úvod
homepage

Komentáře

článku: Stručný návod na výrobu domácího piva

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
123
 Zobrazit komentáře: podle času

shop se surovinami, (Č.K., 06.01.2013 20:45) celé vlákno | reagovat
Mohl by mi prosím vás někdo poslat odkaz na internetový obchod s těmito surovanami a případně jaké suroviny a množství jsou nutné k varbě nějakého množství piva ať se mohu orientoat. Moc by mi to pomohlo, díky
Re: shop se surovinami, (Jarda, 08.01.2013 19:00) celé vlákno | reagovat
zde mas zakladni recepty
http://hobby.framax.cz/recepty.htm
zde obchody
http://pivnirecenze.cz/prodejny-potreb-a-surovin-pro-domaci-vareni-piva-homebrewing-e-shopy-sladovny-pivovary

mas tam i pekny serial o vareni doporucuji procist, jinak je i diskuzni forum http://varimpivo.cz/ kde jsou jak postupy tak i recepty...
POMOC, (musty, 03.01.2010 15:15) celé vlákno | reagovat
Zdravim ve spolek, nemel by nekdo navod + technicke udaje na vyrobu chlazeni? diky
Re: POMOC, (Petr Měrka, 03.01.2010 21:46) celé vlákno | reagovat
http://www.homebrewing.cz/clanek/3621-Vyrabime-si-doma-chladic/index.htm

To je jeden ze způsobů, já používám obrácený, kdy ho kotle s horkou mladinou vkládám šneka kterým ženu studenou vodu, v budoucnu plýnuju druhý stupeň, který bude podle chladiče který najdeš v odkazu.

Srotování sladu, (Knotik, 02.02.2006 21:09) celé vlákno | reagovat
poprosil bych ctěného autora taky o menší informaci na e-mail o šrotování sladu a o jeho cílové konzistenci - jsem začátečník
kolik atmosfer, (Vladimir, 31.05.2005 01:27) celé vlákno | reagovat
Pod kolika atmosfery se ma spravne drzet sud piva?
Výroba piva doma, (Zdenek, 18.05.2005 07:45) celé vlákno | reagovat
Prosím zkušeného výrobce piva v domácích podmínkách o zaslání podrobného postupu jak se vyrobí pivo.
pivovarek, (Ondra Koucky, 23.03.2005 08:14) celé vlákno | reagovat
¨Pivovarek na obrazku je klasicka ctyr-nadobova varna. Uplne vlevo je vystiraci kad - tam se smicha voda se sladovym srotem. Doprava dolu od ni je rmutovaci kotlik - tam se rmut prihriva na cukrotovorne teloty a povaruje se. Nad nim je boiler na horkou vodu pro vylsazovani. Dalsi nadoba napravo (ta vrchni) je scezovaci kad, kde se oddeluje sladina od mlata a sladina steka do mladinove panve (uplne v pravo) kde probiha chmelovar. Horka mladina se pak spusti sikmo doleva dolu do usazovaci kade. kde se usadi kaly a mladina se schladi.
Obrázek, (Radomil Paták, 20.03.2005 15:58) celé vlákno | reagovat
Ten pivovárek na obrázku je moc pěkný. Našel by se někdo, v jehož silách je udělat k obrázku popisky, co se v kterém kotlíku děje? To množství různých nádob mně nesedí k popsanému postupu vaření.
cukr, (Ondra Koucky, 17.03.2005 08:34) celé vlákno | reagovat
Obecne nejsem moc pritelem pridavani cukru do piva, ale co se tyce toho sudovani, tak ho pridat do piva kdyz se pretahuje z kvasnic po tech 7 - 10 dnech dokvasovani. Neni to nutne, ale bez nej by hrozilo nebezpeci, ze pivo jiz nenatahne tlak. (smozrejme pokud pivo podchladite k 0 - 1 st.C a opatrne pretahnete hadickou, tak budou ztraty CO2 minimalni a pivo bude OK, nicmene ne kazdy ma moznost pivo takto podchladit a zajistit pri tom, ze nepremrzne)
A kdy se tam přidá cukr?, (radek, 16.03.2005 21:16) celé vlákno | reagovat
urcite sesudovat, (Ondra Koucky, 12.03.2005 00:18) celé vlákno | reagovat
Jeste doplneni - dulezite take je, jak silnou mladinu kvasite - pokud je to cca 11-12 %, tak rozhodne doporucuji sesudovat, protoze jestlize kvasite kvasnicemi, co jsme rozdavali na workshopu, tak by se s velkou pravdepodobnosti stalo, ze by vam mlade pivo "propadlo" coz znamena, ze by prokvasilo vice nez je vhodne. Naseldky by mohly byt ruzne - pivo by behem dokvasovani netahovalo tlak, dale by mohlo dojit k nezadoucim chutovym zmenam zpusobenym propadem deky do piva a hrozila by, jak jiz honza napsal, mozna kontaminace.
postup doporucuji nasledujici: sesudovat a nechat pri teplote hlavniho kvaseni jeste tak ty tri dny, nadoba se velmi rychle natlakuje CO2, takze bude nutne ho odpustit. Dale v lezacke nadobe bude vetsi mnozstvi sedimentovanych kvasnic, takze pokud mate moznost, tak po cca 7 - 10 dnech bych podchlazene pivo jeste jednou opatrne pretahl do jine nadoby a nechal normalne dokvasovat. (- maly pridavek cukru by podporil opetovne natlakovani nadoby)
Sesudovat nebo nesesudovat, tot otazka..., (honza, 11.03.2005 22:51) celé vlákno | reagovat
podle Ondry Kouckeho, naseho hlavniho "technologa", je lepsi sesudovat a nechat pripadne lezet ve vyssich teplotach, tedy 6-9 C. Az se vratite, ulozit do chladu. Je to pry lepsi, nez kdyby vam to pivo napadla kontaminace.

