úvod
homepage

Komentáře

článku: Plzeňský Prazdroj představil novou značku MASTER

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
12
 Zobrazit komentáře: podle času

Brno, (Prd, 28.11.2007 15:42) celé vlákno | reagovat
13% měli v květnu U pantátů v Juliánově za 23Kč, ale jestli ji tam mají i teď netuším. Celkově mě přijde že pravidelně není skoro nikde, v říjnu jsem v Probe na Vinohradech viděl jen reklamní panel na 18% ale pivo nebylo, je to tak trochu škoda, byla by aspoň aleternativa ke G a PU, i když taky nijak zázračná...
kdo to je?, (Tomáš Semrád, 27.11.2007 11:17) celé vlákno | reagovat
Docela by mne zajímalo kdo to je ten neznámý mistr, jehož umění se snoubí v chuti pivních speciálů z dílny Plzeňského Prazdroje?
Re: kdo to je?, (Martin Štros, 27.11.2007 13:24) celé vlákno | reagovat
je to mistr marketing
Re: Re: kdo to je?, (Honza, 27.11.2007 14:06) celé vlákno | reagovat
hele, kluci. Jestli jste ho pili, zajimalo by me vase hodnoceni...

Pro Tomase - je k sehnani v brne?
Re: Re: Re: kdo to je?, (Jiri.J, 27.11.2007 15:06) celé vlákno | reagovat
Měli 13% v Amsterodamu a v Charlies, ale teď už asi ne. Jinak v dalších PU podnicích nevím, jelikož tam nechodím:-))
Já jsem zkoušel tu 13% v očekáváni marznu a musím konstatovat- velká nuda...
Re: Re: Re: kdo to je?, (Tomáš Semrád, 28.11.2007 09:25) celé vlákno | reagovat
Taky jsem tu 13% Master viděl v Amsterdamu a kamarád to pil ještě v jednom podniku, avšak nyní nevím jeho název. Zjistím a dám vědět. Co vím, tak v tom Amsterdamu ho čepovali za cenu přes 30,- Kč
Master 13°, (Petr Buriánek, 04.05.2007 10:10) celé vlákno | reagovat
Dá se ochutnat v Domažlicích v pivnici "U Špalku" (u autobusového nádraží) 0,4 l/22 Kč.
Master 13° a 18°, (Luděk, 03.05.2007 18:41) celé vlákno | reagovat
Také jsem se dnes odhodlal a po nefiltrovaných PU v Plzni Na parkáně jsem okusil oba Mastery (0,4l za 30,- a 36,-). Můj dojem podle HPŠ (Holanovy pivní škály) - za 6
Master 13°, (Zbyněk Melichar, 03.05.2007 18:25) celé vlákno | reagovat
jsem ochutnal před týdnem ve Zlíně... a nijak mě to pivo nezaujalo - něco hořkosti a jinak prázdnota, myslím, že už si ho nedám... (ale možná jsem jen zmlsanej, hodinu předtím jsem měl 2 výborné 12° qasnicové Janáčky...)
Tak jsem přišel o další hospodu, (Roman Holoubek, 03.05.2007 13:06) celé vlákno | reagovat
Jakmile se objevily zmínky o tmavém speciálu od SAB-Miller, tak jsem tušil, že tmavý BON v Rožnově Na Písečné už dlouho nevydrží. Majitel nemá jiná piva než ležáky (12 Prazdroj a 12 Radek) a tak měl zatím tmavý ležák od jiného dodavatele (Bernard, potom BON). A došlo k tomu co jsem čekal. Dnes jsem si odvážel pípu, sklo a diplomy za tmavého BONa. Návštěvníci této hospy jak mají na výběr mezi tmavou "Plzní" a BONem, dávali jednoznačně přednost světovému pivu nad neznámým regionálem. Ať jim chutná. Kam ale já budu vodit známé a kam budu já chodit na tmavého BONa? Při psaní tohoto smutného příspěvku popíjím tmavého BONa přímo z tanku (přes mezistupeň - sklenici).
Ochutnal jsem! Podruhé..., (Zbyněk Holan, 18.04.2007 14:40) celé vlákno | reagovat
Bylo to včera na speciální degustaci v Pivovarském klubu Karlín - Křižíkova 17, Praha - Karlín. Jednalo se o pravidelnou degustaci, které se jednou měsíčně v klubu konají.

Tato byla však výjimečná vzhledem k účasti pana exsládka Plzně Václava Berky a celého promo-týmu oblečeného do středověkého šatstva. Tým se skládal z hudebníků a pážat. Hudebníci hráli středověkou hudbu a pážata s hosty hrála v kostky o pivo - když jste vyhráli či se vám jen škodolibě vysmáli - když jste prohráli. Jedno z pážat provádělo akci nazvanou "pivní květ" o co šlo? Do napůl zaplněné sklenice s pivem vnořilo páže rožhavený kousek železa (chirurgické oceli) což mělo za následek vypěnění piva a uvolnění vůně karamelu. Velmi efektní, pivo zůstalo studené avšak pěna byla lehce teplejší a uvolnila vůni!

