Komentáře
článku: Plzeňský Prazdroj představil novou značku MASTER
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé1 | 2 |
Zobrazit komentáře:
podle času
13% měli v květnu U pantátů v Juliánově za 23Kč, ale jestli ji tam mají i teď netuším. Celkově mě přijde že pravidelně není skoro nikde, v říjnu jsem v Probe na Vinohradech viděl jen reklamní panel na 18% ale pivo nebylo, je to tak trochu škoda, byla by aspoň aleternativa ke G a PU, i když taky nijak zázračná...
Docela by mne zajímalo kdo to je ten neznámý mistr, jehož umění se snoubí v chuti pivních speciálů z dílny Plzeňského Prazdroje?
je to mistr marketing
hele, kluci. Jestli jste ho pili, zajimalo by me vase hodnoceni...
Pro Tomase - je k sehnani v brne?
Pro Tomase - je k sehnani v brne?
Měli 13% v Amsterodamu a v Charlies, ale teď už asi ne. Jinak v dalších PU podnicích nevím, jelikož tam nechodím:-))
Já jsem zkoušel tu 13% v očekáváni marznu a musím konstatovat- velká nuda...
Já jsem zkoušel tu 13% v očekáváni marznu a musím konstatovat- velká nuda...
Taky jsem tu 13% Master viděl v Amsterdamu a kamarád to pil ještě v jednom podniku, avšak nyní nevím jeho název. Zjistím a dám vědět. Co vím, tak v tom Amsterdamu ho čepovali za cenu přes 30,- Kč
Dá se ochutnat v Domažlicích v pivnici "U Špalku" (u autobusového nádraží) 0,4 l/22 Kč.
Také jsem se dnes odhodlal a po nefiltrovaných PU v Plzni Na parkáně jsem okusil oba Mastery (0,4l za 30,- a 36,-). Můj dojem podle HPŠ (Holanovy pivní škály) - za 6
jsem ochutnal před týdnem ve Zlíně... a nijak mě to pivo nezaujalo - něco hořkosti a jinak prázdnota, myslím, že už si ho nedám... (ale možná jsem jen zmlsanej, hodinu předtím jsem měl 2 výborné 12° qasnicové Janáčky...)
Jakmile se objevily zmínky o tmavém speciálu od SAB-Miller, tak jsem tušil, že tmavý BON v Rožnově Na Písečné už dlouho nevydrží. Majitel nemá jiná piva než ležáky (12 Prazdroj a 12 Radek) a tak měl zatím tmavý ležák od jiného dodavatele (Bernard, potom BON). A došlo k tomu co jsem čekal. Dnes jsem si odvážel pípu, sklo a diplomy za tmavého BONa. Návštěvníci této hospy jak mají na výběr mezi tmavou "Plzní" a BONem, dávali jednoznačně přednost světovému pivu nad neznámým regionálem. Ať jim chutná. Kam ale já budu vodit známé a kam budu já chodit na tmavého BONa? Při psaní tohoto smutného příspěvku popíjím tmavého BONa přímo z tanku (přes mezistupeň - sklenici).
Bylo to včera na speciální degustaci v Pivovarském klubu Karlín - Křižíkova 17, Praha - Karlín. Jednalo se o pravidelnou degustaci, které se jednou měsíčně v klubu konají.
Tato byla však výjimečná vzhledem k účasti pana exsládka Plzně Václava Berky a celého promo-týmu oblečeného do středověkého šatstva. Tým se skládal z hudebníků a pážat. Hudebníci hráli středověkou hudbu a pážata s hosty hrála v kostky o pivo - když jste vyhráli či se vám jen škodolibě vysmáli - když jste prohráli. Jedno z pážat provádělo akci nazvanou "pivní květ" o co šlo? Do napůl zaplněné sklenice s pivem vnořilo páže rožhavený kousek železa (chirurgické oceli) což mělo za následek vypěnění piva a uvolnění vůně karamelu. Velmi efektní, pivo zůstalo studené avšak pěna byla lehce teplejší a uvolnila vůni!
