) celé vlákno | reagovat
No, nejsem specialista na kvasnou chemii, ale co jsem tak zaslechl od kolegu, tak hranice prirozeneho obsahu alkoholu, dosazitelneho kvasenim byla nekde okolo 18%. Muze to nekdo rozvest?
Vyhledávání