Komentáře
článku: Stručný návod na výrobu domácího piva
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé1 | 2 | 3 |
Zobrazit komentáře:
podle času
Mohl by mi prosím vás někdo poslat odkaz na internetový obchod s těmito surovanami a případně jaké suroviny a množství jsou nutné k varbě nějakého množství piva ať se mohu orientoat. Moc by mi to pomohlo, díky
zde mas zakladni recepty
http://hobby.framax.cz/recepty.htm
zde obchody
http://pivnirecenze.cz/prodejny-potreb-a-surovin-pro-domaci-vareni-piva-homebrewing-e-shopy-sladovny-pivovary
mas tam i pekny serial o vareni doporucuji procist, jinak je i diskuzni forum http://varimpivo.cz/ kde jsou jak postupy tak i recepty...
http://hobby.framax.cz/recepty.htm
zde obchody
http://pivnirecenze.cz/prodejny-potreb-a-surovin-pro-domaci-vareni-piva-homebrewing-e-shopy-sladovny-pivovary
mas tam i pekny serial o vareni doporucuji procist, jinak je i diskuzni forum http://varimpivo.cz/ kde jsou jak postupy tak i recepty...
Zdravim ve spolek, nemel by nekdo navod + technicke udaje na vyrobu chlazeni? diky
http://www.homebrewing.cz/clanek/3621-Vyrabime-si-doma-chladic/index.htm
To je jeden ze způsobů, já používám obrácený, kdy ho kotle s horkou mladinou vkládám šneka kterým ženu studenou vodu, v budoucnu plýnuju druhý stupeň, který bude podle chladiče který najdeš v odkazu.
To je jeden ze způsobů, já používám obrácený, kdy ho kotle s horkou mladinou vkládám šneka kterým ženu studenou vodu, v budoucnu plýnuju druhý stupeň, který bude podle chladiče který najdeš v odkazu.
poprosil bych ctěného autora taky o menší informaci na e-mail o šrotování sladu a o jeho cílové konzistenci - jsem začátečník
Pod kolika atmosfery se ma spravne drzet sud piva?
Prosím zkušeného výrobce piva v domácích podmínkách o zaslání podrobného postupu jak se vyrobí pivo.
¨Pivovarek na obrazku je klasicka ctyr-nadobova varna. Uplne vlevo je vystiraci kad - tam se smicha voda se sladovym srotem. Doprava dolu od ni je rmutovaci kotlik - tam se rmut prihriva na cukrotovorne teloty a povaruje se. Nad nim je boiler na horkou vodu pro vylsazovani. Dalsi nadoba napravo (ta vrchni) je scezovaci kad, kde se oddeluje sladina od mlata a sladina steka do mladinove panve (uplne v pravo) kde probiha chmelovar. Horka mladina se pak spusti sikmo doleva dolu do usazovaci kade. kde se usadi kaly a mladina se schladi.
Ten pivovárek na obrázku je moc pěkný. Našel by se někdo, v jehož silách je udělat k obrázku popisky, co se v kterém kotlíku děje? To množství různých nádob mně nesedí k popsanému postupu vaření.
Obecne nejsem moc pritelem pridavani cukru do piva, ale co se tyce toho sudovani, tak ho pridat do piva kdyz se pretahuje z kvasnic po tech 7 - 10 dnech dokvasovani. Neni to nutne, ale bez nej by hrozilo nebezpeci, ze pivo jiz nenatahne tlak. (smozrejme pokud pivo podchladite k 0 - 1 st.C a opatrne pretahnete hadickou, tak budou ztraty CO2 minimalni a pivo bude OK, nicmene ne kazdy ma moznost pivo takto podchladit a zajistit pri tom, ze nepremrzne)
Jeste doplneni - dulezite take je, jak silnou mladinu kvasite - pokud je to cca 11-12 %, tak rozhodne doporucuji sesudovat, protoze jestlize kvasite kvasnicemi, co jsme rozdavali na workshopu, tak by se s velkou pravdepodobnosti stalo, ze by vam mlade pivo "propadlo" coz znamena, ze by prokvasilo vice nez je vhodne. Naseldky by mohly byt ruzne - pivo by behem dokvasovani netahovalo tlak, dale by mohlo dojit k nezadoucim chutovym zmenam zpusobenym propadem deky do piva a hrozila by, jak jiz honza napsal, mozna kontaminace.