Hodnocení piva:
u 13° hodnotím stejně jako při páteční degustaci U Kašpárka tedy 3,5 dle Holanovy pivní škály 1 až 10, zhlediska unifikace však od dnešního dne užívám škálu neznámého autora, která je od 1 do 9 (1 božské pivo, 9 naprosto nepitelné) na této stupnici mu patří číslo 3.
u 18° však došlo ke změně, původně jsem hodnotil 5,5 dle Holanovy pivní škály 1 až 10, dle stupnice 1 až 9 by to bylo za 5, ale při včerejší degustaci jako bych pil jiné pivo! Znatelně plnější než, které jsem pil U Kašpárka, více pražené a karamelové, po chuti černého Kozla (černý rybíz) ani stopy - nevím čím to je, neumím si to vysvětlit. Při včerejší degustaci jsem hodnotil 3,5 dle stupnice 1 až 9, tedy posun o 1,5 bodu proti pátku. Řekl bych, že to bylo jiné pivo!

Ještě doplním informaci o hořkosti: u 13° je to 35 IBU a u 18° je to 34 IBU tedy o 5 až 6 jednotek méně než má Prazdroj. Zroj hořkosti žatecký poloraný červeňák + chmelové produkty.

Stále však platí, že speciály jsou drahé. 13° a 14° polotmavé z Březnice, Náchoda, Humpolce pořídíte levněji. 18° má konkurenci v 19° Porteru z Pardubic, která se prodává do 25,- Kč za 0,5l. Nemám hluboko do kapsy, ale chci good value for my money!

Nicméně, pokud si pivo zachová takovou chuť jakou mělo včera, tak se pro mne stane řešením situace v restauracích s plzeňskými "produkty" GG, PU, Radek a Kozel, které jsou pro mě velmi těžce pitelné!!!

Speciálům s "jemnou hořkostí karamelu" zdar!
To jsem věděl dříve než Ty..., (Zbyněk Holan, 17.04.2007 15:55) celé vlákno | reagovat
...ty jeden plus a mínus-káři.
Neříkal jsem ti to Zbyňku?, (Roman Holoubek, 17.04.2007 15:27) celé vlákno | reagovat
Roman
Masteři, (Pexa, 17.04.2007 13:48) celé vlákno | reagovat
Po ochutnání bych se vcelku přidal k hodnocení p. Holana. Pokud zůstanu u jeho 10tistupňové modifikace, dal bych skoro až 2,5 za 13ku (cenu nezahrnuju). U Plzně je to (bohužel nečekaně) příjemné překvapení.
"Z jejího když lůna odhalil jsem šaty
shledal jsem jej úzkým
jak svoji povahu a jmění ..."
Slavný verš z Příběhů tisíce a jedné noci napadne člověka při styku s tmavou adolescentkou. Jen adjektivum bych zaměnil za mělké ... Nápad resuscitovat starý název nealko piva pro tyto produkty mi příjde stejně scestný, jako nasadit dvojče Mr.Propera v případě etikety Pardála. Asi se MASTER jeví panu velkoadmirálovi Shortovi z atomové PUnorky jako úderný titul pro zahraniční trhy.
TAK DOBRÁ - BUDIŽ 1 AŽ 9!, (Zbyněk Holan, 17.04.2007 11:32) celé vlákno | reagovat
Ano jsem pro sjednocení!

Tedy hodnoťme všichni od 1 po 9 - slovní vyjádření je však stejné, tj. 1 božské (téměř se neuděluje) a 9 naprosto nepitelné (kéž by se nemuselo udělovat - já ještě nikdy neudělil, Cobra Light si ho však zasloužila - s největším zapřením jsem dopil láhev, ale skutečně se mi navalovalo...!).

Stupnici 1 - 9 zdar!
Stupnice, (honza, 17.04.2007 11:00) celé vlákno | reagovat
Klidne si pis do deseti, pravoverni pivari pocitaji do deviti(i kdyz maji vsech deset pohromade:) ). Byl bych rad, aby stupnici 1-9 pouzivali i ctenari, neb by pak mohlo dochazet k zkreslovani vysledku a mateni nove prichozich. Diky:)
re Stupnice, (Zbyněk Melichar, 17.04.2007 08:08) celé vlákno | reagovat
jedno hodnocené za 10 mám už letos za sebou... doufám, že bylo poslední...
Re Stupnice II., (Zbyněk Holan, 16.04.2007 23:10) celé vlákno | reagovat
Chybička se vloudila: o dvě čísla správně 9,5 a 10.

Holanově škále zdar!
Re Stupnice, (Zbyněk Holan, 16.04.2007 23:03) celé vlákno | reagovat
Stupnice tzv. Holanova škála je škála od 1 do 10 určená k hodnocení piva: 1 značí pivo božské (tzn. maximální lahůdka) a 10 pivo naprosto nepitelné (tzn. po napití a polknutí zbytek lahve vylijete), vychází z neznámé mezinárodní škály, jenž je od 1 do 9. Pan Holan usoudil, že širší rozpětí o dvě čísla 9 a 9,5 je lepší a tak tuto neznámou škálu upravil ke všeobecné radosti všech lidí... protože lidé (normální) mají 10 prstů, tak si to mohou ukázat...

Holanově škále zdar!
Binder, (gurmet, 16.04.2007 20:51) celé vlákno | reagovat
Tento obchodní ředitel mi podáním ruky v r. 2000 tvrdil, že při sloučení Plzně z Radegastem nepříjdu já ani moji kolegové o práci. Ano měl pravdu když mi p. Mach nabídl funkci servisního technika v Pikapu. (vypracoval jsem se u Radegastu na Supervizora). Takže všechny tyto pindy o Plzeňském novém pivu jsou z jeho hlavy. Čest Vaší práci p. Binder. G.
12
Vyhledávání