úvod
homepage

Komentáře

článku: Pivní monitoring po vlastech českých a moravských (V.)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

ad Zwettler, (Tomáš Semrád, 11.06.2005 17:53) celé vlákno | reagovat
Pivo Zwetlter je z Rakouska, vyrábí se ve městě Zwettl a jedná se o malý rakouský pivovar. Tu a tam je toto pivo vidět i v jihočeském pohraničí. Jak vidno, měl jste zrovna štěstí, že jste na něho "kápnul" právě v Netolicích. Tento rakouský pivovar před několika málo lety byl přes osobu pana Karla Schwarze majetkově propojen s jihlavským pivovarem Ježek. Jinak je tento rakouský pivovar spíše známý svými kvalitními ležáky. Souhlasím s Vámi, že Jižní Čechy mají spoustu zajímavých regionálních piv, ale každá zkušenost je k něčemu dobrá. Více informací o tomto rakouském pivu na www.zwettler.at.
S pozdravem
Zwettler v Netolicich, (josef b., 06.06.2005 10:04) celé vlákno | reagovat
vcera jsme byli na vylete v jihoceskych Netolicich a na namesti nekolik hospod, v te kterou jsme si vybrali podle slunecniku meli cepovat Budvar avsak cepovali pouze 10 a 12 Zwettler, co to je za pivo? To se vari tady nebo to nekdo dovazi? Chutove nic moc, malo horke, nevyrazne alespon ta desitka. Zda se mi to ponekud zvracene v jiznich cechach kde je tolik moznosti tocit neco takoveho.
ad Roman, (Tomáš Semrád, 03.06.2005 15:37) celé vlákno | reagovat
V pořádku. Já měl na mysli pouze a jen "výkyvy" v jistých mezích. V takových, které nejsou již na úkor extrémně negativního chuťového zážitku a věcí s tím spojených. Příští týden se budu snažit to tam osobně vyzkoušet. Doufám, že to vyjde.
Ad Krakonoš. Krakonoš je pro mě jedno z nejlepších piv, které jsem kdy pil a jsem rád, že na něj můžu v Brně chodit i když nepravidelně. Ve Zmiji vydrží chvilku a je hned pryč...
Měj se Tom
Ad Tomáš a Chody, (Roman Holoubek, 03.06.2005 12:54) celé vlákno | reagovat
Chody, Krakonoš je chutný a nevadí mi, jen je v této lokalitě (pokud vím) méně frekventovaný. To že u Lochoty je G a cpe jej do sebe nejméně polovina (ne-li více) lidí - to vím. V tomto kontextu je Krakonoš vítaná volba jako druhé pivo. Jen mi nejde do hlavy, proč musí některé (a týká se to více) restaurační pivovary mít jako volbu jiné pivo.

