Komentáře
článku: Plzeňský Prazdroj představil novou značku MASTER
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé1 | 2 |
Zobrazit komentáře:
podle času
Zbynku diky za hodnoceni. Jen prosim pouzivej stupnici 1-9, tak jak je ve zdejsim kraji zvykem:)
Tak jsem v pátek 13. ochutnal tyto dva speciální speciály z továrny PU. Bylo to v restauraci U Kašpárka v Praze Strašnicích. V ceně 34,- Kč/0,4l za 13° a 39,- Kč/0,4l za 18°.
Piva jsou podávány ve sklenicích jako na fotu výše. Pod sklenici vám dají tenký papírový podtácek s logem Mastera a kolem nožky sklenice papírový límeček taktéž s logem. Na stolech mají reklamní papírový trojúhelník s těmi bláboli.
První jsem si objednal 13° polotmavou: příjemná vůně, barva asi o stupeň tmavší než PU 12° tedy není polotmavá, ale spíše polosvětlá chceteli tmavší světlé pivo (tmavozlaté). V chuti překvapivě plné pivo (to jsem od PU ani nečekal) s výraznou hořkostí. Hodnotím 3,5 dle H. škály (1 božské, 10 naprosto nepitelné). Když vezmu v úvahu cenu: pivo bych si dával max. za 25,- Kč/0,5l. Asi tak by měla chutnat PU 12° (kterou jsem mimochodem pil den poté a ujistil jsem se o její příšerné chuti - vůně jako nealkopivo a chuť stejná pouze s výraznou hořkostí - pil jsem lahvové, správně vychlazené!!!). Toto pivo nám musí dělat ve světě ostudu!!!
Poté jsem si dal 18° tmavou, ve vůni mi lehce připomělo Černého Kozla a v chuti mi ho připomělo úplně - nezaměnitelný podtón černého rybízu, kterým je černý Kozel charakteristický. Barva je pěkně tmavá, proti světlu (dennímu) s krásnými temně rudými záblesky. V těle je pivo slabé (na to, že to je 18° !!! - spíše bych pivo charakterizoval jako Černého Kozla 12° (přeci jen bylo o něco silnější nežli 10°). Hodnotím 5,5 dle H. škály. Tedy lehce podprůměrné. Poměr cena/chuť = ztráta!
Speciálům s "jemnou hořkostí karamelu" zdar!
Piva jsou podávány ve sklenicích jako na fotu výše. Pod sklenici vám dají tenký papírový podtácek s logem Mastera a kolem nožky sklenice papírový límeček taktéž s logem. Na stolech mají reklamní papírový trojúhelník s těmi bláboli.
První jsem si objednal 13° polotmavou: příjemná vůně, barva asi o stupeň tmavší než PU 12° tedy není polotmavá, ale spíše polosvětlá chceteli tmavší světlé pivo (tmavozlaté). V chuti překvapivě plné pivo (to jsem od PU ani nečekal) s výraznou hořkostí. Hodnotím 3,5 dle H. škály (1 božské, 10 naprosto nepitelné). Když vezmu v úvahu cenu: pivo bych si dával max. za 25,- Kč/0,5l. Asi tak by měla chutnat PU 12° (kterou jsem mimochodem pil den poté a ujistil jsem se o její příšerné chuti - vůně jako nealkopivo a chuť stejná pouze s výraznou hořkostí - pil jsem lahvové, správně vychlazené!!!). Toto pivo nám musí dělat ve světě ostudu!!!
Poté jsem si dal 18° tmavou, ve vůni mi lehce připomělo Černého Kozla a v chuti mi ho připomělo úplně - nezaměnitelný podtón černého rybízu, kterým je černý Kozel charakteristický. Barva je pěkně tmavá, proti světlu (dennímu) s krásnými temně rudými záblesky. V těle je pivo slabé (na to, že to je 18° !!! - spíše bych pivo charakterizoval jako Černého Kozla 12° (přeci jen bylo o něco silnější nežli 10°). Hodnotím 5,5 dle H. škály. Tedy lehce podprůměrné. Poměr cena/chuť = ztráta!
Speciálům s "jemnou hořkostí karamelu" zdar!
Piva MAster budou k ochutnani zitra od 18 hodin v Pivovarskem klubu v Karline v ramci jejich degustacnich akci. Nutna objednavka 222315777, cena degustace je 100kc
Pivo sem pil v Ostravě v restauraci Slezska P.U.O.L. Zatím pouze polotmavé. Je to podávané ve sklenicích 0,4l (foto viz článek) a cena byla 28 Kč
Není trochu zvláštní, že tiskovka Plzeňského Prazdroje na téma nové pivní speciály (právě tolik předtím doporučovaná příležitost velkými pivovary pro menší) proběhne úplně ve stejném datu a dokonce i času jako již několik měsíců dopředu avizovaná tisková konference Českého svazu pivovarů a sladoven na tema České pivo? Pokud v tom není úmysl :-), tak jak to chudáci novináři mají stihnout a přesně pak informovat o všem svém čtenáře?