Hodnocení piva:
u 13° hodnotím stejně jako při páteční degustaci U Kašpárka tedy 3,5 dle Holanovy pivní škály 1 až 10, zhlediska unifikace však od dnešního dne užívám škálu neznámého autora, která je od 1 do 9 (1 božské pivo, 9 naprosto nepitelné) na této stupnici mu patří číslo 3.
u 18° však došlo ke změně, původně jsem hodnotil 5,5 dle Holanovy pivní škály 1 až 10, dle stupnice 1 až 9 by to bylo za 5, ale při včerejší degustaci jako bych pil jiné pivo! Znatelně plnější než, které jsem pil U Kašpárka, více pražené a karamelové, po chuti černého Kozla (černý rybíz) ani stopy - nevím čím to je, neumím si to vysvětlit. Při včerejší degustaci jsem hodnotil 3,5 dle stupnice 1 až 9, tedy posun o 1,5 bodu proti pátku. Řekl bych, že to bylo jiné pivo!
Ještě doplním informaci o hořkosti: u 13° je to 35 IBU a u 18° je to 34 IBU tedy o 5 až 6 jednotek méně než má Prazdroj. Zroj hořkosti žatecký poloraný červeňák + chmelové produkty.
Stále však platí, že speciály jsou drahé. 13° a 14° polotmavé z Březnice, Náchoda, Humpolce pořídíte levněji. 18° má konkurenci v 19° Porteru z Pardubic, která se prodává do 25,- Kč za 0,5l. Nemám hluboko do kapsy, ale chci good value for my money!
Nicméně, pokud si pivo zachová takovou chuť jakou mělo včera, tak se pro mne stane řešením situace v restauracích s plzeňskými "produkty" GG, PU, Radek a Kozel, které jsou pro mě velmi těžce pitelné!!!
Speciálům s "jemnou hořkostí karamelu" zdar!
Tato byla však výjimečná vzhledem k účasti pana exsládka Plzně Václava Berky a celého promo-týmu oblečeného do středověkého šatstva. Tým se skládal z hudebníků a pážat. Hudebníci hráli středověkou hudbu a pážata s hosty hrála v kostky o pivo - když jste vyhráli či se vám jen škodolibě vysmáli - když jste prohráli. Jedno z pážat provádělo akci nazvanou "pivní květ" o co šlo? Do napůl zaplněné sklenice s pivem vnořilo páže rožhavený kousek železa (chirurgické oceli) což mělo za následek vypěnění piva a uvolnění vůně karamelu. Velmi efektní, pivo zůstalo studené avšak pěna byla lehce teplejší a uvolnila vůni!
Hodnocení piva:
u 13° hodnotím stejně jako při páteční degustaci U Kašpárka tedy 3,5 dle Holanovy pivní škály 1 až 10, zhlediska unifikace však od dnešního dne užívám škálu neznámého autora, která je od 1 do 9 (1 božské pivo, 9 naprosto nepitelné) na této stupnici mu patří číslo 3.
u 18° však došlo ke změně, původně jsem hodnotil 5,5 dle Holanovy pivní škály 1 až 10, dle stupnice 1 až 9 by to bylo za 5, ale při včerejší degustaci jako bych pil jiné pivo! Znatelně plnější než, které jsem pil U Kašpárka, více pražené a karamelové, po chuti černého Kozla (černý rybíz) ani stopy - nevím čím to je, neumím si to vysvětlit. Při včerejší degustaci jsem hodnotil 3,5 dle stupnice 1 až 9, tedy posun o 1,5 bodu proti pátku. Řekl bych, že to bylo jiné pivo!
Ještě doplním informaci o hořkosti: u 13° je to 35 IBU a u 18° je to 34 IBU tedy o 5 až 6 jednotek méně než má Prazdroj. Zroj hořkosti žatecký poloraný červeňák + chmelové produkty.
Stále však platí, že speciály jsou drahé. 13° a 14° polotmavé z Březnice, Náchoda, Humpolce pořídíte levněji. 18° má konkurenci v 19° Porteru z Pardubic, která se prodává do 25,- Kč za 0,5l. Nemám hluboko do kapsy, ale chci good value for my money!
Nicméně, pokud si pivo zachová takovou chuť jakou mělo včera, tak se pro mne stane řešením situace v restauracích s plzeňskými "produkty" GG, PU, Radek a Kozel, které jsou pro mě velmi těžce pitelné!!!