Tomáši - to že si vždy dávám jiné pivo (tedy nezhomogenizované jako u průmyslových) to mi vyhovuje. To je také to krásné kouzlo, jež mne k nim přitahuje se stále vracet. Jen jsem se snažil říci, že výkyvy u Cara jsou někdy skutečně extrémní a obávám se, že můžou být způsobené technologickou nekázní.
To Autor, (Chody, 02.06.2005 13:34) celé vlákno | reagovat
"Samou roztažností už nevíte, co byste do huby dali" jak praví klasik ve Slunce, seno ...., kde se mimochodem pilo strakonické pivo. Krakonoš by mi vůbec nevadil, když jsem ho pil naposledy a to je už cca 8 let, tak mi moc chutnal, od té doby jsem o něj nezavadil. To v obou minipivovarech v Plzeňském kraji je na soutoči s domácím pivem i G.
Autor a Běleč, (Tomáš Semrád, 02.06.2005 13:07) celé vlákno | reagovat
Pánové, já do Bělče dorazil, ale naopak až po 20. hodině a to už zase měli zavřeno. A bohužel jsem neměl takové štěstí jako Weetek, že by mě i přes zavíračku někdo se širokým úsměvem přívital. No nevadí, příští týden jedu zase do Třebechovic takže teď už vím, jak mají otevřeno, takže se na to připravím. A co se týká toho Krakonoše, tak to mě to překvapilo stejně tak jako Romana. Ale pořád lepší na soutoči Krakonoš, i když defakto v minipivovaru, než kdyby tam bylo něco "Giga" nebo jemu podobné... Co by za to jiní dali, kdyby měli takovou volbu, že Chody?.. A k té proměnlivosti chutí, u těch nejmenších se to dá tolerovat a je to jaksi v mezích normálu, že každá várka není úplně stejná. V jejich případě máte jistotu, že pivo bude pokaždé o trošičku jiné, žádná unifikovanost jako někdo...V případě těch nejmenších se to musí tolerovat a tak k tomu i přistupovat. Dej bůh štěstí a ať žije Car.
Car, (Roman Holoubek, 02.06.2005 12:31) celé vlákno | reagovat
Běleč je skutečně velmi proměnlivá, někdy skvělá, pitelná, jindy nic extra. Weetek měl štěstí, já se zde stavuji na pivo 2-3x ročně a ne vždy jsem plně spokojen, ale ve srovnání s giganty se i to nepovedené jeví jako specifické zvláštní ojedinělé chuti, kterou jinde nenajde.

I výběr je kolísavý. Od 4 druhů Cara až po "jen" světlý ležák.
Co mne však u této vesnické hospůdky zaráží je přítomnost Trutnovského Krakonoše na pípě.
bělečský Car, (weetek, 02.06.2005 12:19) celé vlákno | reagovat
Škoda, že si autor článku do Bělče neodskočil, z Třebechovic je to cca pět minut jízdy autem a stojí to za to. Já o Carovi četl a slyšel hodně rozporuplných informqací, od těch radikálních, které tvrdily, že se už několik let nevaří, přes odrazující, že kvalita je kolísavá a nedobrá, až těch, které Cara vynášely do nebes. Vlon před vánoci jsme se s drahou polovičkou vydali jako obvykle podívat se do Třebechovic na betlémy a tentokrát moje navrhovaná odbočka do Bělče prošla. Rozhodně nelituju!!!! Dorazili jsme před polednem a zjistili, že hospoda s pivovarem, jediné místo, kde lze Cara ochutnat, otevírá až ve tři. Dřív, než mě milá mohla začít lynčovat, z hospody vyšel výčepní a s širokým úsměvem nás pozval dál, že práve zatápí. Když se dověděl účel naší návštěvy, rozzářil se ještě víc a pak už nosil jednoho Cara za druhým. A pivo? Fantazie, skvělá barva, nádherná vůně a skvostná "živá" chuť. Prostě nádhera!!!! Rozhodně té zajížďky nelituju a i moje milá uznala, že to stálo za to :-)
K&G, (Chody, 02.06.2005 10:01) celé vlákno | reagovat
V Nepomuku je to asi spíš způsobeno provozovatelem. Vybavení má od Krušovic a pro G si podle mě jezdí do nedalekého skladu, kde se dá kupovat po sudu.
Krušovice a Gambrinus jedno jsou???, (Tomáš Semrád, 02.06.2005 09:32) celé vlákno | reagovat
Že by se jednalo o nějakou novou spolupráci Krušovic a Plzeňského Prazdroje na poli marketingu?? Docela by mě zajímal názor představitelů obou zainteresovaných pivovarů na tento, jak se zdá, ne ojedinělý jev? Zvláště pak ten z Krušovic, vzhledem k tomu, jak si tento pivovar zakládá na svém image a propagaci......
Soutoč velkých, (Chody, 02.06.2005 08:17) celé vlákno | reagovat
Z mého okolí vím také o krušovické hospodě, kde je na čepu G. V Nepomuku v restauraci Sokolovna, která je plně vybavena v krušovických barvách Vám přinesou pivo. Po dotazu, co je to, odpoví Gambrinus. Někdy mají i Krušovice, ale ty standartně nenosí. Kde to tedy jsme?
Vyhledávání