postup doporucuji nasledujici: sesudovat a nechat pri teplote hlavniho kvaseni jeste tak ty tri dny, nadoba se velmi rychle natlakuje CO2, takze bude nutne ho odpustit. Dale v lezacke nadobe bude vetsi mnozstvi sedimentovanych kvasnic, takze pokud mate moznost, tak po cca 7 - 10 dnech bych podchlazene pivo jeste jednou opatrne pretahl do jine nadoby a nechal normalne dokvasovat. (- maly pridavek cukru by podporil opetovne natlakovani nadoby)
postup doporucuji nasledujici: sesudovat a nechat pri teplote hlavniho kvaseni jeste tak ty tri dny, nadoba se velmi rychle natlakuje CO2, takze bude nutne ho odpustit. Dale v lezacke nadobe bude vetsi mnozstvi sedimentovanych kvasnic, takze pokud mate moznost, tak po cca 7 - 10 dnech bych podchlazene pivo jeste jednou opatrne pretahl do jine nadoby a nechal normalne dokvasovat. (- maly pridavek cukru by podporil opetovne natlakovani nadoby)
podle Ondry Kouckeho, naseho hlavniho "technologa", je lepsi sesudovat a nechat pripadne lezet ve vyssich teplotach, tedy 6-9 C. Az se vratite, ulozit do chladu. Je to pry lepsi, nez kdyby vam to pivo napadla kontaminace.
Hezky vikend
Honza
Hezky vikend
Honza
5. den po zakvášení a sebrání deky z povrchu "kvasné kádě"(hrnce) jsem chtěl 6. den znovu sebrat deku a stáhnout a sesudovat, ale krásně (intenzívně) to kvasí dál. Teď nebudu 3 dny doma a nevím, zda tedy sesudovat nebo nechat v "kvasné kádi"?
Nemám možnost žádního měření kromě teploměru, teploty se drží mezi 6°C-9°C.
Nemám možnost žádního měření kromě teploměru, teploty se drží mezi 6°C-9°C.
Ukázal by mi někdo, jak začít vařit pivo v domácích podmínkách? Než se do toho pustím, rád bych měl nějaké zkušenosti. Díky jsem od Roudnice n.L.
Pozdravujem vsetkych domacich vyrobcov piva.Chcel by som
si doma varit pivo,ale nemam ziadne skusennosti a vedomosti,
prijmem od Vas rady,clanky,proste vsetko aby som zacal od piky.A este aky je Vas nazor na hotove polotovary.
si doma varit pivo,ale nemam ziadne skusennosti a vedomosti,
prijmem od Vas rady,clanky,proste vsetko aby som zacal od piky.A este aky je Vas nazor na hotove polotovary.
Pro všechny vařiče hobisty chystám malinkej webík s fotkama a vlastníma zkušenostma. adresu zašlu
dej bůh štěstí
pavel
dej bůh štěstí
pavel
Nejlepsi je koupit baleni ledu, dat ho do vany, a chladit. V kombinaci s pouzitim sneku, ktery nasadite na kohoutek a ponorite do hrnce a nechate protekat vodu,ktera vyteka do vany, byste mel dosahnout kyzeneho efektu.
Snek vas prijde na nekolik stovek, K zakoupeni bude na nasich strankach, tak jako suroviny, od dubna tohoto roku.
Honza
PS: Emailova adresa se zobrazi pri najeti mysi na jmeno toho, kdo napsal prispevek.
Snek vas prijde na nekolik stovek, K zakoupeni bude na nasich strankach, tak jako suroviny, od dubna tohoto roku.
Honza
PS: Emailova adresa se zobrazi pri najeti mysi na jmeno toho, kdo napsal prispevek.
Jobann@atlas.cz
ale je tam slabé místo. Jak zchladit 22l mladiny, to vam asi uniklo. (z cca necelých 100°c na zakvasnou teplotu cca 10-15°C před přidáním varečných kvasnic).Ted v mrazech to jde venku, třeba nechat přes noc, ale co teplé dny a noci? V letě pak je velká spotřeba vody třeba ve vaně, ale stejně se to neschladí. To bych doporučoval vařit pšenčné pivo, kde pracují kvasnice při 20°C, po prokvašení pokračovat v lednici v těch malých nadovách, do vypití. Pokud máte nějaký problém s realizací, napište mohu pomoci. Bydlím Hradeckém kraji.
1 | 2 | 3 |
Vyhledávání