Speciálům s "jemnou hořkostí karamelu" zdar!
...ty jeden plus a mínus-káři.
Roman
Po ochutnání bych se vcelku přidal k hodnocení p. Holana. Pokud zůstanu u jeho 10tistupňové modifikace, dal bych skoro až 2,5 za 13ku (cenu nezahrnuju). U Plzně je to (bohužel nečekaně) příjemné překvapení.
"Z jejího když lůna odhalil jsem šaty
shledal jsem jej úzkým
jak svoji povahu a jmění ..."
Slavný verš z Příběhů tisíce a jedné noci napadne člověka při styku s tmavou adolescentkou. Jen adjektivum bych zaměnil za mělké ... Nápad resuscitovat starý název nealko piva pro tyto produkty mi příjde stejně scestný, jako nasadit dvojče Mr.Propera v případě etikety Pardála. Asi se MASTER jeví panu velkoadmirálovi Shortovi z atomové PUnorky jako úderný titul pro zahraniční trhy.
"Z jejího když lůna odhalil jsem šaty
shledal jsem jej úzkým
jak svoji povahu a jmění ..."
Slavný verš z Příběhů tisíce a jedné noci napadne člověka při styku s tmavou adolescentkou. Jen adjektivum bych zaměnil za mělké ... Nápad resuscitovat starý název nealko piva pro tyto produkty mi příjde stejně scestný, jako nasadit dvojče Mr.Propera v případě etikety Pardála. Asi se MASTER jeví panu velkoadmirálovi Shortovi z atomové PUnorky jako úderný titul pro zahraniční trhy.
Ano jsem pro sjednocení!
Tedy hodnoťme všichni od 1 po 9 - slovní vyjádření je však stejné, tj. 1 božské (téměř se neuděluje) a 9 naprosto nepitelné (kéž by se nemuselo udělovat - já ještě nikdy neudělil, Cobra Light si ho však zasloužila - s největším zapřením jsem dopil láhev, ale skutečně se mi navalovalo...!).
Stupnici 1 - 9 zdar!
Tedy hodnoťme všichni od 1 po 9 - slovní vyjádření je však stejné, tj. 1 božské (téměř se neuděluje) a 9 naprosto nepitelné (kéž by se nemuselo udělovat - já ještě nikdy neudělil, Cobra Light si ho však zasloužila - s největším zapřením jsem dopil láhev, ale skutečně se mi navalovalo...!).
Stupnici 1 - 9 zdar!
Klidne si pis do deseti, pravoverni pivari pocitaji do deviti(i kdyz maji vsech deset pohromade:) ). Byl bych rad, aby stupnici 1-9 pouzivali i ctenari, neb by pak mohlo dochazet k zkreslovani vysledku a mateni nove prichozich. Diky:)
jedno hodnocené za 10 mám už letos za sebou... doufám, že bylo poslední...
Chybička se vloudila: o dvě čísla správně 9,5 a 10.
Holanově škále zdar!
Holanově škále zdar!
Stupnice tzv. Holanova škála je škála od 1 do 10 určená k hodnocení piva: 1 značí pivo božské (tzn. maximální lahůdka) a 10 pivo naprosto nepitelné (tzn. po napití a polknutí zbytek lahve vylijete), vychází z neznámé mezinárodní škály, jenž je od 1 do 9. Pan Holan usoudil, že širší rozpětí o dvě čísla 9 a 9,5 je lepší a tak tuto neznámou škálu upravil ke všeobecné radosti všech lidí... protože lidé (normální) mají 10 prstů, tak si to mohou ukázat...
Holanově škále zdar!
Holanově škále zdar!
Tento obchodní ředitel mi podáním ruky v r. 2000 tvrdil, že při sloučení Plzně z Radegastem nepříjdu já ani moji kolegové o práci. Ano měl pravdu když mi p. Mach nabídl funkci servisního technika v Pikapu. (vypracoval jsem se u Radegastu na Supervizora). Takže všechny tyto pindy o Plzeňském novém pivu jsou z jeho hlavy. Čest Vaší práci p. Binder. G.
1 | 2 |
Vyhledávání