Hezky vikend

Honza
hlavní kvašení, (Jan, 11.03.2005 17:50) celé vlákno | reagovat
5. den po zakvášení a sebrání deky z povrchu "kvasné kádě"(hrnce) jsem chtěl 6. den znovu sebrat deku a stáhnout a sesudovat, ale krásně (intenzívně) to kvasí dál. Teď nebudu 3 dny doma a nevím, zda tedy sesudovat nebo nechat v "kvasné kádi"?
Nemám možnost žádního měření kromě teploměru, teploty se drží mezi 6°C-9°C.
Zaučení, (Zdenek, 09.03.2005 09:04) celé vlákno | reagovat
Ukázal by mi někdo, jak začít vařit pivo v domácích podmínkách? Než se do toho pustím, rád bych měl nějaké zkušenosti. Díky jsem od Roudnice n.L.
Zaciatocnik, (Milan, 06.03.2005 20:56) celé vlákno | reagovat
Pozdravujem vsetkych domacich vyrobcov piva.Chcel by som
si doma varit pivo,ale nemam ziadne skusennosti a vedomosti,
prijmem od Vas rady,clanky,proste vsetko aby som zacal od piky.A este aky je Vas nazor na hotove polotovary.
web pro vařiče, (PAVEL, 06.03.2005 19:54) celé vlákno | reagovat
Pro všechny vařiče hobisty chystám malinkej webík s fotkama a vlastníma zkušenostma. adresu zašlu
dej bůh štěstí
pavel
Chlazeni mladiny, (Honza, 06.03.2005 11:28) celé vlákno | reagovat
Nejlepsi je koupit baleni ledu, dat ho do vany, a chladit. V kombinaci s pouzitim sneku, ktery nasadite na kohoutek a ponorite do hrnce a nechate protekat vodu,ktera vyteka do vany, byste mel dosahnout kyzeneho efektu.

Snek vas prijde na nekolik stovek, K zakoupeni bude na nasich strankach, tak jako suroviny, od dubna tohoto roku.

Honza

PS: Emailova adresa se zobrazi pri najeti mysi na jmeno toho, kdo napsal prispevek.
VIDÍM, ŽE TO NENAPSALO MOJI ADRES:, (Balounek, 06.03.2005 11:03) celé vlákno | reagovat
Jobann@atlas.cz
Pěkně napsano, ten návod..., (Balounek, 06.03.2005 10:33) celé vlákno | reagovat
ale je tam slabé místo. Jak zchladit 22l mladiny, to vam asi uniklo. (z cca necelých 100°c na zakvasnou teplotu cca 10-15°C před přidáním varečných kvasnic).Ted v mrazech to jde venku, třeba nechat přes noc, ale co teplé dny a noci? V letě pak je velká spotřeba vody třeba ve vaně, ale stejně se to neschladí. To bych doporučoval vařit pšenčné pivo, kde pracují kvasnice při 20°C, po prokvašení pokračovat v lednici v těch malých nadovách, do vypití. Pokud máte nějaký problém s realizací, napište mohu pomoci. Bydlím Hradeckém kraji.
123
Vyhledávání