Potvrzuji ceny - kamarád s hospodou toto pivo vezme na test/z hecu, prodejní ceny potvrdil. V Hradci Králové Pod Terasami - kam občas zajdeme na oběd - přibyla jedna pípa s logem Mastera. Tak tam tu či onu variantu budu mít možnost okusit dříve (po práci ;-)), než u kamaráda v šenku. Když nyní vím, kolik na jednom pivu mají, pokusím se smluvit u kámoše slevu... :-)
K názvu: Proč Master? Proč ne rovnou Sensej? :-)
K názvu: Proč Master? Proč ne rovnou Sensej? :-)
V jedné pěkné pražské restauraci je cana tato: Master 13° za 34,- Kč/ 0,4l a Master 18° za 39,- Kč/0,4l.
Karamelová hořkost je vskutku nonsens... ale zní to zajímavě!
Pro Romana: Ty nevíš, kde se bere v pivu hořkost? No přece z karamelu E330...
Karamelová hořkost je vskutku nonsens... ale zní to zajímavě!
Pro Romana: Ty nevíš, kde se bere v pivu hořkost? No přece z karamelu E330...
Pokud jsem dobře rozluštil ten podivný text,
"mezi spotřebiteli piva, získaly největší preference 13° polotmavý speciál a tmavé 18° chuťově plné silné pivo"
...hm, co mi to jen připomíná? Každopádně moc originality tahle podivná skupina nepobrala. A karamel? To snad nemůžou myslet vážně! Jesi je v tom i umělý sladidlo, tak to prostě nehedlám ochutnávat.
Mimochodem, co je asi náplní fce "Starší obchodní sládek"? Vaří v kádích kšefty, nebo je to jen ocenění toho, že se jeho pivo dobře prodává?
"mezi spotřebiteli piva, získaly největší preference 13° polotmavý speciál a tmavé 18° chuťově plné silné pivo"
...hm, co mi to jen připomíná? Každopádně moc originality tahle podivná skupina nepobrala. A karamel? To snad nemůžou myslet vážně! Jesi je v tom i umělý sladidlo, tak to prostě nehedlám ochutnávat.
Mimochodem, co je asi náplní fce "Starší obchodní sládek"? Vaří v kádích kšefty, nebo je to jen ocenění toho, že se jeho pivo dobře prodává?
Co to je "...jemnou karamelovou hořkostí..." ?
Tuto hořkost ještě neznám.
Budu muset také okoštovat.
Doufám, že nová značka nevypudí mé tmavé z Rožnovské hospody :-(
Jinak se v této hospodě čepují Radek 12, Prazdroj (z tanku) 12 a BON 14 tmavý. Vše za jednotnou cenu 26,- Kč Tak si myslím, že Master bude také za 26, ale v 0,4l. Uvidím už za pár dní.
Tuto hořkost ještě neznám.
Budu muset také okoštovat.
Doufám, že nová značka nevypudí mé tmavé z Rožnovské hospody :-(
Jinak se v této hospodě čepují Radek 12, Prazdroj (z tanku) 12 a BON 14 tmavý. Vše za jednotnou cenu 26,- Kč Tak si myslím, že Master bude také za 26, ale v 0,4l. Uvidím už za pár dní.
Ale pozor tyto popovické speciály se maj podávat do 0,4l sklenic
Deník Právo odhaduje cenu v restauracích od 30 do 40 korun. Když uvážím, že Radegast 12° se nakupuje za 14 a prodává běžně za 22 korun, tak na tom něco bude. A protože jde o pivní špeciály, hospodští rádi posunou cenu ještě trošku výš než u běžných piv, aby cena byla taky špeciální...
Nákupka 17,50 Kč na půlitr u Mastera polotmavého a 20,50 Kč na půlitr u Mastera tmavého, schválně za kolik ho budou prodávat. Oba zkusím určitě 3x.
1 | 2 |
Vyhledávání
Kampaň na Mástry jen kopíruje uvedení Pardála (sami pivaři si vybrali, vyladili...)
Já si také už nějakou dobu myslím, že P.U. nám skutečně dělá ve světě ostudu. Bývalá to matka všech českých piv, dnes už je to cizácká macecha za jejíž existenci se člověk pomalu stydí.
Několik postřehů z víkendu v jižních Čechách:
Dva hospodští ze Šumavy mi nezávisle potvrdili, že plzeňákům vraceli PU pro jeho naprostou nepitelnost. I to co přijali však vůbec dobré nebylo, jediné co po napití zůstalo byl štiplavý pocit v hrdle.
A ještě jedna kritika, na Pardála: na etiketě vychvalovaná plnost, hořkost, krásná bílá pěna! Kdeže. Chuťově prázdný, hořkost slabá, pěna žlutá, zaručeně zcela zmizí do 15 vteřin bez ohledu na teploty. Hodně levná zbraň proti mainstreamu.
Srovnal jsem ho s krajánkem, se světlým výčepním Eggenberg z Krumlova, pardál mu nesahal ani po kolena, chutí, vůní, pěnou,...