úvod
homepage

Komentáře

článku: Plzeňský Prazdroj představil novou značku MASTER

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Ochutnal jsem!, (Zbyněk Holan, 16.04.2007 13:14) celé vlákno | reagovat
Tak jsem v pátek 13. ochutnal tyto dva speciální speciály z továrny PU. Bylo to v restauraci U Kašpárka v Praze Strašnicích. V ceně 34,- Kč/0,4l za 13° a 39,- Kč/0,4l za 18°.
Piva jsou podávány ve sklenicích jako na fotu výše. Pod sklenici vám dají tenký papírový podtácek s logem Mastera a kolem nožky sklenice papírový límeček taktéž s logem. Na stolech mají reklamní papírový trojúhelník s těmi bláboli.

První jsem si objednal 13° polotmavou: příjemná vůně, barva asi o stupeň tmavší než PU 12° tedy není polotmavá, ale spíše polosvětlá chceteli tmavší světlé pivo (tmavozlaté). V chuti překvapivě plné pivo (to jsem od PU ani nečekal) s výraznou hořkostí. Hodnotím 3,5 dle H. škály (1 božské, 10 naprosto nepitelné). Když vezmu v úvahu cenu: pivo bych si dával max. za 25,- Kč/0,5l. Asi tak by měla chutnat PU 12° (kterou jsem mimochodem pil den poté a ujistil jsem se o její příšerné chuti - vůně jako nealkopivo a chuť stejná pouze s výraznou hořkostí - pil jsem lahvové, správně vychlazené!!!). Toto pivo nám musí dělat ve světě ostudu!!!

Poté jsem si dal 18° tmavou, ve vůni mi lehce připomělo Černého Kozla a v chuti mi ho připomělo úplně - nezaměnitelný podtón černého rybízu, kterým je černý Kozel charakteristický. Barva je pěkně tmavá, proti světlu (dennímu) s krásnými temně rudými záblesky. V těle je pivo slabé (na to, že to je 18° !!! - spíše bych pivo charakterizoval jako Černého Kozla 12° (přeci jen bylo o něco silnější nežli 10°). Hodnotím 5,5 dle H. škály. Tedy lehce podprůměrné. Poměr cena/chuť = ztráta!

Speciálům s "jemnou hořkostí karamelu" zdar!
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání